Csak Egyet Szolgálat Alapítvány

meglátni. megadni. megéreztetni.

Céljaink: a hajléktalanságban élő és rászoruló személyek ill. családok mindennapi segítése függetlenül nemzeti és etnikai hovatartozásuktól; szociális, erkölcsi gondjaiknak keresztény lelkületű megoldásában segítségnyújtás; munkalehetőségek keresése számukra; alapvető emberi értékekre való nevelésük, nemzeti kultúránk megismertetése velük; önsegítő csoportfoglalkozásokkal segítésük; fedélhez juttatásuknak előmozdítása; mentálhigiénés szempontból is egészséges életmódra való rávezetésük.

Adószám:
18242090-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Csak Egyet Szolgálat Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Csak Egyet Alapítvány

Szervezet adószáma:
18242090-1-42

Honlap:
http://www.csakegyet.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/csakegyet

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/user/csakegyet

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11719001-20322546-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-70-4242766

A szervezet címe:
1068 Budapest, Király utca 98. /A.

Tevékenységi kör:
Hajléktalanok szociális támogatása

Tevékenység leírása:

Csak Egyet Szolgálat

meglátni. megadni. megéreztetni.

 

Csak egyet igyekszünk meglátni az összetört, hajléktalan vagy rászoruló emberben: a személyt, az egyedi értéket, a vendéget, akin keresztül Jézus maga látogat el hozzánk. Csak egyet törekszünk megadni számára: a személyre szabott és odafigyelő szeretetet; megpróbálni úgy, ahogy a mennyei Atya adja nekünk. Csak egyet szeretnénk megéreztetni vele: van remény a reménytelenségben; létezik az irgalmas Atya, aki Jézus Krisztusban végtelenül szereti, és ebben rejlik önbecsülésének és életének a helyreállása, a valódi újjászületés.

2021. január 1-jén 10 éve, hogy Csak Egyet Szolgálat néven isteni sugallatra létrejöhetett egy új szemléletű szolgálat és intézmény a szociális ellátóintézmények között Budapesten. Több mint 13 évvel ezelőtt kapta meg Kunszabóné Pataki Anna (sokunknak Panni) azt a felismerést, amely szerint az utcán élő, hajléktalan embernek nem elég az a „segítség”, hogy futva a kezébe teszünk egy szendvicset vagy néhány forintot. Többre van szüksége. Odafigyelésre, személyes meghallgatásra vágyik az elesett ember, ahogy minden egyes ember. Ebből a gondolatból született meg a Csak Egyet Szociális Segítő Központ mint hajléktalanok részére fenntartott nappali melegedő és egyházi fenntartású szociális intézmény. 

Intézményünkben hajléktalanságban és szegénységben élő embertársainknak igyekszünk segíteni a szociális munka, a lelkigondozás, az imádság, a csoportos foglalkozások eszközeivel és napi szinten ételosztással, ruhaosztással vagy gyógyszertámogatási, mosakodási és mosdási lehetőségek biztosításával. Fenntartónk az egyházi jogi személyiséggel rendelkező, magyar alapítású Új Jeruzsálem Katolikus Közösség, aki katolikus-keresztény lelkiségi hátterünket és lelki-szellemi forrásainkat is biztosítja. 

Hitünk szerint egy egyszerű szolgálat vagyunk, amit Isten hívott létre, és ebben meghívott szolgálókként hittel és lelkesedéssel próbálunk részt venni nap mint nap. Érezzük, hogy erre nem vagyunk méltók, és sokszor alkalmasak sem, de azt látjuk, hogy az Úrnak szüksége van ránk. Ez az Ő szolgálata, szegényeit mint vendégeket igyekszünk személyes szeretettel fogadni körünkben. Hisszük és tapasztalatból tudjuk, hogy minden embernek szüksége van a megváltásra, konkrétan egy valakire, csak egyre: Jézus Krisztusra, az ő szeretetének megtapasztalására. Hivatásunknak tekintjük, hogy Isten oltalmába vezessük a Szolgálat vendégeit, akik ugyanolyan értékes személyek, mint bárki más. 

Adatok: 10 év alatt 360 000 reggelit s közel 180 000 ebédet osztottunk ki. Legalább 12 800 000 Ft értékben nyújtottunk gyógyszertámogatást közel 5 000 esetben. 20 800 óra szociális szakmai munkával 1 200 egyéni esetet kezeltünk. 1 300 alkalommal alkottunk kiscsoportos közösséget összesen kb. 16 000 résztvevől. Legalább 10 embert láttunk közelről az újrakezdés útjára állni, közülük négyen a munkatársaink lettek.

