Tegyetek jót, mert tudtok!
(lezárult!)

Szociális
Közösségi adománygyűjtés

Jézus Társasága Alapítvány

Bővebben

Összeg:
666.000 Ft 50 támogató közreműködésével

100% -a teljesült a 664.000 Ft -os célnak

Adománygyűjtési időszak lezárult: 2017.04.06 - 2017.06.20


Tegyetek jót, mert tudtok!

Összeg:
666.000 Ft 50 támogató közreműködésével

100% -a teljesült a 664.000 Ft -os célnak

 • Adománygyűjtés
 • Hírek / beszámolók
 • Szervezet
 • Támogatások
 • Futó adománygyűjtések
 • Korábbi adománygyűjtések
 • Adománygyűjtés
 • Hírek / beszámolók
 • Szervezet adatai
 • Támogatások
 • Futó adománygyűjtések
 • Korábbi adománygyűjtések

“Tegyetek jót mert tudtok!” - mi hiszünk ennek a mondatnak az erejében. Az elmúlt 15 évben több mint 500 határon túli, magyar gyermek arcára sikerült mosolyt csalni és felejthetetlen, életre szóló élményt szerezni. Támogasd te is kampányunkat, és adjuk össze együtt! #tegyetekjót

Fedezzük fel együtt közös gyökereinket!

A Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium fiatal önkénteseivel olyan gyerekeknek szervezünk nyolcnapos tábort, akik még soha nem jártak Magyarországon. Többnyire 12-15 év közötti fiatalok, akik Kárpátalja, Erdély, Délvidék, Felvidék és Csángóföld szórvány területeiről érkeznek. A résztvevők korlátozott anyagi lehetőségekkel és sokszor nehéz családi háttérrel rendelkeznek. A hétköznapi közeg, ahol magyarságukat megélhetik, sok esetben nehezen vagy egyáltalán nem elérhető számukra.

A Gyökerek táborok során évről-évre rátalálunk arra, ami összeköt minket, szervezőket a résztvevő fiatalokkal: a közös kultúránk, történelmünk, a barátság és a személyes figyelem, amivel egymáshoz fordulunk. Az élménydús programok során a gyerekek jobban megismerik közös történelmünket, hazánk földrajzi és kulturális szépségeit, mindezt egy nyitott és befogadó közösség tagjaként. Az életre szóló élmények mellett célunk, hogy a gyerekek azt is megtapasztalják: ők is tudnak másokkal, egymással jót tenni, és a táborban átélt öröm továbbadható.

A táborok létrejöttéhez szükséges összes tevékenységet fiatal egyetemisták végzik a magyar jezsuiták háttértámogatásával. Valljuk, hogy mindnyájan tudunk felelősséget vállalni a nehéz sorsú gyermekek iránt, még ha eltérő mértékben és módon is. Ennek jegyében bátorítunk arra, hogy anyagi hozzájárulásoddal TÁMOGASD az idei 15. jubileumi táborunkat és segítsd hozzá a kárpátaljai, erdélyi, csángó és délvidéki gyerekeket egy felejthetetlen fürdéshez a Balatonban, vagy egy cirkuszi előadás megtekintéséhez, avagy egy visegrádi bobpályán való élményhez.

MINDEN APRÓ SEGÍTSÉG SZÁMÍT!

• Hívj meg egy kiadós ebédre egy gyereket: 1000,- HUF
• Vállald egy gyermek budapesti tömegközlekedésének költségeit: 3500,- HUF
• Szerezz örömet egy cirkuszi előadással, egy kalandparkban eltöltött délutánnal, avagy libegőzéssel a János-hegyen, Bringóhintózással a Margitszigeten, az Esztergomi Bazilika kupolájából való kilátással, vagy a tihanyi apátság látogatásával: 5000,- HUF
• Hívd meg a gyerekcsapatot egy közös fagyizásra: 10.000,- HUF
• Fogadj örökbe egy gyereket 8 napra, támogasd a táboroztatásának költségeit: 35.000,- HUF

TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK!

