Zöldövezet Társulás Környezetvédelmi Egyesület

Társatok a zöldülésben!

Mi vagyunk a Zöldövezet Társulás. Társatok a zöldülésben. Nálunk minden út egy hulladékmentes világba vezet! Rendezvényt zöldítünk, zöld céges programokat szervezünk, szemléletformáló standot üzemeltetünk, fenntartható menstruációért kampányolunk és a hulladékmentes babaápolást népszerűsítjük.

Adószám:
18250767-2-07

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Zöldövezet Társulás Környezetvédelmi Egyesület

Szervezet rövid neve:
Zöldövezet Társulás

Szervezet adószáma:
18250767-2-07

Honlap:
http://www.zoldovezet.info

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/zoldovezettarsulas

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/@zoldovezettarsulas4534

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200216-17087788-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 203444750

A szervezet címe:
8097 Nadap Haladás út 58.

Tevékenységi kör:
Közhasznú környezetvédelmi tevékenység (kht)

Tevékenység leírása:

Szerelemprojektjeink:

Ökotipegő, apró lépésekkel a fenntarthatóság felé!

A Zöldövezet kisgyermekes családoknak szóló szemléletformáló programja. Tippekkel, tanácsokkal segítjük a kisbabás családokat a hulladéktermelés és vegyszerhasználat redukálásában a babaápolási termékek beszerzésénél. Moshatópelenka-kölcsönzőt üzemeltetünk, ezzel támogatjuk a műanyag- és vegyszermentes, biztonságos babaápolási rutin kialakítását. Hazai zero waste termékek varróival dolgozunk együtt, így támogatva a magyar kismanufaktúrákat. Online és személyes előadásokat tartunk a hulladékmentes pelenkázásról baba-mama klubokban, védőnőknek. Tagjai és társ-vezetői vagyunk a Break Free From Plastic mozgalom nemzetközi Nappy Task force - munkacsoportjának.

Fenntartható mensturáció program

„Environmenstrual Week” - kampány ihlette programunk célja a menstruációt övező tabu fölszámolása. Workshopokon keresztül, kötetlen beszélgetésekkel a menstruációs eszközökről szeretnénk enyhíteni a nők szorongásán a menstruáció témájával kapcsolatban, ezzel is elősegítve a tájékozódást a környezeti és egészségügyi hatások, valamint a biztonságos újrahasználható megoldások kapcsán. Magyarországon súlyos elmaradás tapasztalható a menstruációs termékekkel kapcsolatos edukációban, holott az egyszerhasználatos eszközök potenciálisan egészségkárosító kemikáliákat tartalmaznak, és akkor még nem említettük a magas árazás anomáliáját, mely luxuscikké tesz egy alapvető szükségletet.

Az év projektje díjra jelölt Sustainable periods projektünket a Viságradi alap támogatásával valósítottuk meg. Személeltformáló kiadványain elérhetőek a honlapunkon, kampányainkat évente szervezzük a közösségi médiában.

 

Nonprofit szolgáltatásaink:

Rendezvényzöldítés

Egyesületünk több, mint 10 éve segíti a szervezők munkáját egy-egy esemény ökológiai lábnyomának csökkentésében. Praktikus tanácsokkal segítünk a vendéglátósokat és a kiszolgáló személyzetet a programok környezeti hatásainak mérséklésében. Segítjük a betétdíjas rendszerek bevezetését és átvesszük az összes hulladékkal kapcsolatos feladatot, a megelőzéstől az utókezelésig. Hulladékmentő csapatunk a látogatók között hívja fel a figyelmet a hulladékmegelőzésre, Zero Waste standunk a tudatos fogyasztás lehetőségeire edukálja a fesztiválozó fiatalokat.

Valóban zöld csapatépítő cégeknek

A Zöldövezet karitatív csapatépítője más, mint a többi, hiszen mi itt is figyelünk a fenntarthatóságra, újrahasználatra, hulladékcsökkentésre. A céges dolgozók óvodák, iskolák kertjeit, állatmenhelyeket újíthatnak meg, természetvédelmi területek gondozásában vehetnek részt szakmai támogatásunk mellett. A Zöldövezet szakértői csapatának köszönhetően olyan hasznos, változatos munkát végez a céges csapat, amelyre a fogadó intézménynek se kapacitása, se költségvetése nincs.

 

 

Mire gyűjt:

VAN MÁSIK!

A adománygyűjtésünk célja, hogy a mosható pelenkát minél többen megismerjék már a kisbaba születésekor, annak érdekében, hogy a babák vegyszermentes és műanyagmentes ápolásban részesülhessenek.

Szülészeteken, háziorvosi rendelőkben, védőnői szolgálatokon szeretnénk tájékoztató táblákat kirakni, amely megmutatja: van az eldobható pelenka és VAN a mosható pelenka.

Miért foglalkozunk ezzel?

- Mert az EU-ban NAPONTA 250 millió DARAB eldobható pelenka landol a kukában és mert kisbabákat csomagolnak műanyagba egész napokra. A mosható pelenka hosszútávú, praktikus, gazdaságos, hulladékmentes megoldás.

- Mert az eldobható pelenkák 61%-a műanyagot tartalmaz, mellyel a kisbabák védtelen bőre nap mint nap találkozik.

- Mert műanyagpelenka-reklám már minden hirdetőújságban, appban, online felületen, TV spotban, várandós csomagban, patikában VAN, de arra senki sem hívja fel a figyelmet – legalább – egyenrangú lehetőségként, hogy VAN egy olyan pelenkázási lehetőség is, mely gazdaságos, egészségesebb és környezettudatos.

 

Környezetvédelmi szervezetként legfőbb küldetésünk a hulladékmentes megoldások elterjesztése minél szélesebb körben. Szeretnénk az újrahasználat gyakorlatát bevinni a kisgyermekes családok életébe. Célunk, hogy minél több, a kisbaba érkezésekor használatos eldobható vagy szennyező terméknek megmutassuk a környezettudatos, egészséges és gazdaságosabb alternatíváját. Nem vásárlásra ösztönzünk, hanem tippeket adunk a tudatos váltásra. Legyen egyértelmű: a pelenkázásnak 2 alternatívája van: a környezettudatos és az eldobhatós. A két opciónak legalább egyenrangúnak kell lennie a családok tudatában, tehát tudjon MINDEN család a hulladékmentes pelenkázásról is, ne csak az eldobósról.

A konkrét cél: az összes, hazai csecsemőket ellátó közintézményről (kórházak, orvosi rendelők, védőnői szolgálatok) illetve várandósokat/frissen szült édesanyákat, új családokat megszólító online platformokról (online media, applikációk) elkészítünk egy adatbázist és eljuttatjuk a mosható pelenkáról szóló összefoglaló tájékoztató anyagunkat offline és online. Mérőszám: legalább 30 helyen kikerüljön a tájékoztató anyag.

Célcsoportunk a babát tervező párok, várandós kismamák vagy frissen született kisbabás édesanyák/családok.

 

Jogállás:
Közhasznú

Zöld
Közösségi
adománygyűjtés

Mosható pelenka a jövőért!

Zöldövezet Társulás

Segítségetekkel tájékoztató táblákat teszünk ki szülészeteken, orvosi rendelőkben, védőnői várókban, mely megmutatja: van a pelenkázásnak környezettudatos módja: a mosható pelenka.

63% 638.000 Ft összegyűlt
1.000.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.