HÍVÁSODDAL LEGYEN KEREKEBB A VILÁG
(lezárult!)

Kérjük, hogy adományoddal támogasd a pécsi KEREK VILÁG ALAPÍTVÁNY iskolabővítését, ahol különleges bánásmódot igénylő gyermekek oktatását-nevelését, és fejlesztését végezzük.

Oktatás
Telefonos adománygyűjtés

KEREK VILÁG ALAPÍTVÁNY

Bővebben

252 támogató
(238 hívás, 14 sms)


HÍVÁSODDAL LEGYEN KEREKEBB A VILÁG

252 támogató közreműködésével

  • Adománygyűjtés
  • Szervezet
  • Adománygyűjtés
  • Szervezet adatai

Gyűjtés célja

Az alapítvány 20 évvel ezelőtt, 1999-ben nyitotta meg - szülői kezdeményezésre létrejött - általános iskoláját Pécsbányán, gyönyörű természeti környezetben, ahol a kiemelt figyelmet igénylő gyermekek képességeikhez igazodó speciális oktatásban részesülnek. Az oktatást olyan komplex, egyénre szabott terápiás szolgáltatások egészítenek ki, mint a konduktív pedagógiai fejlesztés, a logopédia, a beszédfejlesztés, a zeneterápia, a gyógytorna, a lovas- és kutyaterápia, a látásfejlesztés, a segítő kommunikációs technikák alkalmazása és a fejlesztőpedagógia. Mindezek egy helyszínen és ingyenesen biztosítottak a gyermekek számára.  Az iskolai élet és a szabadidős programok meghatározó elemét képezik a  magyar néphagyomány szokásai és játékai, melyek önfeledt örömöt okoznak és sok tapasztalást nyújtanak a gyermekek számára az egész év folyamán: a Vendel-napi vásártól a Háromkirály-járáson át a Pünkösdölésig bezárólag.

Az iskola fennállásának 20 éve alatt nagy utat járt be a kezdetektől napjainkig. A fokozatosan bővülő profilhoz és a növekvő gyermeklétszámhoz illeszkedő intézménybővítést - a fenntartó önerőből minden igyekezete ellenére - nem tudta követni a szükséges mértékben, mivel a 2000-es évek eleje óta alapítványi iskolaként nem volt erre pályázati forrás. Az idén azonban lehetőség nyílt a régóta várt bővítésre! Ez nagyrészt az elnyert a „Köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztése / EFOP-4.1.6-16” pályázatból, illetve támogatásokból kerül megvalósításra, amelynek segítségével a tanulók fejlesztésének körülményei lesznek optimálisabbak. Épül egy új kétszintes akadálymentes épületszárny, melyben lesz 3 tanterem, Snoezelen terápiás szoba, több funkciós közösségi tér, amely a mozgásnevelésre és az ünnepek megtartására egyaránt alkalmat teremt.

Ahhoz, hogy mindez megvalósuljon, nagyon fontos az Önök támogatása is, hiszen a két évvel ezelőtti pályázatban tervezett költségvetés mára kevésnek bizonyul.

Megtisztelő támogatásukat köszönjük!

Szervezet hivatalos neve:
KEREK VILÁG ALAPÍTVÁNY

Szervezet rövid neve:
KEREK VILÁG ALAPÍTVÁNY

Honlap:
http://kerekvilagalapitvany.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/KerekVilagAlapitvany/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

A szervezet telefonszáma:
72510-817

A szervezet címe:
7627 Pécs, Gesztenyés utca 2.

Tovább az adatlapra