Artemisszió Alapítvány és Mira Interkulturális Közösségi Ház

Mi egy olyan országban szeretnénk élni, ahol a sokszínűség érték. És ezért teszünk is.

For English, scroll down Az Artemisszió Alapítvány 1998 óta dolgozik azon, hogy Magyarországon egy együttműködő, szolidáris társadalom jöjjön létre, ahol a sokszínűség érték, és a hátránnyal indulók is valós esélyeket kapnak. Célul tűztük ki a különböző kulturális, etnikai és társadalmi csoportok közötti párbeszéd és közeledés erősítését, a kölcsönös megértés elősegítését, a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi integrációjának támogatását. Hiszünk abban, hogy a kulturális identitás mindannyiunk számára értékes erőforrás, és a kulturális sokféleség iránti tisztelet egy globalizálódó világban nem csak egy szükséges kompetencia, amely elengedhetetlen a békés egymás mellett éléshez, de az egyén és a közösség fejlődésének is záloga. MIRA interkulturális közösségünkkel és a különféle célcsoportok (nők, menekültek, fiatalok, hátrányos helyzetű közösségek, médiamunkások stb.) bevonásával zajló hazai és nemzetközi projektjeinkkel e célkitűzések gyakorlati megvalósítását szolgáljuk. Artemisszió Foundation has been working since 1998 to create a cooperative, solidarity-based society in Hungary, where people are given equal opportunities and interculturality is valued. Our goal is to strengthen dialogue between different cultural, ethnic, and social groups, to promote mutual understanding, and to support the social integration of disadvantaged groups. We believe that cultural identity is a valuable resource for all of us, and respect for cultural diversity in a globalizing world is not only a necessary competence but it is essential for peaceful coexistence and a guarantee for the development of the individual and the community. With our MIRA intercultural community and with our local and international projects involving various target groups (women, refugees, young people, disadvantaged communities, media workers, etc.) we serve the practical implementation of our objectives.

Adószám:
18089855-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Artemisszió Alapítvány és Mira Interkulturális Közösségi Ház

Szervezet rövid neve:
Artemisszió Alapítvány

Szervezet adószáma:
18089855-1-41

Honlap:
http://www.artemisszio.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/ArtemisszioAlapitvany/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/user/artemisszio98

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11600006-00000000-98261662

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 203226027

A szervezet címe:
1016 Budapest Mészáros u. 10

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb felnõttoktatás, támogatás

Tevékenység leírása:

For English scroll down

MIRA néven interkulturális közösséget működtetünk, és ezzel hiánypótló tevékenységet folytatunk Magyarországon: olyan szellemi és valós fizikai közösségi teret biztosítunk, ahol az itt élő külföldiek és magyarok találkozhatnak biztonságos és segítő környezetben.

A MIRA közösség tagjai számára ingyenes nyelvtanulási, sportolási, szabadidős és más közösségi lehetőségeket biztosítunk. Tevékenységeink túlnyomó többsége projekttámogatás nélkül, kizárólag saját erőforrásainkból, adományokból és önkénteseink odaadó munkájának köszönhetően valósul meg.

Az interkulturális képzések módszertani szakértőjeként a legkülönfélébb szektorokban és csoportokkal valósítunk meg olyan képzéseket, melyek nem csak a résztvevők egymás közti megértését és elfogadását segítik, hanem a kliensek, ügyfelek, és idegenek felé való nyitottságot, megértést is jelentősen erősítik.

Mivel tudjuk, hogy a jövő a fiatalok és gyermekek kezében van, kiemelt figyelmet fordítunk a fiatal generációk tudásának és attitűdjeinek formálására, a médiatudatosság, a másik megértése és elfogadása, valamint egy közösségi alapú világkép kialakítása terén.

Az elmúlt években számos programot valósítottunk meg női célcsoportok támogatása, identitásának és önkifejezésének fejlesztése érdekében, segítségünkkel hosszabb távon is önállóan működő kisközösségek jöttek létre.

Alapítványunk életében nagyon fontos szerepet játszanak önkénteseink. Nélkülük számos programunk nem valósulhatna meg.

 

Our intercultural community MIRA is a gap-filling initiative in Hungary: we provide a mental and real physical community space where Hungarians and foreigners who live in Hungary can meet in a safe and inclusive environment.

We provide free language classes, sport, and leisure time activities, community programs for the members of the MIRA community. The vast majority of these activities are carried out without project support, solely from our own resources, based on donations and the dedicated work of our volunteers.

As a methodological expert of intercultural training, we implement training in various sectors and groups that helps not only the understanding and acceptance within the team members but also equip participants to strengthen their openness and understanding towards their clients, customers, and strangers.

Because we know that the future is in the hands of the youth and children, we pay special attention to shaping the knowledge and attitudes of the younger generations in the field of media awareness, helping them to understand and accept the “other”, and by building a community-based worldview.

In recent years, we have implemented a number of programs to support women groups, to improve their self-expression and efficacy.

Our volunteers play a very important role in the life of our Foundation. Without them, many of our programs would not be possible.


