Zeg-Zug Waldorf Egyesület


Célunk elsősorban Zugló első Waldorf általános iskolájának létrehozása volt. Ezt a célt másfél év alatt sikerült elérnünk – 2016 szeptemberében megkezdte működését a Zugoly Waldorf Általános és Alapfokú Művészeti Iskola. Az Egyesület jelenleg az iskola fenntartója, ill. a tagok az iskola működésében, fejlődésében is szerepet vállalnak. Egyesületünk másik fontos célja a Waldorf-pedagógia népszerűsítése, az ezzel kapcsolatos ismeretterjesztő feladatok ellátása, mely folyamatos munkát és kihívást jelent számunkra.

Adószám:
18730441-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Zeg-Zug Waldorf Egyesület

Szervezet rövid neve:
ZZWE

Szervezet adószáma:
18730441-1-42

Honlap:
http://www.zwe.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/waldorfzuglo

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200120-18544347-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 707723536

A szervezet címe:
1141 Budapest, Gödöllői utca 15/ A.

Tevékenységi kör:
Alapfokú oktatás, támogatás

Tevékenység leírása:

A Zeg-Zug Waldorf Egyesület alulról induló, szülői kezdeményezésként indult. Egyesületünk 14 taggal alakult meg 2015 júniusában, hivatalosan pedig 2015 októberében jegyezték be. A szervezők szakterületük szerint (építész, közgazdász, pedagógus, könyvelő, stb.) társadalmi munkában segítik az egyesület munkáját. Aktív levelező listánk, FB oldalunk és honlapunk van. A zugló civil életbe szervesen beilleszkedtünk a Zuglói Civil Ház nyújtotta lehetőségek segítségével. Az egyesület célja az alternatív, és ezen belül a Waldorf-pedagógia népszerűsítése, és ezzel párhuzamosan az első, 8 osztályos Waldorf általános iskola megalapítása volt Zuglóban. A Zugoly Waldorf Iskola 2016 szeptember 1-jén nyitotta meg kapuit első osztálya számára, 25 felvett diákkal, 4 fős Tanári Kollégiummal és 2 irodai alkalmazottal. 2017 szeptember 1-jén pedig elindult a következő elsős évfolyam, 28 diákkal. Az irodai és pedagógusi létszám is tovább bővült. 2018 február 1-jén indul Iskolánk következő felvételi időszaka az új első osztály számára. Egyesületünk már az Iskola megalakulása előtt (2015 őszén) 3 alkalmas előadás sorozatot szervezett, melyeken a meghívott Waldorf-pedagógusok változatos témákban járták körül a mindennapi gyakorlatban használt pedagógiai módszereket. Az előadások megszervezesével párhuzamosan Waldorf-klubot tartottunk kötetlen beszélgetéssel az érdeklődők számára. 2015 és 2017 őszén részt vettünk a Civilek Uccáján, népszerűsítve munkánkat és aktuális rendezvényeinket. 2017 őszén újabb 4 alkalmas előadás sorozatot szerveztünk, az alternatív iskolaválasztás nagy keret témáján belül jutottunk el a Waldorf-pedagógiáig. Az Egyesület jelenleg a Zuglói Waldorf Iskola fenntartója, tagjai továbbra is társadalmi munkában látják el a fenntartói feladatokat.

Mire gyűjt:

2018 év folyamán befolyó összegből a következő célokat tervezzük finanszírozni: - új osztályterem berendezése - udvari eszközök vásárlása - étkező fejlesztése Az iskola számunka nem csupán egy oktatási intézmény, hanem valódi, élő, támogató közösség is, melyben felelősen együttműködünk a gyerekekért.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.