Demokratikus Ifjúságért Alapítvány

Kezdeményezések egy nyitottabb társadalomért, hogy a fiatalok helyet találjanak benne.

Olyan világban szeretnénk élni, amelyben a fiatalok megtalálja a saját helyét, közösségét. azon dolgozunk, hogy a fiatalok képesek legyenek felelősen gondolkodni a jövőről, tapasztalatokat és tudást szerezni az őket körülvevő világról, megtanuljanak beleszólni az őket érintő kérdésekbe.

Adószám:
18489554-2-43

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Demokratikus Ifjúságért Alapítvány

Szervezet rövid neve:
DIA

Szervezet adószáma:
18489554-2-43

Honlap:
http://www.i-dia.org

Facebook oldal:
http://www.facebook.com/pages/Demokratikus-Ifj%C3%BAs%C3%A1g%C3%A9rt-Alap%C3%ADtv%C3%A1ny/120913927949388

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10100792-44053900-00000001

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-1/354-1191

A szervezet címe:
1111 Budapest, Karinthy Frigyes u. 16. I/5.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb oktatás, támogatás

Tevékenység leírása:

Vitázó közösségek: középiskolások vitakultúra-fejlesztése: Youth2Youth Társadalmi Innovációs verseny egyetemistáknak DeMo: mélyszegénységben élő gyerekek életesélyeinek növelésével foglalkozó civil szervezetek fejlesztése Tanácsadás, mentorálás iskolai közösségi szolgálat témakörben Tanácsadás, mentorálás önkéntesség és civil önszerveződés témakörben Egyik legnagyobb eredményünknek azt tartjuk, hogy ma Magyarországon az önkéntesség a mindennapok részévé vált a fiatalok körében is. Ehhez a DIA is hozzájárult érzékenyítő, figyelemfelkeltő programjaival, képzéseivel, kampányaival pl. KöZöD Önkéntes Fiatalok Napja) Másik fontos eredményünk, hogy a vitakultúra-fejlesztés ma már több tucat középiskolában az iskola pedagógiai programjának szerves része, a tanórákon is működik. Képeztünk több száz pedagógust, elértünk közel 10 000 fiatalt, és ezekbe a tevékenységekbe bevontunk döntéshozókat is (Strukturált párbeszéd folyamat) Büszkék vagyunk arra is, hogy több száz pedagógust képeztünk az iskolai közösségi szolgálat módszertanára, és több száz iskola számára tettük elérhetővé az IKSz módszertani kézikönyvünket, ami a mai napig az egyetlen ilyen kiadvány az országban. Általánosságban elmondható, hogy hozzájárultunk fiatalok százai demokratikus készségeinek fejelsztéséhez.

Mire gyűjt:

Egy következő disputaversenyre, hogy a középiskolások továbbra is összemérhessék tudásukat.

 

Arra, hogy a továbbiakban is tudjuk fejelszteni a mélyszegénységben élő gyerekek életesélyeinek javításáért dolgozó szervezetekt és tapasztalataink megosztásával hozzájárulhassunk hosszú távú fenntarthatóságukhoz.

Jogállás:
Közhasznú

Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Fortély sátor

DIA

100% 240.000 Ft összegyűlt
240.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.