Állatbarát Alapítvány

Az örök hűséget tartod magad mellett, hát varázsold az életét ehhez méltóvá!

Az Állatbarát Alapítvány már 28 éve küzd az állatok jogaiért, jólétéért, a felelős állattartásért. Létezésünk óta több mint 20.000 négylábút mentettünk meg az utcáról, szedtünk le a lánc végéről, szabadítottunk ki borzalmas körülmények közül, és testi-lelki rehabilitációjukat követően indítottunk el egy új élet felé szerető, felelős gazdi oldalán. Célunk, hogy minél kevesebb gazdátlan, magára hagyott, sérült-beteg állat kóboroljon országunk utcáin.

Adószám:
18791927-1-15

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Állatbarát Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Állatbarát Alapítvány

Szervezet adószáma:
18791927-1-15

Honlap:
http://www.allatbarat.com

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/pages/Állatbarát-Alapítvány/174090352614344

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
68800109-11035240-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 205501788

A szervezet címe:
4400 Nyíregyháza, Csatorna utca 2.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb állatvédelem, támogatás

Tevékenység leírása:

Az Állatbarát Alapítvány már 28 éve küzd az állatok jogaiért, jólétéért, a felelős állattartásért. Fő működési területünk Szabolcs-Szatmár-Bereg megye.  Évente mintegy 6-800 négylábút mentünk meg az út széléről, szedünk le a lánc végéről, szabadítunk ki borzalmas tartási körülmények közül, majd testi-lelki rehabilitációjukat követően indítunk el az új, szebb élet felé egy felelős gazdi oldalán. A gondozásunkba kerülő állatok többsége sérült, balesetet szenvedett, vagy a rossz tartási körülmények, a hosszú kóborlás miatt betegségekkel küzd. Életük esetenként csak bonyolult műtéttel, intenzív kezeléssel menthető meg. Gyógykezelésüket követően védőoltásokat, chipet kapnak és átesnek az ivartalanításon. Védenceink állategészségügyi ellátását a telephelyünkön létrehozott korszerű műtő és kezelő, illetve karanténhelyiségek teszik lehetővé.

Fennállásunk óta üzemeltetjük az Állatotthont, amely ma már a legszínvonalasabbak közé tartozik az országban. A folyamatos fejlesztések-nek köszönhetően fűtött kölyökkennelsorral, szintén fűthető macskaházzal és az idős kutyáink kényelméért meleg, kanapékkal otthonossá tett “öreg kennellel ” is rendelkezünk. Igyekszünk folyamatosan fejleszteni, javítani a lakóink életkörülményeit, hogy a nálunk töltött – reméljük átmeneti – időt minél kényelmesebben, kiegyensúlyozottabban tölthessék el.

Az a célunk, hogy az állatokat olyan helyre adjunk, ahol életük végéig biztosítják számukra a megfelelő körülményeket, szeretetet, felelősség-teljesen gondoskodnak róluk. Az Állatotthonban elhelyezett kutyák és macskák kizárólag ivartalanítva költözhetnek új otthonukba, a kölyök állatokat pedig ivartalanítási kötelezettséggel adjuk örökbe. Minden fórumon erre ösztönözzük kampányaink során a lakosságot is. Mindenképpen a probléma megelőzésében látjuk a megoldást, az ivartalanítás és a felelősségteljes állattartás vezet a jelenlegi helyzet javulásához. Hangsúlyozzuk, hogy csak azok fogadjanak magukhoz állatot, akik tájékozódtak az igényeiről, tulajdonságairól, szükségleteiről, és ennek tükrében látják, hogy élete végéig biztosítani tudják számára ezeket a feltételeket.

Mire gyűjt:

2020. nagyon nehéz év volt. Nem csak nekünk, embereknek, de a magukról gondoskodni képtelen állatoknak is. Róluk nekünk kell gondoskodni, hisz mi – emberek vállaltuk értük a felelősséget. Mégis özönlöttek idén is menhelyünkre a magukra hagyott, éhező, bántalmazott vagy borzalmas körülmények között tartott négylábúak. Jelenleg 200 állatról gondoskodunk Állatotthonunkban. A gondozásunkba kerülő állatok többsége sérült, balesetet szenvedett, vagy a rossz tartási körülmények, a hosszú kóborlás miatt betegségekkel küzd. Életük esetenként csak bonyolult műtéttel, intenzív kezeléssel menthető meg. Gyógykezelésüket követően védőoltásokat, chipet kapnak és átesnek az ivartalanításon.

Ez természetesen óriási anyagi terhet ró szervezetünkre, melyet nem tudnánk megoldani az állatszerető emberek támogatása nélkül - legyen az adományozás, önkéntes munka, bármi.....minden segítségért nagyon hálásak vagyunk.

Bármilyen módon is támogatod Alapítványunkat, az hatalmas segítség a bajba jutott állatoknak. Minden megmentett élet, minden új esély a TE érdemed is egyben.

Amikor egy sérült, beteg vagy rettegő állatból gyönyörű, magabiztos és BOLDOG családtag válik, az közös sikerünk! Nekünk óriási segítség, nekik pedig valóban egy teljesen új élet! Hálásan köszönjük, hogy segítesz ezt megteremteni! 

Jogállás:
Közhasznú

Állatvédelem
Telefonos
adománygyűjtés

Állatbarát Alapítvány

Állatbarát Alapítvány

Minden megmentett élet, minden új esély a TE érdemed is egyben. Amikor egy sérült, beteg vagy rettegő állatból gyönyörű, magabiztos és BOLDOG családtag válik, az közös sikerünk!


Telefonszám: 13600/32
3247 hívás, 3240 sms
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.