Adj esélyt a tanulásra!

Adományozz esélyt a tanulásra! Rendszeres adományoddal lehetővé teszed, hogy még több rászoruló diáknak segítsünk, és hatékonyabban léphessünk fel egy esélyteremtő oktatásért.

Oktatás
Bankkártyás adománygyűjtés

Alapítvány a Diákközpontú Oktatásért

Bővebben


Adománygyűjtés indult: 2021.01.08.

Támogatom

Adj esélyt a tanulásra!

  • Adománygyűjtés
  • Szervezet
  • Adománygyűjtés
  • Szervezet adatai

Gyűjtés célja

Legyél a rendszeres támogatónk, hogy tovább folytathassuk a munkánkat! Már havonta egy kávé vagy egy szelet sütemény ára is nagy segítség!

⛳ Már a 20-ból 14 rendszeres támogatónál tartunk! Legyél Te a következő, hogy elérjük a célt!

Szervezetünk 2014-es megalapítása óta küzdünk azért, hogy modern, diákközpontú, esélyteremtő oktatási rendszer jöjjön létre Magyarországon. Az első években Független Diákparlament néven váltunk ismertté, 2019 óta pedig ADOM Diákmozgalom néven folytatjuk a munkánkat. A mozgalommá alakulásunk célja, hogy amennyiben a javaslataink süket fülekre találnak a döntéshozók részéről, akkor még hatékonyabban tudjunk nyomást gyakorolni a kormányzatra.

Az utóbbi években számos, több ezer főt megmozgató diáktüntetést szerveztünk már az oktatás modernizálásáért, az ország 400 különböző településéről több mint 1000 diák fejtette ki véleményét az általunk szervezett üléseken, fórumokon. Évente több tucat konstruktív javaslatot nyújtottunk be a döntéshozók részére az oktatás megreformálására, amelyek közül néhány fontosabbat sikerült érvényre juttatnunk, és mindaddig meg sem állunk, amíg el nem érjük egy modern, diákközpontú, esélyteremtő oktatási rendszer kialakítását Magyarországon.

Az oktatási rendszer megreformálásáért folytatott küzdelem mellett karitatív tevékenységeket is végzünk. 2020 decemberében például tucatnyi hátrányos helyzetű diák számára gyűjtöttünk elektronikus eszközöket, hogy ők is bekapcsolódhassanak a digitális oktatásba, valamint nagy mennyiségű tartós élelmiszert adományoztunk rászoruló családok számára.

Az oktatás jövője egyben az ország jövője is. A 21. század kihívásaira felkészítő, modern oktatási rendszer nélkül képtelenek leszünk megbirkózni a klímaváltozással. Diákközpontú oktatás nélkül aligha lesznek felelős, önálló, döntésképes állampolgárok, akik kompetens vezetőket választanak meg. Esélyteremtő oktatási rendszer nélkül pedig sosem lesz igazságos társadalmunk, ahol a tehetség és a szorgalom számít, nem pedig az anyagi helyzet és a kapcsolati tőke.

Havi 75 ezer forintra lenne szükségünk ahhoz, hogy egy közösségi irodát nyithassunk, így még hatékonyabban léphessünk fel egy esélyteremtő oktatási rendszerért, korrepetálhassunk hátrányos helyzetű diákokat, lebonyolíthassunk nagyobb volumenű jótékonysági gyűjtéseket, valamint nyomásgyakorló kampányokat egy esélyteremtő oktatásért.

Ehhez összesen 20 rendszeres támogatóra lenne szükségünk, akik: 

  • havonta 1000, 2000, 5000, vagy 10000 forinttal tudnak támogatni minket,

hogy sikeresen álljunk ki egy modern, diákközpontú, esélyteremtő oktatásért, és sokkal több nehéz helyzetű diáknak nyújtson felemelkedési lehetőséget az oktatási rendszer.

Köszönjük, ha támogatod az ügyünket!

Szervezet hivatalos neve:
Alapítvány a Diákközpontú Oktatásért

Szervezet rövid neve:
ADOM Diákmozgalom

Honlap:
https://adommozgalom.hu/

Facebook oldal:
https://facebook.com/diakparlament

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCrad4F9uY1QyRvJ1kYlIbsQ

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

A szervezet telefonszáma:
+36 307979221

A szervezet címe:
1164 Budapest Felsőmalom utca 3/E.

Tovább az adatlapra