Alapítvány a Diákközpontú Oktatásért

A generációnk hangja

Szervezetünk 2014-es megalapítása óta küzdünk azért, hogy modern, diákközpontú, esélyteremtő oktatási rendszer jöjjön létre Magyarországon. Az első években Független Diákparlament néven váltunk ismertté, 2019 óta pedig ADOM Diákmozgalom néven folytatjuk a munkánkat. A mozgalommá alakulásunk célja, hogy amennyiben a javaslataink süket fülekre találnak a döntéshozók részéről, akkor még hatékonyabban tudjunk nyomást gyakorolni a kormányzatra. Az utóbbi években számos, több ezer főt megmozgató diáktüntetést szerveztünk már az oktatás modernizálásáért, az ország 300 különböző településéről több mint 1000 diák fejtette ki véleményét az általunk szervezett üléseken, fórumokon. Évente több tucat konstruktív javaslatot nyújtottunk be a döntéshozók részére az oktatás megreformálására, amelyek közül néhány fontosabbat sikerült érvényre juttatnunk, és mindaddig meg sem állunk, amíg el nem érjük egy modern, diákközpontú, esélyteremtő oktatási rendszer kialakítását Magyarországon.. Az oktatás jövője egyben az ország jövője is. A 21. század kihívásaira felkészítő, modern oktatási rendszer nélkül képtelenek leszünk megbirkózni a klímaváltozással. Diákközpontú oktatás nélkül aligha lesznek felelős, önálló, döntésképes állampolgárok, akik kompetens vezetőket választanak meg. Esélyteremtő oktatási rendszer nélkül pedig sosem lesz igazságos társadalmunk, ahol a tehetség és a szorgalom az első, nem pedig a pénz és a kapcsolati tőke.

Adószám:
19271594-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Alapítvány a Diákközpontú Oktatásért

Szervezet rövid neve:
ADOM Diákmozgalom

Szervezet adószáma:
19271594-1-42

Honlap:
https://diakparlament.hu

Facebook oldal:
https://facebook.com/diakparlament

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCrad4F9uY1QyRvJ1kYlIbsQ

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200223-10131903-00000000

A szervezet telefonszáma:
+36 307979221

A szervezet címe:
1149 Budapest, Angol utca 34. . 5/A.

Tevékenységi kör:
Diákok és hallgatók szervezetei

Tevékenység leírása:

Mit csináltunk 2020-ban?

Januárban több száz diákkal beszélgettünk az oktatási rendszerről az Educatio kiállításon, sokan a véleményüket kis cetlikre is felírták a véleményfalunkra.

Februárban kampányt indítottunk a több sebből vérző új Nemzeti Alaptanterv bevezetése ellen, nagy erőkkel szerveztük a márciusi tömegtüntetést is, aminek a megtartását sajnos az utolsó pillanatban a járványhelyzet megakadályozta.

Március végén sikeres felmérést készítettünk több mint 26 ezer fő részvételével az online oktatásról, ezek feldolgozásán több hónapig dolgoztunk, összesen 21 tagunk bevonásával.

Májusban a Nemzeti Népegészségügyi Központ felkérésére részt vettünk egy EU-s projekt keretében a Szakmai Konzultációs Testület munkájában és online konferenciákon, véleményezve az egészségtudatosság iskolai fejlesztésére irányuló foglalkozásterveket.

Júniusban részt vettünk és workshopot tartottunk a Greenpeace által szervezett klímatáborban, augusztusban pedig ADOM-tábort szerveztünk a további teendőink megtervezésére. Nyár végére bírósági bejegyzésre került a szervezetünk alapítványi formában.

Szeptemberben a járványügyi előírásokat betartva rendeztünk tagfelvételt és projekttervező konferenciát Budapesten, nagyszerű új tagokkal bővítve a csapatunkat.

Szeptemberben és októberben több ízben is kiálltunk az SZFE hallgatói mellett, teljes erőbedobással vettünk részt a tüntetéseken, valamint élőképet készítettünk szolidaritásunk jeléül.

Októberben és novemberben tagfelvételt tartottunk Szegeden és Debrecenben, tovább bővítve a helyi csapatokat.

Decemberben tartós élelmiszereket és tisztálkodási szereket adományoztunk rászorulóknak a Mikulásgyáron keresztül, valamint digitális eszközöket gyűjtöttünk hátrányos helyzetű diákok számára, hogy ők is részt vehessenek az online oktatásban.

Oktatás
Bankkártyás
adománygyűjtés

Adj esélyt a tanulásra!

ADOM Diákmozgalom

Adományozz esélyt a tanulásra! Rendszeres adományoddal lehetővé teszed, hogy még több rászoruló diáknak segítsünk, és hatékonyabban léphessünk fel egy esélyteremtő oktatásért.


Érdekel Támogatom

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.