Adó 1% a koraszülöttek utógondozásért!
(lezárult!)

Magyarországon évente 8.000 koraszülött születik. Adója 1%-ával most az ő utógondozásukat, fejlesztőfoglalkozásaikat támogathatja egészen kisiskolás korig, egy teljes életért!

Egészségügy
Egyszázalékos adománygyűjtés

Semmelweis Egyetem Alapítvány

Bővebben

Adószám:
18014448-1-42 Határidő: 2023-05-23

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése

Oldalunkon telefonos úton is támogadhatod a szervezetet munkáját!
Telefonos támogatás!

Adó 1% a koraszülöttek utógondozásért!

Adószám:
18014448-1-42 Határidő: 2023-05-23

  • Adománygyűjtés
  • Szervezet
  • Futó adománygyűjtések
  • Korábbi adománygyűjtések
  • Adománygyűjtés
  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések
  • Korábbi adománygyűjtések

Gyűjtés célja

Magyarországon, a világ többi országához hasonlóan minden tizedik újszülött idő előtt, koraszülöttként jön világra: hazánkban évente mintegy 8.000 koraszülött születik. A Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján látják el utógondozásban a szülés körüli oxigénhiánnyal, az újszülöttkori sebészeti műtéten átesett, valamint az ún. rizikó újszülöttek gondozását és utógondozását. Korszerűsítésünkkel célunk az, hogy az utógondozó a  jövőben kibővült alapterületen, modern környezetben, nagyobb kapacitással, komplex szolgáltatásokkal, korszerűbb eszközökkel működhessen.  Az fejlesztés lehetővé tenné az ellátottak körének bővítését,  az általunk gondozott gyermekek óvodai és iskolai fejlődésének nyomon követesét is, különös tekintettel az óvoda-iskola átmenet problémakörére, és a tanulási zavarok differenciál-diagnosztikájára.

Hisszük, hogy a rizikó-újszülöttek, valamint a két éves korig diagnosztizált, a születés előtti történések miatt kóros fejlődésmenetű, gyakran akadályozott gyermekek folyamatos gondozása, szakorvosi ellenőrzése, rehabilitációja létfontosságú a gyermekek egészsége, későbbi élete, fejlődése szempontjából. A kora gyermekkori gondozásba, nevelésbe fektetett energiák később sokszorosan megtérülnek, hiszen az érzelmi és fizikai egészség, a szociális készségek, és a kognitív-nyelvi képességek alapköveit a kora gyermekkorban fektetjük le.

A korszerűsítéssel célunk az, utánkövetés legalább kisiskolás korig megvalósulhasson - ideális esetben serdülőkorig. Célunk, hogy a kialakítandó új, nagyobb kapacitású és modern eszközökkel felszerelt ambulancián a gyermek és a család preferenciáit fókuszba helyezve egy helyen, minden szükséges szakembert felvonultatva végezzük a fejlesztést, gondozást és szülőedukációt, tanácsadást. Az utógondozó szakmai teamben gyermekneurológus, neonatológus szakorvos, gyógypedagógus, pszichológus, konduktor és gyógytornász szakemberek vesznek részt, egymással és a szülőkkel szoros együttműködésben.

Támogassa Ön is a koraszülöttek utógondozását adója 1%-ával!

Szervezet hivatalos neve:
Semmelweis Egyetem Alapítvány

Honlap:
http://semmelweis.hu/alapitvany

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/semmelweisegyetem/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/c/SemmelweisEgyetemvideo/videos

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

A szervezet telefonszáma:
+36 14591544

A szervezet címe:
1085 Budapest Üllöi út 26.

Tovább az adatlapra
Egészségügy
Telefonos
adománygyűjtés

Jónak lenni jó! - a koraszülöttek fejlesztéséért

Semmelweis Egyetem Alapítvány

Hazánkban évente 8000 koraszülött jön világra. Célunk számukra egy olyan fejlesztőközpont létrehozása, ahol minden szakembert egy helyen és időben bevonva végezhetjük munkánkat.


Telefonszám: 13600/04
96223 hívás, 21277 sms
Érdekel
Egészségügy
Egyszázalékos
adománygyűjtés

ADÓ 1% A BETEG GYERMEKEK ÉS FELNŐTTEK GYÓGYÍTÁSÁÉRT!

Semmelweis Egyetem Alapítvány

Most Ön is részese lehet a gyógyításnak! Adója 1%-át a Semmelweis Egyetemen kezelt beteg gyermek és felnőttek gíógyítására, a legmodernebb eszközök beszerzésére fordítjuk.


Lezárult:
2022-05-22.
Érdekel
Egészségügy
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Adó 1% - Új játszótér a Pető Intézet óvodásainak!

Semmelweis Egyetem Alapítvány

Adója 1%-ával az SE Pető András Kar (ismertebben: Pető Intézet) mozgássérült és ép gyermekeinek segíthet, hogy új, integrált játszóterükön együtt élhessék meg a játék örömét!


Lezárult:
2024-05-22.
Érdekel