Elérhetőségeink:
http://gyokerektabor.hu
http://facebook.com/gyokerektabor
http://instagram.com/gyokerektabor
http://youtube.com (Gyökerek Tábor csatorna)

2017-06-20
Beszámoló

Beszámoló - Tegyetek jót, mert tudtok!

Tábori História
 
1. nap – 07.07.
Fárasztó, hosszú utazás után lassacskán megérkeztek a táborozók. Sok játékkal és közös szentmisével hangolódtunk rá a tábor alapgondolatára: Tegyetek jót, mert tudtok! A közös játék során sikerült „jeget törni”; óriási hahotázások, hangoskodás közepette vettük birtokba a JRSZ műfüves focipályáját. Ízlelőbimbóink vezetésével megtaláltuk leendő csapattársainkat, s nemsokára elhangzott az első csatakiáltás is. Öt csoport verbuválódott össze: Paradicsomgyökerek, Baranycsapat, Gránátalmaevő Füstfoltos Párducok, Vörösek, Sárgarózsa, Szuperpufik. Már most látszott, hogy egy nagyszerű hét elé nézünk. 
 
2. nap – 07.08.
Ma egy igen mozgalmas napunk volt. Villamossal, metróval és busszal jutottunk el Hűvösvölgybe, ahonnan kisvasúttal jutottunk el Normafa dombos-rétes vidékére. Meghallgattuk a hely legendás történetét. A métázás után jót piknikeztünk a szabadban, majd csendes pihenő közben megtudhattuk, hogyan győzte le a nap a szelet, és hogy sok kicsi sokra megy. Ezek után hadjáratra indultunk, hogy legyőzzük az ellenséges szín mindenkori hatalmát a zászlaját elrabolva. Tériszonyunkat leküzdve felmásztunk az Erzsébet kilátó tetejére, ahonnan fenséges kilátás tárult elénk. A János-hegyről libegővel értünk vissza a városba. Otthon gyorsan elpusztítottuk Zsuzsika néni mennyei főztjét, majd megismerkedtünk a tábori posta intézményével. Mindenkinek lett egy őrangyala a tábor idejére. A fárasztó napot közös esti imával zártuk.
 
3. nap – 07.09.
A mai napot a gyönyörű ébresztő dal és a finom reggeli után a parlamentet tekintettük meg. Végigjártuk a gyönyörű termeket, az arannyal díszített lépcsőházakat és láttunk egy csillárt, amiben csak a pókember tud villanykörtét cserélni. Ezután ellátogattunk a Várnegyedbe. Megcsodáltuk a Mátyás templomot, élveztük a panorámát a vártól, láttunk szivárványt. Út közben részt vettünk Sissi királynévá koronázásán, találkoztunk egy pletykás öregasszonnyal, egy szigorú könyvtárosnővel, Mátyás királlyal, Savoyai Jenővel, egy török pasával és magával a köztársasági elnökkel is. A tikkasztó hőségben, így szükségessé vált a húsvéti hagyományok felelevenítése (locsolás :P). A Gellért-hegyben, a Sziklatemplomban vettünk részt a szentmisén. Este a Hettyenfütty zenekar szolgáltatta a talpalávalót és a Hencida néptáncegyüttes mozgatta meg a társaságot. Fáradt testtel, ám feltöltött lélekkel mondtuk el az esti imát, és a Gyökerek Tábor hála fájának újabb darabjai kerültek a helyükre.
 
4. nap – 07.10.
Nehéz ébredés után a Balaton felé vettük az irányt. Úti célunk Tihany; az 1000 éves apátság megtekintése után kipróbáltuk a híres Tihanyi Echo-t, azaz visszhangot, megnéztük a panoptikumot, majd a változatosság kedvéért ezúttal komppal folytattuk utunkat. A Balaton déli partja meleggel és napsütéssel várt minket. Sokat fürödtünk, bohóckodtunk, egyesek még úszni is megtanultak a „magyar tengerben”. A finom lángos után hazafelé indultunk. A buszon a fáradtság ellenére hangos énekkel és gitárszóval szórakoztattuk magunkat a buszsofőr nagy örömére. :D Az élményekben gazdag napot hálaadással zártuk, majd nemsokára minden táborlakó álomra hajtotta fejét, izgatottan várva a még előttünk álló kalandokat.
 
