Tisztelt Partnerünk!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy 2024. április 28. 18.00 - 24.00-ig tervezett rendszer-fejlesztési munkálatok miatt az Adjukössze.hu oldal elérése szünetelni fog.

Az esetleges kellemetlenségért elnézését kérjük, türelmét és megértését előre is köszönjük.

Adjukössze csapata

Élménylelő Ifjúsági Egyesület

Élmény Tár - Itt nem vagy egyedül!

Pécs egyik peremkerületén esélyteremtő gyerek birodalmat alkottunk meg, ahol a demokráciának, a gyermekjogok és a gyerekek felelősségérzetének, döntéshozatali képességének fejlesztése főszerepet kap. Célunk, hogy a hozzánk járó gyerekek számára kinyissuk a világot, lehetőségekhez juttassuk őket és, hogy tudják, ránk mindig számíthatnak, hozzánk mindig fordulhatnak segítségért. Munkánkat alulról szerveződő, független csapatként végezzük, ezért tevékenységünk fenntartása állandó, kreatív megoldásokat igényel. Az Élmény Tárat az Élménylelő Ifjúsági Egyesület tartja fent. Az Élmény Tár gyermekközpontú szemlélettel alakult meg. Legalapvetőbb elvünk, hogy a gyerekeket egyenlő felekként kezeljük és megismertetjük őket a demokratikus értékekkel. Arra ösztönözzük őket, hogy vállaljanak felelősséget saját tetteikért és saját erőből megszerzett értékek fontosságára is felhívjuk a figyelmet.

Adószám:
18337725-1-02

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Élménylelő Ifjúsági Egyesület

Szervezet rövid neve:
Élménylelő

Szervezet adószáma:
18337725-1-02

Honlap:
http://www.elmenytartanoda.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/MenedekPecs

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UC7Nl_M56SLODS4R-QnMQpgg

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11600006-00000000-97675622

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 308309840

A szervezet címe:
7625 Pécs, Szikla utca 4.

Tevékenységi kör:
Többszintû és egyéb gyermekoktatás, támogatás

Tevékenység leírása:
Szervezetünk alapvetően négy fő tevékenységet végez. 1. Hátrányos helyzetű, mélyszegénységben élő gyermekek támogatása, mentorálása képesség és készségfejlesztéssel, tanulás segítéssel, közösségi és szabadidős élmények megteremtésével. 2. Nehéz körülmények között élő családok támogatás a gyerekeken keresztül. Ehhez egyik eszközünk a közösségszervezés, amely során igyekszünk a szülőket foglalkoztató problémákat közösen ügyekké formálni, közösen megoldani, így erősítve az érdekérvényesítő képességet és a közös cselekvés erejét. 3. Érzékenyítés Társadalmi vállalkozásunk szolgáltatásain keresztül szeretnénk összekötni különböző társadalmi-szociális hátterű csoportokat. Célunk ezzel, hogy kihangosítsuk a mélyszegénység társadalmi problémáját és felhívjuk a figyelmet a felelős gondolkodás és az egymás felé fordulás fontosságára. 4. Az oktatási esélyegyenlőség előmozdítása Városi szinten igyekszünk felmérni a oktatási esélyegyenlőség helyzetét. Egy pedagógiai csoport szervezésével pedig szeretnénk tevékeny, oktatási közösséget alkotni, aminek keretein belül a jó gyakrolatok megosztása és az pedagógia javaslatok megfogalmazása, ajánlások széles körben történő elterjesztése valósul meg.

Mire gyűjt:
Jelenleg saját oldalunkon keresztül gyűjtünk adományokat 10 mentorált gyermekünk fejlesztő, terápiás lovaglására. Már 3 éve zajlik a Paci projekt elnevezésű programunk, amleynek keretein belül 10 gyermek heti szinten vesz részt lovas edzéseken. Részletek: https://elmenytartanoda.hu/paci-projekt-karacsonyra

Jogállás:
Közhasznú

Oktatás
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Adjunk esélyt a hátrányos helyzetű gyerekeknek

Élménylelő

Adód egy százalékának felajánlásával lehetővé teszed, hogy komplex esélyteremtő munkánkat kiegyensúlyozottan, hatékonyan tudjuk végezni.


Határidő:
2024-05-20
Adószám:
18337725-1-02
Érdekel
Oktatás
Bankkártyás
adománygyűjtés

Élmény Tár, esélyteremtő közösségi tér

Élménylelő

Te is segíthetsz fenntartani alulról szerveződő gyermekbirodalmunkat, ahol azért dolgozunk, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek is minőségi oktatást, valódi esélyeket kaphassanak!


Adománygyűjtés indult: 2024.03.18.
Összeg: 107.500 Ft
Támogatók száma: 17
Érdekel Támogatom

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.