Átlátszónet Alapítvány

#Azenadombol

Az információszabadság érvényre juttatása érdekében a közhatalom átláthatóságának és a korrupció elleni fellépésnek az elősegítése.

Adószám:
18516641-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet
  • Futó adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Átlátszónet Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Átlátszónet Alapítvány

Szervezet adószáma:
18516641-1-42

Honlap:
https://atlatszonet.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/AtlatszonetAlapitvany/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
12011265-01425189-00100001

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36309214345

A szervezet címe:
1084 Budapest, Déri Miksa utca 10. IV. 9.

Tevékenységi kör:
Emberi jogok védelme

Tevékenység leírása:

Alapítványunk folyamatos rendelkezésre állás mellett személyes és online jogi támogatást nyújt újságíróknak, civileknek, közéleti bloggereknek a tevékenységükhöz szükséges közérdekű adatok és azok fellelhetőségének azonosítása, közérdekű adatkéréseik előkészítése, illetve azok peresíthetősége tekintetében.A támogatást igénybe vevő újságírók, civilek, közéleti bloggerek módszertani és jogi ismereteinek bővülésével hatékonyabbá váltak az adatigénylések, nőtt a sikeres igénylések aránya és száma, ugyanakkor az ezirányú tevékenység hatékonyabbá és pontosabbá válásával az adatigénylők mellett az adatgazda állam és egyéb közhatalmi szervek adminsiztrációs terhei is csökkentek.

Mire gyűjt:

Az Átlátszónet Alapítvány 2013 óta az atlatszo.hu-val karöltve elkötelezett támogatója a társadalmi igazságosság, a demokrácia és a fenntartható fejlődés érvényesülésének, a tényfeltáró újságírás és a civil aktivizmus eszköztárával operálva kívánja elősegíteni a tisztánlátást a közpénzek felhasználásával, a közvagyon sorsával kapcsolatos kérdésekben. Célkitűzéseikkel maximálisan egyetértünk, munkájukat a mai magyar közpénz viszonyok mellett kiemelkedően fontosnak tartjuk, ezért 2016-ban azzal is kívánjuk őket támogatni, hogy a hozzánk beérkezett 1%-okat teljes egészében az atlatszo.hu javára ajánljuk fel.

 

Adj 1%-ot az atlatszo.hu-nak, hogy megtudd, mire megy el az adód 99%-a! #Azénadómból
ADÓSZÁM: 18516641-1-42 Részletek: atlatszo.hu/Azenadombol

Jogállás:
Közhasznú

Jogvédelem
Bankkártyás
adománygyűjtés

Nélküled nincsenek fontos sztorik! Támogasd az atlatszo.hu-t

Átlátszónet Alapítvány

Az atlatszo.hu oknyomozó portál tartalmai ingyen elérhetőek és szabadon felhasználhatóak. Adományoddal ahhoz járulsz hozzá, hogy tartalmaink minél több emberhez eljussanak.


Adománygyűjtés indult: 2021.11.22.
Összeg: 0 Ft
Támogatók száma: 0
Érdekel Támogatom

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.