5. nap – 07.11.
Délelőtt megnéztük, ja nem, meglátogattuk a Láthatatlan kiállítást. Egy órára kipróbálhattuk milyen az élet, ha csak halljuk és érezzük a világot magunk körül. Ebédre mindenki nagy örömére megérkezett a PIZZA. Utána visszatértünk a budai várba, ám ezúttal be is léptünk az épületbe. Itt kapott otthont a Magyar Nemzeti Galéria. Csodálatos idegenvezetés után képeslapot és kitűzőt készítettünk. Este pirosra tapsoltuk a tenyerünket a Misztrál együttes koncertjén, hangosan énekeltük velük a Reggeli reggaet és még a hangszereiket is kipróbálhattuk. A nap végén nem maradt el a meghitt esti imádság sem. 
 
6. nap – 07.12.
Szárnyashajóval repültünk táborunk következő célpontja, Esztergom felé. Szent István városát két óra, a csodálatos Dunakanyart is átszelő hajóút után értük el. Meglátogattuk az esztergomi Csiga-biga Bazilikát, akinek a segítségével bebarangoltuk Magyarország legnagyobb székesegyházát, alapjától egészen - 400 lépcsőn át - a kupolája búbjáig. A püspöki palotában elfogyasztott finom rántott husikkal megtelve Visegrádra utaztunk tovább, ahol nagy sikongatások közepette száguldoztunk végig a bobpályán. Ma este sor került a bemutatkozó előadásokra is, amelyre mindenki sokat készült. Énekeken, verseken, helyi táncokon, zengő citera- és furulyajátékon keresztül nyerhettünk bepillantást a történelmi Magyarország sokszínűségébe. Ezt követően a stábtagok is megmutatták színészi és dalszerzői tehetségüket. A jó hangulat megteremtése érdekében bármire képesek voltak, még hatszor eljátszani ugyanazt a darabot is – persze mindig más stílusban. A tábori fa lassacskán lombkoronát növeszt az esti imák keretében, „tápszere” volt a hála és a szeretet. 
 
7. nap – 07.13.
A mai napon Budapest szórakoztató oldalát ismerhettük meg. A napi élményadagot egy, a Saufert Eszti által összeállított játékhalmaz előzte meg. Vajdahunyad vára előtt megismerhettük, milyen egy „helikopter-bevetés”, méghozzá igazi helikopterekkel; valamint forró molekulákat utánozva rohantuk a Városliget füvén. A délelőtt középpontjában a Hősök álltak, a stáb által összeállított akadályversenyen a megszeppent csoportoknak magyar uralkodók domborműveit kellett felismerniük és bátran fel kellett venniük a harcot a mocsárban tomboló tatár seregekkel. Az ezt követő kiadós ebéd után a gyerekek nagy örömére ellátogattunk a sziesztázó állatokhoz az Állatkertbe. Tigrisekkel, fókákkal, medvékkel és komodói varánuszokkal nézhettünk farkasszemet a rácsokon keresztül, de még élő kígyó simogatására is sor került. A városligeti kalandos napot a Fővárosi Nagycirkusz „vérfagyasztó” előadása zárta le. A bohócok, zsonglőrök, atléták csoportja az Antarktisz gyermekei című jeges darabbal szórakoztattak bennünket, ahol mindenféle „hideglelős” mutatvánnyal ejtettek ámulatba minket. Ma is eljött hozzánk a sivatagi postás bácsi, a gyerekek pedig megkönnyebbülten láthatták, hogy halottnak hitt teve segítője is épségben szállítja a leveleket. Nagy nevetések közepette kerültek kiosztásra a titkos és nyilvános üzenetek.
 
