Az utolsó Rengeteg

Természetfilm egy páratlan erdő ámulatba ejtő társadalmáról; születésről, alkalmazkodásról, összetartásról, háborúról, életről és halálról. Segíts, hogy megmutathassuk!

Kultúra
Bankkártyás adománygyűjtés

IKON Stúdió Közhasznú Egyesület

Bővebben


Adománygyűjtés indult: 2022.06.20.

Támogatom

Az utolsó Rengeteg

  • Adománygyűjtés
  • Hírek / beszámolók
  • Szervezet
  • Adománygyűjtés
  • Hírek / beszámolók
  • Szervezet adatai

Gyűjtés célja

Van egy álmunk! 

Közösségi finanszírozásból szeretnénk elkészíteni legújabb, egész estés természetfilmünket!

Egy páratlan erdő mesél nekünk ámulatba ejtő társadalmáról, születésről, szerelemről, barátságról, háborúról, életről és halálról az IKON Stúdió és a Filmdzsungel Stúdió közös produkciójában.

Az utolsó rengetegben fajok tízezrei küzdenek a fennmaradásért, és eközben elképesztően változatos eszközökkel hatnak egymásra, segítve, vagy gátolva a másik túlélését. Megeszik, kergetik, vadásszák egymást. Szövetkeznek, táplálékot adnak, szerelmet közvetítenek, becsapják egymást, ellehetetlenítik, vagy éppen segítik a másikat. Bármely élőlény életét csak úgy érthetjük meg, ha az egész részének tekintjük, amihez alkalmazkodott és amelyre hatással van. 

A szárazföldi ökoszisztéma egyre gyorsuló sebességgel pusztul. Az európai erdők szinte mindegyike magán viseli az emberi tevékenység nyomát. Európában mintegy 10%-nyi természetközeli terület maradt, s alig ismerjük ezt a keveset, pedig létünk múlik megőrzésén. 

Az erdők jövője mindenekelőtt attól függ, hogy a társadalom igényeit összhangba lehet-e hozni az erdők teljesítőképességével. 

A FILM KÉSZÍTŐI HISZNEK ABBAN, HOGY ENNEK ELSŐ LÉPÉSE AZ EMBEREK FIGYELMÉT RÁIRÁNYÍTANI AZ ERDŐK VARÁZSLATOS ÉLETKÖZÖSSÉGÉRE. 

 

Kik vagyunk mi?

Az IKON Stúdió (ikonstudio.hu) nagymúltú filmes és társadalomtudós szakemberek együttműködésével 2004-ben egy olyan szellemi műhelyként jött létre, amely a Duna-medencei kultúra és környezet fenntarthatóságát, megőrzését és terjesztését tekinti legfőbb feladatának. Az élő, működő emberi közösségek hagyományainak és jelenkori együttműködési mintáinak bemutatásával kívánja formálni és erősíteni a környezettudatos életszemlélet és a felelős társadalmi magatartás elfogadtatását, a művészet eszközeivel.

A Filmdzsungel Stúdió (vimeo.com/channels/filmdzsungelstudio/videos) független, elsősorban tudományos ismeretterjesztő és természetfilmek gyártásával foglalkozó filmprodukciós cég. Fontos célkitűzése, hogy a 21. századi médiadömping idejében is legyen egy olyan hely, ahol színvonalas, tudományos magyar tartalmat találhatnak az erre “éhező” emberek. A Filmdzsungel Stúdió egyfajta rezervátum, ahol veszélyeztetett fajokat, eltűnőben lévő hagyományokat őrzünk és osztunk meg az emberekkel. Olyan filmek születtek itt, mint a többszörösen díjnyertes "Amiről a fák suttognak", a rendkívül népszerű és nagy vihart kavart "Mérgezett Föld", a Máté Bence életét és munkásságát bemutató "A láthatatlan madárfotós", vagy a magyarországi természetvédelmi őrök elhivatottságát feldolgozó "Akcióban a természet őrzői" című filmsorozat. 

 

Filmünk előállításához 120 -140 forgatási napra, és legalább 90 képi- és hang-utómunkára fordított napra van szükségünk. 

 

SEGÍTS, HOGY MEGMUTATHASSUK!

 

Bővebb infót a facebook oldalunkon találsz és ha szeretnél belenézni az előző filmünkbe vagy éppen korábban készült filmjeinbe akkor látogass el a Youtube csatornánkra.

2023-07-07
Beszámoló

"Az utolsó rengeteg" adománygyűjtés.

"Az utolsó rengeteg" című filmtervünk megvalósítása érdekében indított gyűjtésünk eredményeképpen 2022-ben 268.000 forint adomány gyűjt össze. Nagyon köszönjük mindenkinek, a gyűjtés 2023-ban is folytatódik annak érdekében, hogy minél előbb elkezdődhessen egy újabb gyönyörű természetfilm készítése! 

Szervezet hivatalos neve:
IKON Stúdió Közhasznú Egyesület

Honlap:
http://www.ikonstudio.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/IKON-St%C3%BAdi%C3%B3-622256751215144

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

A szervezet telefonszáma:
+36 704668700

A szervezet címe:
1145 Budapest, Gyarmat utca 47/ B. II.lh. II. 27.

Tovább az adatlapra