Demokratikus Ifjúságért Alapítvány

Támogatásoddal hozzájárulsz, hogy a jövő generációjának vita-, kommunikáció- és együttműködési készségeit fejlesszük, melyek szükségesek egy jól működő demokráciában.

Oktatás
Bankkártyás adománygyűjtés

Demokratikus Ifjúságért Alapítvány

Bővebben


Adománygyűjtés indult: 2023.05.04.

Támogatom

Demokratikus Ifjúságért Alapítvány

  • Adománygyűjtés
  • Szervezet
  • Korábbi adománygyűjtések
  • Adománygyűjtés
  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Gyűjtés célja

Legfőbb tevékenységeink, melyeket adományoddal Te is támogathatsz:

1. Az "Egy hajóban evezünk" közösségi vitaklubjaink.

A vitaklubok célja a fiatalok helyzetbehozása, a helyi szintű szerepvállalásuk támogatása, a szociális készségfejlesztés és attitűdváltozás az aktív állampolgárság tekintetében.  A projektbe nemcsak a fővárosi, hanem a vidéki, akár szegregált térségekben élő fiatalok bevonása is megvalósul, ezzel növelve az itt élő fiatalok lehetőségeit, megismertetve őket a jogaikkal, valamint a vitában és a párbeszédben rejlő lehetőségekkel. A projekt során támogatott cél továbbá, az egyes vitaklubok egymással való interakciója is, mellyel a tagok tágítják saját perspektívájukat az egyes problémák mentén, valamint az egymással folytatott párbeszéd és tapasztalatcsere hozzájárul egy elfogadóbb és befogadóbb attitűd kialakulásához is.

Támogatásoddal hozzájárulsz a jelenlegi vitaklubjaink fenntartásához és működéséhez, valamint lehetőséget adsz új vitaklubok csatlakozására és a hálózat bővítésére is!

2. A VoxPop Vitajáték(ok).

A VoxPop vitajátékt azért jött létre, hogy jó beszélgetések szülessenek olyan témákról, amelyek heves vitákat váltanak ki. Egy eszköz arra, hogy sokszempontúan beszélgessünk fontos dolgokról. Játék, amiben nem lehet veszíteni, csak jó közösségi élményeket nyerni. Vita, amiben nincsenek törött tányérok csak valódi érvek és kisimult idegszálak. Egy fejlesztő eszköz, ami segít új tudást szerezni és nem utolsó sorban: közelebb kerülni egymáshoz.

A VoxPop kártyajátékot azért hoztuk létre, hogy izgalmas társasjátékvariációkon keresztül ismerkedjenek meg a játékosok a tipikus érvelési hiábakkal és azok kiszűrésével. Érezted már úgy egy vita során, hogy az elhangzott érvekkel valami nem stimmelt? Észrevetted, hogy a haverod hibás érvvel próbálkozott, de nem tudtad leszerelni, mert nem voltál benne biztos, melyikkel? Szeretnél az érvelés mesterévé válni és kiiktatni minden hibás érvet a beszélgetésből? Akkor ez a játék neked szól!

Támogatásoddal hozzájárulsz, hogy olyan közösségek is megismerkedjenek a VoxPop vitajátékkal, akiknek szüksége van rá, mégsem juthatnak hozzá például anyagi okok miatt. Támogatásoddal VoxPop workshopokat valósíthatunk meg és VoxPop játékokat juttathatunk el a részükre.

3. Közterem - Legyen az osztályból csapat!

A Közterem program egy osztálytermi szinten, az adott osztállyal (harmadik évfolyamtól az érettségiig tartó korosztállyal) megvalósuló tréningsorzat, ahol a diákok olyan csoportos együttműködést igénylő helyzetekben vesznek részt, melyek segítségével kulcsfontosságú szociális készségeik fejlődnek, miközben a csoportkohézió is erősödik az osztály tagjai között. A Közterem foglalkozások célja az együttműködés, a win-win szemlélet, a hatékony kommunikáció, a konfliktuskezelés, az adaptivitás, a kritikus gondolkodás, valamint a proaktivitás előmozdítása és a csoportkohézió erősítése.

Támogatásoddal hozzájárulsz, hogy olyan osztályokhoz is eljuttassuk a Közterem programot, akiknek szüksége van rá, mégsem juthatnak hozzá például anyagi okok miatt. Támogatásoddal Közterem foglalkozásokat valósíthatunk meg a részükre.

Támogasd a fiatalokaat abban, hogy aktív  tevékeny felnőttekké váljanak!

Szervezet hivatalos neve:
Demokratikus Ifjúságért Alapítvány

Szervezet rövid neve:
DIA

Honlap:
http://www.i-dia.org

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/dia.budapest

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

A szervezet telefonszáma:
+36 309625544

A szervezet címe:
1063 Budapest Bajnok utca 13.

Tovább az adatlapra
Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Fortély sátor

Demokratikus Ifjúságért Alapítvány

100% 240.000 Ft összegyűlt
240.000 Ft-ból
Érdekel
Oktatás
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Demokratikus Ifjúságért Alapítvány

Demokratikus Ifjúságért Alapítvány

A DIA-ban egy olyan világért teszünk, ahol minden fiatal aktívan részt tud venni saját közössége életében.


Lezárult:
2023-05-23.
Érdekel