8. nap – 07.14.
Ma reggel egy teljesen új dologgal ismerkedtünk meg: sárkányhajózni mentünk a Csepel-szigetre. Húszan ültünk egy olyan hosszú csónakban, amelynek az egyik végén egy sárkányfej volt, a másik végén ugyanennek a sárkánynak a farka. Az orrban ült velünk szemben egy dobos, aki a ritmust adta, amire egyszerre kellett eveznünk. Még egy rövid verseny is kialakult a Gyökerek Hajóhadának két csapata között. Ebédre rántott sajtot ettünk, ami sokak számára ismeretlen volt, de ugyanannyira ízletes is. A tábor utolsó budapesti programjának keretében a Bonbonetti Csokigyárat látogattuk meg, amit több, mint 150 éve alapítottak és ma ez az egyetlen magyar csokigyár. A gyártási folyamatokon kívül magukkal a zamatos termékekkel is megismerkedhettünk: mindenkinek csapoltak egy kis francia drazsét, sőt, még egy útravaló csomagot is kaptuk. Bár fájt a szívünk a búcsúzás miatt, az utolsó közös misénken hálát adtunk egymásért és az egész táborért.
 
Köszönjük mindenkinek a hozzájárulást! :) Jövőre ismét találkozunk!
 

Szervezet hivatalos neve:
Jézus Társasága Alapítvány

Szervezet rövid neve:
JTA

Honlap:
http://jta.jezsuita.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/jezsuitak

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/jezsuitak

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

A szervezet telefonszáma:
+36 13274050

A szervezet címe:
1085 Budapest, Mária utca 25.

Tovább az adatlapra
2017-06-20
 

Hargitay Emese
10 000 Ft
2017-06-17
 

István sipos
35 000 Ft
Kellemes nyarat kívánunk Kanadából.
2017-06-16
 

Anonymus
2 000 Ft
2017-06-05
 

Anonymus
5 000 Ft
2017-06-05
 

Dr Kovács László
35 000 Ft
2017-06-01
 

Anonymus
5 000 Ft
2017-06-01
 

Anonymus
35 000 Ft
2017-05-31
 

Anonymus
3 000 Ft
2017-05-20
 

Anonymus
2 000 Ft
2017-05-13
 

Éger- Pünkösty család
35 000 Ft
Hellóbelló :-)
2017-05-12
 

Anonymus
25 000 Ft
2017-05-09
 

Anonymus
10 000 Ft
2017-05-08
 

Anonymus
35 000 Ft
2017-05-07
 

Francis Matláry
35 000 Ft
2017-05-07
 

Blablabla
5 000 Ft
2017-05-07
 

Anonymus
5 000 Ft
2017-05-06
 

Anonymus
500 Ft
#tegyetekjót
2017-05-05
 

Anonymus
50 000 Ft
2017-05-02
 

Anonymus
3 500 Ft
2017-04-29
 

Ádám
15 000 Ft
Hajrá!
2017-04-28
 

Anonymus
10 000 Ft
2017-04-28
 

Anonymus
5 000 Ft
2017-04-25
 

..mert tudtok.
6 000 Ft
2017-04-23
 

Anonymus
3 500 Ft
2017-04-23
 

Anonymus
35 000 Ft
Jó táborozást! :-)
2017-04-21
 

MBMV
10 000 Ft
2017-04-20
 

Anonymus
10 000 Ft
2017-04-19
 

Anonymus
5 000 Ft
2017-04-19
 

Dr. Horváth Edit
3 500 Ft
2017-04-19
 

Személyi László
3 500 Ft
2017-04-19
 

Eszter
3 500 Ft
2017-04-19
 

Anonymus
35 000 Ft
jó táborozást! Önkénteseknek köszönet
2017-04-19
 

Pap Karolina
5 000 Ft
nagyon jó kezdeményezés, hajrá!
2017-04-18
 

Anonymus
20 000 Ft
legyen sok szeretet
2017-04-18
 

Viji
5 000 Ft
2017-04-15
 

Anonymus
7 600 Ft
2017-04-13
 

Marcsi
10 000 Ft
Szuperek vagytok, csak így tovább! Jó tábort kívánok!
2017-04-13
 