 

      

Mire gyűjt:

????????Dear English-speaker supporter of Mira. Please find the English version of campaign description here: https://shorturl.at/xDX26

???????? Alapítványunk 2018 óta működteti a Mira közösségi házat, ahol mára többszáz menekült és bevándorló lelt támogatásra és közösségre.

Kinőttük a régi Mira Házat, így júniustól egy új helyre, a Lujza utcába költözünk. A tér sokkal több program párhuzamos megvalósítására ad majd lehetőséget, ugyanakkor felújításra és új bútorokra szorul. 

Ha nem készül el időben a közösségi tér, nem tudjuk majd olyan mennyiségben és minőségben tartani programjainkat és oktatási tevékenységünket, amilyenben igény lenne rá!

◾MIÉRT VAN SZÜKSÉG A MIRÁRA?

A Mira egy közösség, ahol bárki, származásától, hátterétől függetlenül egy biztonságos közegben érezheti magát szabadnak, kaphat segítséget, találhat barátokat. A Budapestre érkező külföldiek számára sokszor ez az egyetlen híd, ami összeköti őket a szélesebb magyarországi társadalommal. 

2022-ben 155 közösségi programot szerveztünk körülbelül 2000 résztvevővel, amelynek 25%-a Ukrajnából menekült el a háború elől. A Mira tagsága nagyon színes, eddig 150 országból érkeztek hozzánk résztvevők! 

A mirás külföldiek közül sokan önkéntes tanárként, vagy programszervezőként kapcsolódnak be a munkánkba. 

Szeretnénk, ha ezek a programok minél otthonosabb környezetben tudnának megvalósulni. Segíts, hogy minél hamarabb teljes kapacitással elkezdhesse a működését az új Mira Ház! Ezt egyedül nem tudjuk megvalósítani, a Te segítségedre is szükségünk van!

◾HOGYAN SEGÍT A MIRA?

1. Közösségi programokat szervezünk

Jelenlegi programjainkra a helyhiány miatt sokszor nem tudunk minden jelentkezőt fogadni. Az új Mira Ház lehetővé tenné, hogy még több olyan program valósulhasson meg, ahol helyiek és itt élő külföldiek, menekültek tudnak egymásról és egymás kultúrájáról tanulni. Ilyen program például az interkulturális estek, közös ünneplések (Ramadan, Diwali, Húsvét), kézműves workshopok, stb.

2. Oktatási tevékenységünk

Oktatási tevékenységünk - magyartanítás, gyerekek korrepetálása - olyan nagyra nőtt, hogy jelenleg külső, bérelt helyszíneket is be kell vonnunk, hogy mindenki elférjen. Itt mindenki egy helyszínen tanulhatna.

3. Segítjük az ide érkezők boldogulását a hazai társadalomban. 

Az igény mentorprogramunkra, orientációs klubunkra és tréningjeinkre hatalmas, az új Mira lehetőséget adhat arra, hogy ezek nagyobb számban legyenek elérhetőek a tagjainknak, elősegítve a munkaerőpiacra való mihamarabbi beilleszkedésüket.

◾HOGYAN SEGÍTHETSZ?

A közösségi tér fenntartása komoly anyagi erőforrásokat igényel, melyeket pályázati úton kis mértékben tudunk finanszírozni. Ezért most Hozzád fordulunk, hogy együtt alakítsuk ki az új Mira Házat.

A Mira Ház felújítása jelentős költséggel jár. Célunk egy új gyerekszoba, illetve több oktatóhelyiség létrehozása a kisebb szobákban. A nagy közösségi teret pedig szeretnénk alkalmassá tenni arra, hogy többféle típusú programnak biztosítson kényelmes és reprezentatív teret.

Légy része a Mira sikertörténetnek, járulj hozzá egy befogadóbb Magyarország építéséhez! 

Ahhoz, hogy időben el tudjon kezdődni a munka a közösségi térben, rád is szükségünk van!

Jogállás:
Közhasznú

Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Segíts, hogy az új Mirában még több menekült tanulhasson nálunk!

Artemisszió Alapítvány

Közösségi terünkben oktatási és közösségi programok zajlanak menekülteknek és bevándorlóknak. Segíts, hogy felújíthassuk, és ezzel egy befogadóbb Magyarországot hozhassunk létre!

90% 771.000 Ft összegyűlt
850.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

MIRÁ-nk is vár a NYÁR! / SUMMER is waiting for US!

Artemisszió Alapítvány

Támogasd egy ropogós sósperc árával MIRA közösségünk nyári programjait! Segíts, hogy maradandó élményeket szerezhessünk a hozzánk járó családoknak! Adj emlékeket!

36% 92.200 Ft összegyűlt
250.000 Ft-ból
Érdekel
Egyéb
Bankkártyás
adománygyűjtés

ARTEMISSZIÓ Közhasznú Alapítvány az interkulturális kapcsolatok fejlesztésére és a leszakadó rétegek társadalmi integrációjának

Artemisszió Alapítvány

Feltöltés alatt!


Adománygyűjtés indult: 2017.12.22.
Összeg: 3.100 Ft
Támogatók száma: 2
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Ajándékozz egy zsák rizst!

Artemisszió Alapítvány

100% 300.000 Ft összegyűlt
300.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.