Demokratikus Ifjúságért Alapítvány

A DIA célja, hogy a fiatalok olyan tudással és készségekkel rendelkezzenek, amelyek szükségesek egy jól működő demokráciában: vitakultúra, kritikus gondolkodás, együttműködés és kreatív problémamegoldás. Ennek elérésében interaktív tréningekkel, játékokka

Hiszünk abban, hogy a jövő generációja képes társadalmi szintű változásokat elindítani annak érdekében, hogy a világunk egy élhetőbb hely legyen. Professzionális és elhivatott csapatunk olyan élményalapú tanulási folyamatokkal támogatja őket ebben, ahol főszerepet kap a vitakultúra fejlesztés, az együttműködés, a kritikus gondolkodás és a közösségépítés, vagyis azok a készségek, amelyek szükségesek egy jól működő demokráciában.

Adószám:
18489554-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Demokratikus Ifjúságért Alapítvány

Szervezet rövid neve:
DIA

Szervezet adószáma:
18489554-1-42

Honlap:
http://www.i-dia.org

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/dia.budapest

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10100792-44053900-00000001

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 309625544

A szervezet címe:
1063 Budapest Bajnok utca 13.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb oktatás, támogatás

Tevékenység leírása:

Kiemelt programunk jelenleg az Egy hajóban evezünk közösségi vitaklub hálózat működtetése.

A program célkitűzése, hogy helyi szintű vitaklubok jöjjenek létre a bevont intézményekben (egyetemek, középiskolák, közösségi terek és tanodák). A vitaklubok célja a fiatalok helyzetbehozása, a helyi szintű szerepvállalásuk támogatása, a szociális készségfejlesztés és attitűdváltozás az aktív állampolgárság tekintetében. A közösségi vitaklubok tevékenysége helyi szintű problémák feltárására és azok lehetséges megoldásainak kidolgozására fókuszál. A projektbe nemcsak a fővárosi, hanem a vidéki, akár szegregált térségekben élő fiatalok bevonása is megvalósul, ezzel növelve az itt élő fiatalok lehetőségeit, megismertetve őket a jogaikkal, valamint a vitában és a pá rbeszédben rejlő lehetőségekkel. A projekt során támogatott cél továbbá, az egyes vitaklubok egymással való interakciója is, mellyel a tagok tágítják saját perspektívájukat az egyes problémák mentén, valamint az egymással folytatott párbeszéd és tapasztalatcsere hozzájárul egy elfogadóbb és befogadóbb attitűd kialakulásához is. Terveink szerint a közösségi vitaklubok létrehozása és működtetése újra a DIA fő profiljának részévé válik. Bővebben a projektről: https://i-dia.org/aktualis-projektek/egy-hajoban-evezunk/

Mire gyűjt:

A DIA célja, hogy a fiatalok olyan tudással és készségekkel rendelkezzenek, amelyek szükségesek egy jól működő demokráciában: vitakultúra, kritikus gondolkodás, együttműködés és kreatív problémamegoldás. Ennek elérésében interaktív tréningekkel, játékokkal támogatjuk őket, így a tanulás igazi élmény a fiatalok számára. 

Ennek megvalósításához folyamatos és biztos forrásokra van szükségünk, melyhez az 1% kampány és egyéb közösségi kampányok eredményei is nagyban hozzájárulnak. 

Jogállás:
Közhasznú

Oktatás
Bankkártyás
adománygyűjtés

Demokratikus Ifjúságért Alapítvány

DIA

Támogatásoddal hozzájárulsz, hogy a jövő generációjának vita-, kommunikáció- és együttműködési készségeit fejlesszük, melyek szükségesek egy jól működő demokráciában.


Érdekel Támogatom
Oktatás
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Demokratikus Ifjúságért Alapítvány

DIA

A DIA-ban egy olyan világért teszünk, ahol minden fiatal aktívan részt tud venni saját közössége életében.


Lezárult:
2023-05-23.
Adószám:
18489554-1-42
Érdekel
Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Fortély sátor

DIA

100% 240.000 Ft összegyűlt
240.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.