Anonymus
70 000 Ft
2017-04-08
 

Pólya Viktor
5 000 Ft
Örülök, hogy tagja lehetnek a Gyökerek közösségének!
2017-04-08
 

Anonymus
113 Ft
2017-04-08
 

Anonymus
14 000 Ft
2017-04-07
 

Anonymus
10 000 Ft
2017-04-06
 

Anonymus
1 000 Ft
2017-04-06
 

Eszter
5 000 Ft
2017-04-06
 

Sz&D
5 000 Ft
2017-04-06
 

A. E.
1 287 Ft
great!!!! job, guys, good luck!!
2017-04-06
 

Anonymus
5 000 Ft
2017-04-06
 

Melinda
10 000 Ft
Ismerős csapat, nagyszerű cél! Sok sikert az adománygyűjtéshez és a táborhoz!
2017-04-06
 

Anonymus
5 000 Ft
2017-04-06
 

Anonymus
1 000 Ft
2017-04-06
 

Peti
5 000 Ft
Sok sikert a jubileumi táborhoz!
Egyéb
Bankkártyás
adománygyűjtés

Tartsuk fenn közösen a Jézus Szíve Jezsuita templomot!

JTA

Arra kérjük barátainkat, hogy támogassák templomunk fenntartását hétről hétre, lehetőségeikhez mérten egy finom kávé vagy egy kiadós ebéd árának megfelelő összeggel!


Adománygyűjtés indult: 2021.03.26.
Összeg: 12.701.319 Ft
Támogatók száma: 630
Érdekel Támogatom
Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Támogassuk sikeres vizsgájukat!

Jézus Társasága Alapítvány

100% 201.000 Ft összegyűlt
200.000 Ft-ból
Érdekel
Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Hűsítő árnyékot a gyerekeknek!

Jézus Társasága Alapítvány

100% 300.000 Ft összegyűlt
300.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Telefonos
adománygyűjtés

Segítsünk együtt! - Jezsuiták a háborús menekültekért

Jézus Társasága Alapítvány

Miközben megrendülten olvassuk az Ukrajnában dúló háború híreit, jóleső érzés megtapasztalni, milyen sokan nyújtanak támogatást a harcok elől menekülőknek. Segítsünk együtt!


1303 hívás, 892 sms
Érdekel
Kultúra
Közösségi
adománygyűjtés

Mentsük meg együtt a jezsuiták orgonáját!

Jézus Társasága Alapítvány

Fogadjon örökbe egy sípot, és legyen Ön is a Jézus Szíve Jezsuita Templom orgona felújítási projektjének a támogatója!

305% 1.529.269 Ft összegyűlt
500.000 Ft-ból
Érdekel
Egyéb
Egyszázalékos
adománygyűjtés

1% – Tudatos rendelkezés

Jézus Társasága Alapítvány

Köszönjük, hogy tudatos rendelkezésével is hozzájárul a jezsuita kezdeményezések megvalósításához.


Lezárult:
2018-05-30.
Adószám:
Érdekel
Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Támogasson egy szakkollégistát!

Jézus Társasága Alapítvány

Adományából ösztöndíjalapunkon keresztül kiemelkedő szakmai és tudományos munkát végző hallgatóinkat díjazzuk, a nehéz szociális helyzetben lévőket pedig segítjük! Támogasson egy fiatal tehetséget Ön is!

90% 270.019 Ft összegyűlt
300.000 Ft-ból
Érdekel
Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Segítsen, hogy támogathassuk szakkollégistáinkat!

