Egyszázalék a fiatalodó vidékért

Azokat a fiatalokat segítjük, akik a Magyar vidékben látnak perspektívát. Eseményeket, szakmai bemutatókat szervezünk a vidéki természetes és épített örökség védelméért.

Oktatás
Egyszázalékos adománygyűjtés

Fiatalok a Magyar Vidékért Alapítvány

Bővebben

Adószám:
18627806-1-12 Határidő: 2023-05-22

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése


Egyszázalék a fiatalodó vidékért

Adószám:
18627806-1-12 Határidő: 2023-05-22

  • Adománygyűjtés
  • Hírek / beszámolók
  • Szervezet
  • Adománygyűjtés
  • Hírek / beszámolók
  • Szervezet adatai

Gyűjtés célja

Alapítványunk olyan eseményeket szervez, amelyeken keresztül a városban nevelkedett fiatal felnőttek és gyerekek betekintést nyerhetnek a vidéki élet szép és nehéz mélységeibe. Szeretnénk nekik hiteles és motiváló perspektívákat bemutatni, továbbá a helyi természetes és épített örökségünk védelmét és megőrzését velük közösen végezni a jövőben. 

2023ban folytatjuk a vályogos fecskeképzést, ahol minden érdeklődő megismerkedhet a vályog technika és a tradicionális népi építészet elemeivel, és alapvető technikákkal. Az itt végzett diákok képesek a jövőben kisebb-nagyobb javításokat végezni sárházak állagmegóvásért, s ezen keresztül a Magyar népi építészeti örökség fennmaradásáért. 

Szintén nyitott idén a Vadvirág teaház, mely egy edukációs és bemutatótér a távoli Nógrád megyében. Az ide látogatók önkéntes tevékenység keretein belül velünk közösen ismerhetik meg a Magyar vidék biológiai sokszínűségét, és a természetvédelem jelentőségét. Gyógynövénytúrák, kóstolók és szakmai bemutatók, ahol te is megismerheted erdő mező virágait. 

Támogatásodat alapvetően az alapítvány működési költségeire, edukációs anyagaink készítésére fordítjuk. 2022-ben ilyenformán 124.000 forintot gyűjtöttünk, ami elég volt az alábbi kisfilmhez. Idén is szeretnénk a vidéki élethez kapcsolódó kisfilmek készítését folytatni, hogy hiteles információkat kaphassanak azok a fiatalok, kik a magyar ugarban gondolkoznak. 

Tevékenységünkről többet a weboldalon találtok!
Felajánlásaitokat és megosztásaitokat nagyon köszönjük!

2022-10-30
Beszámoló

2022-es év adó 1% felajánlásai

Idén, 2022'-ben gyűjtöttünk előszőr adó1% felajánlásokat. Ezek összesen 120654.- forintot jelentettek, amit ezúton is nagyon köszönünk mindenkinek, s kérjük hogy tartsák meg jó szokásuk. Ebből a pénzből aktuálisan a nyáron elkészült kisfilm nyersanyagainak publikációját fogjuk elvégezni. 

2023-01-27
Hír

Dokumentumfilm fecskeképzésünkről, a távoli Nógrád megyéből

Elkészült kisfilmünk, mely a hagyományos és egyben környezetbarát építési módszer, a vályogolás utolsó fecskéinek céljait és érzéseit mutatja be. Ime a link: https://www.youtube.com/watch?v=jBVrCLFQGXo 

Szervezet hivatalos neve:
Fiatalok a Magyar Vidékért Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Fiatalok a Magyar Vidékért

Honlap:
http://fiatalokamagyarvidekert.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/fiatalmagyarvidek

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/watch?v=jBVrCLFQGXo

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

A szervezet telefonszáma:
+36 303392492

A szervezet címe:
3045 Bér, Pethőfi U 89 89.

Tovább az adatlapra