Alternatív Közösségek Egyesülete


Szervezetünk Debrecenen belül olyan helyi kezdeményezéseket támogat, amelyek alternatív életpályamodellt nyújtanak helyi fiatalok számára és kulturálisan, szociálisan is építően hatnak a városra nézve.

Adószám:
18552131-1-09

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Alternatív Közösségek Egyesülete

Szervezet rövid neve:
AKE

Szervezet adószáma:
18552131-1-09

Honlap:
http://www.altkozegy.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/altkozegy/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
61200261-11035848-00000000

Közhasznú jogállás:
nem

A szervezet telefonszáma:
+36-30-3218878

A szervezet címe:
4029 Debrecen Baross Gábor utca 16.

Tevékenységi kör:
Egyéb mûvészeti tevékenység

Tevékenység leírása:

Az Opera informális csoportokkal dolgozik elsõsorban, õket szervezi és fejleszti. Ilyen informális csoport a Debrece Bike Maffia, a Natív, a Fõnix Fixed Gear, a Sub.hu stb. Legjobban, legdinamikusabban fejlõdõ csoportunk a Debrecen Bike Maffia, mely mára már több projektet bonyolít le helyi szinten, pl.: Fal a sorokat akció!, Felgombolyítjuk az ügyet! projekt, Fõzés és kiszállítás, Plusz 1 Szendvics, stb. Legújabb informális, fiatalokból álló csoportunk a Natív, melynek egyik projektje a Zöldellõ Debrecen, mely egy féléves eseménysorozat kialakítását jelenti, mely hónapról - hónapra izgalmas zöld témákkal hívja fel a figyelmet a cselekvésre, a változásra, hogy városunk zöldebbé, élhetõbbé váljon. Igyekszünk a célcsoport számára egy olyan életpálya modellt nyújtani, ami lehetõvé teszi egyéniségük megtartását, de ugyanakkor valós keretek közé is emelhetõ. Hierarchikusan és demokratikusan mûködünk, munkacsoportjaink élén vezetõk állnak 30 önkéntessel, akiket tréningek révén, szakma partnerek segítségével fejlesztünk.A debreceni Ifjúsági Házon belül részt vettünk az alternatív centrum rész kialakításában. Online rádiózásra alkalmas stúdiót alakítottunk ki a Fiatalok Lendületben Program támogatásával. Elektronikus Zenei Szakkört indítottunk egy alkalommal, amely sikerrel zárult. Az alternatív kultúrákat népszerűsítő tematikus napokat szerveztünk Debrecenen belül. Egészségmegőrző klubokat szerveztünk a célcsoportunkra specifikálva. Közreműködünk zöld megmozdulásokban. Street art bemutatókat tartottunk. Helyi művészeket támogató ruházati projekttel álltunk elő. Helyi party sorozatokat, koncertsorozatokat indítottunk, zöld és fenntarthatósági programokat szerveztünk.

Mire gyűjt:

Az informális csoportjaink működésére folyamatosan szükség van operatív költségekre. 

De ami mindegyikőjüket érinti, az egy független közösségi tér létrehozása. Az egyesület tehát elsősorban egy ilyen hely megvásárlására költ, a felújításra szánt szolgáltatásokat és pénzt adományszervezéssel kívánja összegyűjteni.

Kultúra
Bankkártyás
adománygyűjtés

Támogasd az Alternatív Közösségek Egyesületét

AKE

Az AKE debreceni közösségi tere generációk találkozóhelye, kulturális, civil rendezvények helyszíne. Szabad teret ad, közösséget szervez, értéket őriz, teremt és fejleszt.


Adománygyűjtés indult: 2024.06.07.
Összeg: 0 Ft
Támogatók száma: 0
Érdekel Támogatom
Egyéb
Közösségi
adománygyűjtés

Adj teret a szabad civileknek!

AKE

Közösségi terünk hiánypótló, generációk találkozóhelye, kulturális és civil rendezvények helyszíne. Most felújítjuk, segíts nekünk, tegyünk közösen új cserepeket a tetőre!

11% 579.017 Ft összegyűlt
5.000.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Segítsük Anitát bekapcsolódni a munka világába!

AKE

Anita egy ritka genetikai betegséggel született, mely következtében csak a fejét tudja mozgatni. Megtanult használni egy Apple IPad Mini készüléket, ezzel tudna írni, dolgozni. Adjuk össze neki!

107% 469.000 Ft összegyűlt
435.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.