"Mi mindannyian többek vagyunk egy HIV-pozitív leletnél"

Érzékenyítő programokkal, prevencióval, edukációval szeretnénk elérni, hogy a HIV tabusított témája kibeszélhetővé váljon, hogy a HIV-szűréstől ne tántorítson el senkit a rettegés.

Egészségügy
Egyszázalékos adománygyűjtés

Retropajzs Egyesület a HIV-vel élőkért

Bővebben

Adószám:
19289993-1-42 Határidő: 2024-05-20

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése


"Mi mindannyian többek vagyunk egy HIV-pozitív leletnél"

Adószám:
19289993-1-42 Határidő: 2024-05-20

  • Adománygyűjtés
  • Szervezet
  • Adománygyűjtés
  • Szervezet adatai

Gyűjtés célja

Magyarországon az újonnan regisztrált HIV-fertőzöttek közül még ma is évente átlagosan 15-en halnak meg a kifejlett AIDS-stádium kórképeinek következtében. Egyesületünk célja, hogy a társadalmi tudatosság növelésével, az előítéletek és a tájékozatlanság csökkentésével, továbbá az ingyenes és anonim HIV-szűrővizsgálatokra való ösztönzéssel ezt a számot nullára csökkentsük. Ez a cél nem elérhetetlen, több ország is említhető példaként.

Tudomásunk van több olyan magyar családról, ahová HIV-pozitív gyermek született, az anya HIV-szűrésének elmaradása miatt. Azt gondoljuk, hogy az ENSZ Gyermekjogi Egyezményének több rendelkezését sérti az a magyar várandósgondozási protokoll, amely nem biztosítja a várandósok tesztelését HIV-re. Egyesületünk több fórumon is tematizálta már ezt a problémát. Kapcsolódó jelszavunk: “Egy szűrés - két élet!”.

További projektjeink:

  • Rendszeres HIV-szűrés népszerűsítése minden társadalmi réteg között: Akit időben kiszűrnek, az a gyógyszerszedés mellett teljes életet élhet, alapíthat családot is.
  • Frissen kiszűrtek támogatása, páciens aktivista csoport szervezése: A traumával egyedül szembenézni sokkal nehezebb, az elszigeteltség miatt pedig sokan nem jutnak megbízható és teljes körű tájékoztatáshoz.
  • Orvostársadalom edukálása: A már létező jó gyakorlatok erősítése, folyamatos munkakapcsolat kialakítása
  • Művészeti projektekkel a stigma oldása

Újra megvalósítanánk informatív plakátkiállításunkat a VII. kerületi Madách téren, az AIDS világnapja alkalmából, 2024. november végén, december elején. A plakátokon egyrészt edukatív, másrészt prevenciós és a stigmaoldáshoz hozzájáruló tartalmakat helyeznénk el.

Tisztelettel kérjük, hogy személyi jövedelemadója 1%-ával támogassa egyesületünk munkáját. Köszönjük!

Szervezet hivatalos neve:
Retropajzs Egyesület a HIV-vel élőkért

Szervezet rövid neve:
Retropajzs Egyesület

Honlap:
https://www.retropajzs.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/retropajzsegyesulet

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

A szervezet telefonszáma:
+36 707858026

A szervezet címe:
1071 Budapest, Rottenbiller utca 47.

Tovább az adatlapra