Zöld 15 Palota-Újhely Identitást Erősítő Egyesület


Kik is vagyunk mi? Röviden összefoglalva: rákospalotai, újpalotai és pestújhelyi civilek, akik tenni szeretnének lakókörnyezetük fejlődéséért. A Covid vírus által előidézett globális válság számos olyan problémát hozott a felszínre, melyek búvópatakként átszövik társadalmunkat. Az elmúlt időszakban közvetlenül a bőrünkön tapasztalhattuk, milyen is az, amikor -többek között- a környezettudatosság hiánya és az ebből fakadó problémák tönkreteszik megszokott, mindennapi életünket. Ugyanakkor sokan érezhetjük úgy, hogy a különböző globális problémák megoldása messze a mi hatósugarunkon kívül esik, szinte teljesen tehetetlenek vagyunk. Mi, a Zöld 15 Egyesületnél hiszünk abban, hogy lokálisan gondolkodva, a gondolatokat pedig tettekre váltva valódi változást tudunk elérni. Véleményünk szerint azonban sajnos a Covidtól függetlenül is, a rohanó és stresszes világunkban sokszor negatívak és fásultak az emberek. Sokan nem érzik jól magukat a kerületben, sokan nem érzik magukat lokálpatriótának. Sokan azt hiszik, hogy egy emblematikus épület, vagy egy országosan erős focicsapat, vagy akár erős és jó infrastruktúra is lehet az, ami alapján az emberek úgy érzik, hogy ahol laknak az jó hely. Ez szerintünk nem feltétlenül van így. Szerintünk egy kis odafigyeléssel, kis gesztusokkal, kicsit pozitívabb szemlélettel igenis tudunk alakítani saját lakókörnyezetünkön. Hozzáállás kérdése az egész. Az elmúlt időszakban azt is megtapasztalhattuk, hogy az elzártság, a közösségi terek beszűkülése milyen káros hatással lehetnek mentális egészségünkre. A megfelelő közösségi élet hiánya azonban már évtizedekre visszanyúló probléma a 15. kerületben. Mi, ezt a hiányt is szeretnénk pótolni. Olyan civil közösséget szeretnénk felépíteni, mely nem csak környezettudatos, hanem pozitív, befogadó és mindenekelőtt lokálpatrióta. Idő előrehaladtával egyre több embernek fontos mind helyi, mind globális szinten a környezetvédelem, a környezettudatosság, a fenntarthatóság. Ezt az irányt és értéket szeretnénk helyben erősíteni. Ugye mindenki ismeri a mondást: Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan. Miért ne tehetnénk ezt mi is? Tagjaink ezer szállal kötődnek a kerülethez, Rákospalotán, Újpalotán, Pestújhelyen lakunk dolgozunk és/vagy lakunk, időnk meghatározó százalékát töltjük el a kerületben. Meggyőződésünk, hogy a város, a kerület nem csupán tér, hanem igazi mikrokozmosz: gazdasági, kulturális és közösségformáló egység. Mi pedig hiszünk benne, hogy az, hogy Rákospalota, Pestújhely és Új

Adószám:
18700145-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Zöld 15 Palota-Újhely Identitást Erősítő Egyesület

Szervezet rövid neve:
Zöld 15 Egyesület

Szervezet adószáma:
18700145-1-42

Honlap:
http://zold15.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/zoldtizenot

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200230-10036169-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 305128996

A szervezet címe:
1155 Budapest XV., Mézeskalács tér 5. 5/4

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb környezetvédelem, támogatás

Mire gyűjt:
Általános működésre, tanévkezdésekkor tanszer gyűjtést, karácsonykor tartós élelmiszer-gyűjtést szoktunk tartani. Mindkét esetben a szervezet saját forrásból hozzászokott járulni az összegyűlt adományokhoz. Ezen túlmenően eddig két kupakgyűjtő szívet hoztunk létre a 15. kerületben saját költségen. 1 év alatt, megközelítőleg 1 tonna műanyagkupak gyűjtöttünk össze, amelyek újrahasznosításra kerülnek. A kupakokat újrahasznosító cég felvásárolja a kupakokat, amelynek összegét a 15. kerületben élő hátrányos helyzetű család támogatására biztosítjuk.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.