Együtt az aktív állampolgárságért - 1%

Tevékenységeink fókuszában a fiatalok részvételének növelése, az aktív állampolgárságra és demokráciára nevelés, valamint a hazai ifjúsági szakma fejlesztése és elismertségének növelése áll.

Egyéb
Egyszázalékos adománygyűjtés

Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság

Bővebben

Adószám:
18088445-1-06 Határidő: 2021-05-20

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése


Együtt az aktív állampolgárságért - 1%

Adószám:
18088445-1-06 Határidő: 2021-05-20

  • Adománygyűjtés
  • Szervezet
  • Adománygyűjtés
  • Szervezet

Gyűjtés célja

Támogatóink adójának 1%-a rengeteg lehetőséget tartogat számunkra ahhoz, hogy a továbbiakban is sok változatos és hasznos programmal tehessünk egy aktívabb és összetartóbb társadalomért.

Kik vagyunk?

Az egyesületi formában működő Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság 1996-ban, a települési gyermek- és ifjúsági önkormányzatok ernyőszervezeteként, a közös fellépési lehetőség megteremtése céljából jött létre. Az elmúlt évtizedben az ifjúsági korosztályok, az igények, szükségletek és a jogszabályi környezet változásai, továbbá az aktív tagok szakmai fejlődésének hatására a szervezet működése és főbb tevékenységei nagymértékben változtak, megteremtve ezzel annak lehetőségét, hogy napjainkban a szervezet fő céljává a fiatalok részvételének növelése, valamint az ifjúsági szakma fejlesztése és elismertségének elősegítése lépjen. A változások ellenére a szervezet alapjait a negyedévszázados értékek, bevált módszerek és tapasztalatok adják, törekedve az innovatív és bátor szervezeti építkezésre. 

Mit csinálunk?

Célcsoportunkba az ifjúsági szakma érintettjei, elsősorban az ifjúsági munkát végző szakemberek, önkéntesek; a települési önkormányzatok, valamint a fiatalok közösségeinek vezetői, aktív tagjai tartoznak. Számukra olyan fejlesztési célú programokban történő részvételi lehetőséget biztosítunk, amelynek célja, hogy a - jellemzően települési szintű - szereplők közötti párbeszéd mélyebbé és rendszeresebbé váljon, javuljon az együttműködés, felismerhessék a közös gondolkodás és közös munka kölcsönös előnyeit, mind egyéni, mind közösségi szinten. A jellemzően nemformális tanulási módszerek alkalmazásával, szerteágazó hazai és nemzetközi programokkal nem csak az egyéni és közösségi szintű fejlődéshez járulhatunk hozzá, hiszen mindezek általában a fiatalok helyi kötődését, így a települések fenntarthatóságát is elősegítik. 
Tevékenységeink során a közvetlenül résztvevő fiatalok ízelítőt kaphatnak abból, hogy milyen a közös beszélgetések és tervezés során, együttesen megvalósított és értékelt tevékenységek öröme és kihívásai. A szakma és a korosztállyal kapcsolatos döntések meghozatalára jogosult felnőttek számára szakmai és módszertani támogatást biztosítunk, annak érdekében, hogy munkájuk során értékteremtő módon használhassák ki a fiatalokkal közösen előkészített, eldöntött, megvalósított és értékelt részvételi folyamatok előnyeit, áthidalva az esetlegesen felmerülő nehézségeket, generációs különbségeket. 

Hogyan lehet minket támogatni?

  • Adó 1%-nak felajánlásával
  • Pénzbeli, szolgáltatásbeli támogatás vagy tárgyi eszköz felajánlásával
  • Facebook oldalunk likeolásával, posztjaink továbbosztásával
  • Hírlevelünkre való feliratkozással (honlapunkon elérhető), hogy minél több emberhez eljussanak híreink

Honlapunk: www.gyiot.hu

Facebook oldalunk: @aGYIOT

 

Szervezet hivatalos neve:
Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság

Szervezet rövid neve:
GYIÖT

Honlap:
http://www.gyiot.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/aGYIOT/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCewmKjSrsdRsyGjXwB-bqxg

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

A szervezet telefonszáma:
+36 702311002

A szervezet címe:
6800 Hódmezővásárhely, Serháztér utca 9.

Tovább az adatlapra