Add tovább, hogy van tovább...
(lezárult!)

Életet veszélyeztető betegségben szenvedő gyerekek egy kívánságát teljesítjük, hogy a gyerekek elfeledkezhessenek a kórházról, a kezelésekről és örömtelibb legyen a gyógyulás.

Egészségügy
Egyszázalékos adománygyűjtés

Csodalámpa Óhaj-Sóhaj Kívánságteljesítő Alapítvány

Bővebben

Adószám:
18248670-1-43 Határidő: 2021-05-22

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése

Oldalunkon egész évben támogathatod a szervezetet munkáját!
Rendszeres támogató leszek!

Add tovább, hogy van tovább...

Adószám:
18248670-1-43 Határidő: 2021-05-22

  • Adománygyűjtés
  • Szervezet
  • Futó adománygyűjtések
  • Korábbi adománygyűjtések
  • Adománygyűjtés
  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések
  • Korábbi adománygyűjtések

Gyűjtés célja

A Pro Voluntaris díjas Csodalámpa Alapítvány 2003-as indulása óta eltelt 17 évben már több, mint 4000 beteg gyermek kívánságát teljesítette országosan működő szervezetként és mintegy 150 önkéntes alkotta kívánságteljesítő hálózattal. Az alapítvány célja ezzel az, hogy egy-egy életet veszélyeztető betegségben szenvedő gyermek elfeledkezhessen a kórházról, a kezelésekről, a teljesült kívánságok csodás élménye a gyermek életét örömtelibbé, s legalább átmenetileg gondtalanabbá tegye, ezáltal pedig erősítse a gyermek és családja gyógyulásba vetett hitét, valamint reményét.

A 2020-as év sajátosságai nagyon megnehezítették az alapítvány munkáját is. A kórházakban az elrendelt zárlat miatt nem, vagy csak korlátozottan lehetett elérni a gyerekeket, a családok helyzete is sokkal nehezebb, a gyerekek még jobban elszigetelődnek, így az alapítvány munkájára még inkább szükség lett és van! Önkénteseink nagy része (60%-a) egészségügyi dolgozó, így leterheltségük miatt kevesebb önkéntes segítséget tudtak nyújtani az alapítványnak. A karantén a támogatóinkkal történő kapcsolatfelvételt és kapcsolattartást is nehezítette, így tavaly hosszú ideig az elmaradt támogatásokat a 17 év alatt hasonló eshetőségre félretett tartalékainkból finanszíroztuk, a vírushelyzet miatt elhalasztott élmény jellegű kívánságok is reményeink szerint a 2021-es évben, legkorábban valószínűleg ősszel valósulhatnak csak meg, mindez plusz erőforrást igényel. Számunkra azonban öröm, hogy mindezen nehézségek ellenére több mint 220 gyermek kívánsága teljesülhetett 2020-ban!

Az 1%-os rendelkezések az alapítvány bevételi forrásainak kb. 20%-át adják, így kiemelkedően fontos része gazdálkodásunknak. Íly módon nagyon számítunk a magánszemélyek rendelkezéseire, melyek segítségével folytathatjuk missziónkat, vagyis, hogy még több nagybeteg gyermeknek váltsuk valóra kívánságát.

Szervezet hivatalos neve:
Csodalámpa Óhaj-Sóhaj Kívánságteljesítő Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Csodalámpa Alapítvány

Honlap:
http://www.csodalampa.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/csodalampa

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/user/Csodalampi

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

A szervezet telefonszáma:
+36 13270910

A szervezet címe:
1125 Budapest, Alsó - Svábhegyi út 11.

Tovább az adatlapra
Egészségügy
Bankkártyás
adománygyűjtés

Segíts Te is valóra váltani egy beteg gyermek álmát!

Csodalámpa Alapítvány

Már 4700 beteg gyermeknek szereztünk örömet, de folyamatosan várnak a kis betegek, hogy nekik is valóra válthassuk álmukat, amiből erőt meríthetnek betegségük leküzdéséhez.Összeg: 4.392.250 Ft
Támogatók száma: 352
Érdekel Támogatom
Szociális
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Add tovább, hogy van tovább...

Csodalámpa Óhaj-Sóhaj Kívánságteljesítő Alapítvány

Életveszélyesen beteg gyermekek kívánságát teljesítjük. Azért, hogy a teljesült kívánságok csodás élménye a gyermek életét örömtelibbé, s legalább átmenetileg gondtalanabbá tegye.


Lezárult:
2022-05-22.
Adószám:
Érdekel