Mire gyűjt:

Elsősorban a Karolj fel! programunkban résztvevő személyek részére, mert ott konkrét igények merülnek fel, valamint csoportos foglalkozásaink megvalósulására és eszközeinek fejlesztésére. 

További konkrét támogatási célok, amikre gyűjtünk: — krízis élelmiszercsomag (1 liter tej + 1 kg kenyér / hét / fő), — utazás támogatása hozzájárulás formájában, — gyógyszertámogatás, — szemüvegvásárlás támogatása, — rezsihez való hozzájárulás, — szezonális támogatások (pl. iskolakezdés támogatása tanszerekkel, alapvető felszereléssel vagy ezek finanszírozása; temetési költségekhez hozzájárulás; váratlan utazási költség finanszírozása). 

Az állam részéről nyújtott normatív támogatás jelentősen redukálódott az elmúlt években. A jelenlegi keretből már nem telik a vendégeink magasabb színvonalú, személyre szabott segítésére. Már pedig itt kezdődik a Csak Egyet Szolgálat lényegi küldetése: egyéni, személyes figyelmet szentelni a vendégeinknek, és a valódi szükség(let)eikre válaszolni, abban segíteni, amire a legnagyobb szükségük van.

Tapasztalatunk szerint a legtöbben önhibájukon kívül kerültek bajba. Pl. azért, mert megbetegedtek, elvesztették munkájukat, vagy mert nincs meg az egészséges, megtartó családi hátterük; vannak olyan is, akik kikerültek az állami gondozásból, és nem sikerült az életvezetési képességeket elsajátítaniuk, ezért gyakorlatilag sodródnak az életben. Természetesen előfordul az is, hogy tehetnek arról, hogy nappali melegedőben találják magát. Hála Istennek vannak, akik szeretnének változtatni az életük irányán. Mi nekik szeretnénk étellel, munkahely- és szálláskereséssel, szociális munkával és egyéb lelki-szellemi szolgáltatásokkal, szolgálattal a lehető legnagyobb szeretettel és odafigyeléssel segíteni.

 

Jogállás:
Közhasznú

Szociális
Telefonos
adománygyűjtés

Telefonhíváson keresztüli adománygyűjtés

Csak Egyet Alapítvány

Szeretnénk, ha tevékenységünk ismertté válna és minél többen be tudnának kapcsolódni az itt folyó munkába mind segítőként, mind segítettként.


Telefonszám: 13600/59
225 hívás, 294 sms
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Segíts Ildikónak a vízvezetékek felújításában!

Csak Egyet Alapítvány

Ildikónak, egy négy gyermekét egyedül nevelő édesanyának gyűjtünk, hogy felújíthassa lakásuk elöregedett, sorozatos csőtörésekkel fenyegető vízvezetékeit. Csatlakozz Te is!

135% 541.500 Ft összegyűlt
400.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Járulj hozzá rászoruló gyermekek tanévkezdéséhez!

Csak Egyet Alapítvány

Szolgálatunk tizenkét, általunk támogatott rászoruló gyermeket kíván anyagilag megsegíteni tanévkezdés alkalmából. Légy részese Te is a közös erőfeszítésnek, segíts általunk Te is!

82% 537.500 Ft összegyűlt
650.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Ajándékozd meg hajléktalan vendégeinket az idei Mikulásra!

Csak Egyet Alapítvány

Szolgálatunk hajléktalan és rászoruló vendégeit szeretnénk vadonatúj téli és hasznos ruhadarabokkal meglepni Mikuláskor. Csatlakozol? Ajándékozd meg vendégeinket általunk te is!

109% 713.500 Ft összegyűlt
650.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Segíts hajléktalanjainknak Te is! Téli ruhaszettre gyűjtünk!

Csak Egyet Alapítvány

A téli hidegekre készülve szeretnénk sapka, sál, zokni, kesztyű szettet adni 110 rászoruló, többségében hajléktalan ellátottunknak. Ne fázzon senki! Segíts ebben Te is!

115% 558.500 Ft összegyűlt
484.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

SEGÍTS LÁTHATÓVÁ VÁLNUNK!

Csak Egyet Alapítvány

Segíts láthatóvá és megismerhetővé tenni - EGYEDI HONLAPFEJLESZTÉSünk támogatásával - a Csak Egyet Szolgálatot és érintettjeit! Főleg azokat, akiket Budapest utcáin sokan nem vesznek észre: a Senki gyermekeit*.

106% 530.000 Ft összegyűlt
500.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.