Jézus Társasága Alapítvány

Támogassa a szakkollégiumainkban végzett tehetséggondozó tevékenységünket! Adományát a nehéz anyagi helyzetben lévő, illetve a kiemelkedő szakmai és tudományos munkát végző hallgatók ösztöndíjára fordítjuk!

109% 526.000 Ft összegyűlt
481.500 Ft-ból
Érdekel
Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

A SZIK jótékonysági estje, Charlie fellépésével

Jézus Társasága Alapítvány

Ön is lelkes Charlie rajongó? Ha szeretne ön is kísérőjével részt venni ezen a zártkörű eseményen, nincs más teendője, mint legalább 3000 Ft összegben támogatni kollégistáinkat.

15% 112.000 Ft összegyűlt
745.000 Ft-ból
Érdekel
Egyéb
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Tudatos rendelkezés - gondoljon a jezsuitákra!

Jézus Társasága Alapítvány

Rendelkezésével Ön is részese lehet a sokrétű jezsuita kezdeményezések támogatásának! A Jézus Társasága Alapítvány adószáma: 18064333-2-42


Lezárult:
2019-05-21.
Adószám:
Érdekel
Egyéb
Közösségi
adománygyűjtés

Vizualitáson keresztül a fiatal felnőttek lelki egészségéért

Jézus Társasága Alapítvány

Támogatásoddal hozzájárulsz ahhoz, hogy modern képi nyelven meg tudjuk szólítani azokat a fiatalokat, akiknek lelkigondozói, mentálhigiénés beszélgetésre van szüksége. Légy részese Te is missziónknak!

103% 410.076 Ft összegyűlt
395.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Segítség a mindennapokhoz

Jézus Társasága Alapítvány

A Jezsuita Roma Szakkollégium tizennégy diákja jelenleg mostoha körülmények között küzd a mindennapjaiért, otthon szinte lehetetlen megteremteni a hatékony távtanulás feltételeit. Segítsünk nekik együtt!

281% 843.000 Ft összegyűlt
300.000 Ft-ból
Érdekel
Egyéb
Közösségi
adománygyűjtés

Csempézzük le együtt a konyhát!

Jézus Társasága Alapítvány

Kollégiumunk 40 négyzetméteres közösségi terének, a konyhának a közel 20 éves csempeburkolatát szeretnék felújítani. Segíts nekünk a praktikus és otthonos helyiség kialakításában!

101% 508.000 Ft összegyűlt
500.000 Ft-ból
Érdekel
Egyéb
Közösségi
adománygyűjtés

Minőségi közvetítéstechnikát a Jézus Szíve Templomba!

Jézus Társasága Alapítvány

Neked is szaggatott a szentmise-stream a nagyböjtben? Alig hallottad a prédikációt? Segíts, hogy profi kamera- és hangrendszerrel közvetíthessük a szertartásokat – a járványhelyzet elmúltát követően is!

90% 3.611.900 Ft összegyűlt
4.000.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

SZIKsong – Arlóért

Jézus Társasága Alapítvány

Támogasd te is az Arlóban induló önkéntesprogram helyszínéül szolgáló Jelenlét Ház felújítását! Legyen hol önkéntesnek lenni!

210% 1.053.000 Ft összegyűlt
500.000 Ft-ból
Érdekel
Egyéb
Egyszázalékos
adománygyűjtés

1% a jezsuita küldetésre

Jézus Társasága Alapítvány

Támogassa szja 1%-ának felajánlásával a magyar jezsuiták sokrétű tevékenységét!


Lezárult:
2021-05-22.
Adószám:
Érdekel
Egyéb
Közösségi
adománygyűjtés

Hogy méltó módon örökíthessük meg az elmúlt 30 évet!

Jézus Társasága Alapítvány

A SZIK idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. Ennek alkalmából Jubileumi Kiadványt készítettünk. Szeretnél egy példányt a kezedbe fogni? Légy a támogatónk!

46% 140.000 Ft összegyűlt
300.000 Ft-ból
Érdekel