Csodalámpa Óhaj-Sóhaj Kívánságteljesítő Alapítvány

Add Tovább, Hogy Van Tovább! 19 év = közel 5000 nagybeteg gyermek teljesített kívánsága

A Csodalámpa Alapítvány 3-18 év közötti életveszélyesen beteg gyermekeknek teljesíti egy kívánságát. Ezzel segítve át őket a hosszan tartó betegségeken, hogy elfeledkezhessenek a kórházról, a kezelésekről. A teljesült kívánságok csodás élménye a gyermek életét örömtelibbé, s legalább átmenetileg gondtalanabbá tegye. Ezáltal pedig erősítse a gyermek és családja gyógyulásba vetett hitét, valamint reményét.

Adószám:
18248670-1-43

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Csodalámpa Óhaj-Sóhaj Kívánságteljesítő Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Csodalámpa Alapítvány

Szervezet adószáma:
18248670-1-43

Honlap:
http://www.csodalampa.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/csodalampa

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/user/Csodalampi

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10918001-00000015-99050010

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 13270910

A szervezet címe:
1125 Budapest Alsó - Svábhegyi út 11.

Tevékenységi kör:
Intézményes gyermek- és ifjúságvédelem, támogatás

Tevékenység leírása:

A Csodalámpa Alapítvány célja életet veszélyeztető betegségben szenvedő és e betegség miatt Magyarországon orvosi kezelés alatt álló olyan 3 és 18 év közötti gyerekek egy-egy kívánságának teljesítése, akiknek családja megfelelő anyagi erőforrások hiányában vagy a kívánság jellege miatt nem teljesítheti ezeket a kívánságokat.

Az alapítvány célja ezzel az, hogy egy-egy súlyos, tartós betegségben szenvedő gyermek elfeledkezhessen a kórházról, a kezelésekről, a teljesült kívánságok csodás élménye a gyermek életét örömtelibbé, s legalább átmenetileg gondtalanabbá tegye. Ezáltal erőt adva erősítse a gyermek és családja gyógyulásba vetett hitét, reményét.

Az alapítvány 2003-as indulása óta eltelt 19 évben több, mint 4400 beteg gyermek kívánságát teljesítette már, országosan működő szervezetként és mintegy 150 önkéntes alkotta kívánságteljesítő hálózattal.
 4400 teljesített kívánság 19 év alatt azt jelenti, hogy éves átlagban annyi kívánságot teljesítünk, mint ahány munkanap van!

A Pro Voluntaris díjas Csodalámpa Alapítvány „Etikus Adománygyűjtő Szervezet”, mely címet az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete által létrehozott Etikai kódexnek megfelelő hitelesség, törvényesség, átláthatóság és nyilvánosság fő értékei alapján ítélnek meg.

2021-ben 305 kívánságot sikerült önkénteseink és támogatóink segítségével - a COVID miatt végig lezárt gyermekklinikák ellenére ! - teljesítenünk, ami abszolút rekord... 

 

Előre az 5000. kívánság felé!

 

Mire gyűjt:

A http://www.csodalampa.hu "A kívánságokról" rovatában publikáljuk a folyamatban lévő, támogatható kéréseket. Egy-egy kívánság teljesítését többen, cégek és magánszemélyek is támogathatják. E támogatókat a kívánságról készített beszámolónál tüntetjük fel.

Köszönettel fogadjuk pénzbeli és dologi támogatásukat a Csodalámpa országos kívánságteljesítő hálózata működésének biztosítására is. Pénzzel támogatni átutalással, vagy  bankkártyájával is tud - a Simple, a Paypal vagy a Stripe közreműködésével, akár rendszeresen is!

Fontos projektünk a Csodabogarak, magánszemélyek és sportoló nagyköveteink viszik jó hírünket és gyűjtenek ismerösi körben kis összegű adományokat konkrét kívánságok teljesítésére. 

Szíves támogatását köszönjük!

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Közhasznúsági melléklet (Éves beszámoló a 2016. évről)

  Közhasznúsági melléklet (Auditált éves jelentés 2018-ról)

  Közhasznúsági melléklet (Auditált éves jelentés 2019. évről)

  Közhasznúsági melléklet (Auditált éves jelentés 2020. évről)

  Közhasznúsági melléklet (Auditált éves beszámoló 2021 évről)

Egészségügy
Bankkártyás
adománygyűjtés

Segíts Te is valóra váltani egy beteg gyermek álmát!

Csodalámpa Alapítvány

Már 4700 beteg gyermeknek szereztünk örömet, de folyamatosan várnak a kis betegek, hogy nekik is valóra válthassuk álmukat, amiből erőt meríthetnek betegségük leküzdéséhez.Összeg: 4.415.250 Ft
Támogatók száma: 353
Érdekel Támogatom
Szociális
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Add tovább, hogy van tovább...

Csodalámpa Alapítvány

Életveszélyesen beteg gyermekek kívánságát teljesítjük. Azért, hogy a teljesült kívánságok csodás élménye a gyermek életét örömtelibbé, s legalább átmenetileg gondtalanabbá tegye.


Lezárult:
2022-05-22.
Adószám:
18248670-1-43
Érdekel
Egészségügy
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Add tovább, hogy van tovább...

Csodalámpa Alapítvány

Életet veszélyeztető betegségben szenvedő gyerekek egy kívánságát teljesítjük, hogy a gyerekek elfeledkezhessenek a kórházról, a kezelésekről és örömtelibb legyen a gyógyulás.


Lezárult:
2021-05-22.
Adószám:
18248670-1-43
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.