Egy Másik Út Alapítvány

Legyen Egy Másik Út!

Célunk a veszélyeztetett gyermekek és fiatal felnőttek társadalmi integrációjának, és rehabilitációjának elősegítése. Kiemelt területünk az autizmusban érintett gyermekek, fiatalok és családjaik támogatása.

Adószám:
18521085-1-02

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Egy Másik Út Alapítvány

Szervezet rövid neve:
EMÚ

Szervezet adószáma:
18521085-1-02

Honlap:
https://egymasikut.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/Egy-M%C3%A1sik-%C3%9At-148119388580898/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11600006-00000000-66009852

A szervezet telefonszáma:
+36 709451132

A szervezet címe:
7634 Pécs, Muskátli utca 12

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb oktatás, támogatás

Tevékenység leírása:

Az EMÚ 2008 óta támogatja a valamilyen fejlődési vagy pszichés sajátosság miatt beilleszkedési nehézségekkel küzdő gyermekek és családjuk működését. Tevékenységével segíti a gyermekek harmonikusabb intézményi integrációját, a családok és intézmények közti kommunikációt. Az eltérő fejlődésű gyermekeknél komoly veszély hogy állapotuk megértése és hatékony szakmai segítség nélkül “elvesznek” a közoktatásban és a kortárs kapcsolatokban. Célunk az, hogy a hozzánk forduló (zömében autizmusban érintett) gyermekek és családjaik az EMÚ-ban elérhető sokszínű terápiás foglalkozások és egyéb segítségnyújtási formák segítségével személyre szabott támogatást kapjanak nehézségeik megoldásához és a minél harmonikusabb működéshez. Segítségünk fókuszában a családok támogatása áll. A sikeres beilleszkedést nem pusztán az érintett gyermek társas-kommunikációs készségeinek fejlesztésével képzeljük el, nem csak az ő hiányosságaikat szeretnénk “befoltozni”. Nehézségeiket a család egyedi működésében, lehetőségeiben, és a tágabb társas és intézményi környezetükkel való érintkezés összetett rendszerében ragadjuk meg, és igyekszünk megfelelően komplex segítséget nyújtani. Munkánk során a családon túl a gyermekek intézményi környezetével, pedagógusaikkal is folyamatos együttműködésre törekszünk.

A családokkal közösen választjuk ki a gyermek fejlődési szintjének és az aktuális kihívásoknak leginkább megfelelő terápiás formát kínálatunkból. Egyéni fogalkozásaink a legintenzívebb egyéni figyelmet, és individuális megoldásokat nyújtanak a felmerülő kihívásokra. Páros vagy testvérterápiák mellett család- és párterápia is elérhető. Csoportos foglalkozásainkon (több korcsoport) a gyerekek érthető keretek között gyakorolják a mindennapi társas érintkezésben gondot okozó helyzeteket, és a jó rutinok mellett egyúttal valódi közösségi élményt is kapnak. A szülői konzultációkon rendszeres találkozók során az egyéni problémákból és lehetőségekből kiindulva, partneri viszonyban határozzuk meg a terápiás célokat, az alkalmazott eszközöket, és vitatjuk meg a tapasztalatokat. A szülőtréningek tematikus problémamegoldási technikák elsajátítására nyújtanak lehetőséget egy-egy körülhatárolt életterületen (pl. szelektív evés, napirend kialakítás). A terepmunka (pl. intézménylátogatás, konzultációk pedagógusokkal) során közvetlen módon segítjük az intézményi integrációt. A sokszor eszköztelen pedagógus új perspektívát, a megértés lehetőségét kapja a számára nehezen megfejthető gyermek kezeléséhez.

Mire gyűjt:

Működésünket egyelőre szülői hozzájárulásokból tudjuk fenntartani. A stabil működéshez feltétlenül szükség van olyan háttértevékenységet végző munkatársakra (adminisztráció, gazdasági ügyek), akiknek a bérét a bevételeinkből nehezen gazdálkodjuk ki. Emellett az infrastruktúránk fejlesztésére is szívesen fogadunk felajánlásokat. Szeretnénk minél szélesebb körben elérhetővé tenni a szolgáltatásainkat, hogy hátrányos helyzetű családok számára is tudjunk ellátást nyújtani.

Oktatás
Bankkártyás
adománygyűjtés

Legyen Egy Másik Út!

EMÚ

Alapítványunkat is kritikusan érintette a koronavírus-válság. Segíts, hogy a járványkrízis elmúlta után is folytathassuk az eltérő fejlődésű (főleg autizmusban érintett) gyermekek, és családjaik támogatását.


Adománygyűjtés indult: 2020.06.08.
Összeg: 851.500 Ft
Támogatók száma: 52
Érdekel Támogatom
Oktatás
Egyszázalékos
adománygyűjtés

LEHET 1%-BAN KÖZÖS TÉMÁNK?

EMÚ

Adód 1%-ával a hozzánk járó autista gyermekek számára a világ épp egy picivel érthetőbb, befogadóbb, és kevésbé félelmetes lehet, ahol van esélyük az önállóságra.


Lezárult:
2021-05-22.
Adószám:
18521085-1-02
Érdekel
Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

SZEPTEMBERBEN KINYITUNK!

EMÚ

Segíts, hogy megújult környezetben folytathassuk az autizmusban érintett gyermekek támogatását! A válság miatti kényszerpihenő után felújítással készülünk az újraindításra.

100% 300.000 Ft összegyűlt
300.000 Ft-ból
Érdekel
Oktatás
Egyszázalékos
adománygyűjtés

NEKED 1%, NEKÜNK EGY MÁSIK ÚT

EMÚ

Az EMÚ-ban eltérő fejlődésű gyermekeket nevelő családok útkeresését támogathatod. Hozzájárulhatsz harmonikusabb alkalmazkodásukhoz, társadalmi integrációjuk sikeréhez. Segíts, hogy legyen Egy Másik Út!


Lezárult:
2020-05-20.
Adószám:
18521085-1-02
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.