Segítsd a Szent László Kórházat korszerű betegágyakhoz!
(lezárult!)

10 db elektromosan állítható, jól felszerelt betegágyra gyűjtünk a Pro Infectologia Alapítványon keresztül.

Egészségügy
Közösségi adománygyűjtés

Pro Infectologia Alapítvány

Bővebben

Összeg:
79.000 Ft 5 támogató közreműködésével

2% -a teljesült a 2.700.000 Ft -os célnak

Adománygyűjtési időszak lezárult: 2020.05.13 - 2020.06.12


Segítsd a Szent László Kórházat korszerű betegágyakhoz!

Összeg:
79.000 Ft 5 támogató közreműködésével

2% -a teljesült a 2.700.000 Ft -os célnak

  • Adománygyűjtés
  • Hírek / beszámolók
  • Szervezet
  • Támogatások
  • Adománygyűjtés
  • Hírek / beszámolók
  • Szervezet adatai
  • Támogatások

Korszerű betegágyakat a Szent László Kórháznak!

Kimutatható az összefüggés, hogy Németországban a koronavírusos betegek alacsony halálozási rátája összefügg az ellátásuknál nagyszámban alkalmazott korszerű intenzív ágyak használatával.

Dr. Szlávik János és csapata külön kérésére a Szent László Kórház Infektológiai Osztály fekvőbeteg ágyainak cseréjére kezdtük meg a gyűjtést.

HOGYAN SEGÍTHET ÖN A COVID-19 ELLENI HARCBAN?

Modern, jól felszerelt, elektromosan állítható kórtermi ágyra van szüksége a Szent László Kórháznak (mosható, fertőtleníthető fém és műanyag alkatrészekkel).

Ebből kampányunk keretében most 10 db ágyra gyűjtünk a Pro Infectologia Alapítványon keresztül!

Ennek értéke 2 700 000 Ft

Amíg a fertőzésnek nincs biztonsággal alkalmzható ellenszere, addig annyit tehetünk, hogy felkészülünk a hatékony betegellátásra. Segítse Ön is a Szent László Kórházat ebben a felkészülésben! 

Adományával életet menthet!

2020-05-13
Hír

Megmentette a dunaharaszti háziorvos életét a László kórház terápiája

Telefonon nyilatkozott a Magyar Nemzetnek az első Tocilizumab-kezeléssel gyógyult beteg, aki az életét köszönheti a Dél-pesti Centrumkórházban alkalmazott terápiának.

Gyergyai Gábor (képünkön), aki Dunaharasztin dolgozik házi-, illetve iskolaorvosként, azt üzeni olvasóinknak, hogy mindenki tartsa be a higiénés szabályokat és az előírt óvintézkedéseket, mert a kór nem válogat.

Gyergyai Gábor elmesélte, hogy március 20-án, pénteken még rendelt, másnap azonban belázasodott, hasmenés és általános rossz közérzet jelentkezett nála. Mivel – tudomása szerint – korábban nem találkozott koronavírusos beteggel, nem gondolt rá, hogy Covid-19-cel fertőződött. Tünetei azonban nem enyhültek, ezért hétfőn úgy döntött, hogy felkeresi a Semmelweis Egyetem sürgősségi osztályát, ahol elvégezték rajta a tesztet. Miután a vizsgálatok igazolták, hogy koronavírusos, hatósági házi karantént rendeltek el számára. Ezt követően négy napig az otthonában tartózkodott, ám nehézlégzése támadt, ezért végül mentő szállította a Dél-pesti Centrumkórház (DPC) Szent László telephelyére.

Állapota hamarosan válságosra fordult, így át kellett őt helyezni az intenzív osztályra, ahol tizenhárom napig altatásban volt és géppel lélegeztették. Erre az időszakra természetesen nem emlékszik, de utólag megtudta, ő volt az első páciens, aki a DPC-ben alkalmazott Tocilizumab-terápiában részesült, amely nagymértékben hozzájárult, hogy túlélte a betegséget. Amikor jobban lett, átkerült a kórház utókezelő részlegére, ahol gyógytornászok segítségével állították talpra, majd két hete otthonába bocsátották.

– Azóta itthon lábadozom és erősödök, ám legalább két hónap, mire az eredeti fizikai állapotom 80 százalékát el tudom érni – közölte a doktor, aki annak dacára került kritikus állapotba, hogy sem az életkora, sem az alapbetegségei nem indokolták ezt. Gyergyai Gábor azt is elmondta, hogy felesége és gyermekei is megfertőződtek, ám ők egészen enyhe tüneteket produkálnak, nem szorulnak kezelésre.

A betegei körében nagyra becsült háziorvos lapunkon keresztül is köszönetét és nagyrabecsülését fejezte ki az őt ellátó egészségügyi dolgozóknak.

https://magyarnemzet.hu/belfold/megmentette-az-eletet-a-magyar-terapia-8106155/

2020-05-28
Hír

Több tízezer magyar esett át a fertőzésen

Szlávik János, a Szent László Kórház főorvosa az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján ismertette a legfrisebb adatokat a COVID 19 fertőzéssel kapcsolatosan, a cikk itt olvasható:

https://24.hu/belfold/2020/05/28/koronavirus-szlavik-janos-magyar-fertozottek-tizezer-fertozottek/

Szervezet hivatalos neve:
Pro Infectologia Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Pro Infectologia Alapítvány

Honlap:
https://proinfectologia.hu/main

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/proinfectologiaalapitvany/?view_public_for=102448841399514

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

A szervezet telefonszáma:
+36 203695954

A szervezet címe:
1055 Budapest, Szalay utca 2. II. 1.

Tovább az adatlapra
2020-05-29
 

Anonymus
2 000 Ft
2020-05-29
 

Killik Jenő Mihály
5 000 Ft
2020-05-13
 

Virág Attila
50 000 Ft
2020-05-13
 

Virág András
20 000 Ft
2020-05-13
 

Petre Gyöngyi
2 000 Ft