Vörös István Hagyományőrző, Kulturális és Sport Alapítvány

Segíts, hogy segíthessünk!

Szervezetünk célja, hogy hosszú távon tudjuk támogatni a környezetünkben élő hátrányos helyzetű családokat, gyermekeket identitásuktól függetlenül.

Adószám:
18647165-1-11

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Vörös István Hagyományőrző, Kulturális és Sport Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Vörös István Alapítvány

Szervezet adószáma:
18647165-1-11

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10408117-50526780-78901013

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 706281745

A szervezet címe:
2840 Oroszlány, Kecskédi utca2/a 2/ A.

Tevékenységi kör:
Országos, regionális közszolgálati hírközlés

Tevékenység leírása:
Alapítványunk 2015-ben alakult meg azzal a céllal, hogy minél több területen támogassa a rászorulókat. Napjainkban a hagyományápolás, a sport és a kulturális tevékenységek mellett egyre nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk a munkanélküliség elleni küzdelemre is, illetve a képzésekbe való aktív kikapcsolódásra. Éppen ezért folyamatosan együttműködünk a munkaügyi központtal, képzőközpontokkal, igyekszünk minél inkább segíteni munkájukat. Tehát nemcsak a kultúra, sport és hagyományápolásra figyelünk fokozottan, hanem az oktatások, képzések és továbbképzések fontosságára is törekszünk. A hagyományőrzés az őseink előtti tisztelet jele, így célunk minél több fiatallal megismertetni e tevékenységet. Szeretnénk tevékenységünket minél aktívabban folytatni a romák integrációjának elősegítése érdekében. A roma közösség több, mint 10 milliós népességével Európa legnagyobb transznacionális kisebbsége. A romák gyakran esnek áldozatul a faji és társadalmi diszkriminációnak és nem rendelkeznek egyenlő hozzáféréssel az oktatáshoz, a foglalkoztatáshoz, a lakhatási lehetőségekhez, valamint egészségügyi szolgáltatásokhoz, ezért kiemelten szeretnénk segíteni a munkanélküliség leküzdését, különböző képzések megszervezését, illetve lebonyolítását. Hozzá szeretnénk járulni ahhoz, hogy csökkentsük a diszkriminációt. Emellett igyekszünk minél több gyermeket megfelelő iskolába juttatni, hogy oktatásban részesülhessenek, és segítünk az alkalmas lakóhely megtalálásában is. Rendkívül fontos a kapcsolattartás a rászoruló társadalmi rétegekkel, ugyanis így hatékonyabb a problémák feltárása, elemzése és megoldása. A rászorulók és nélkülözők megbízható ismerősnek előbb árulják el, hogy miben szenvednek hiányt, mint egy teljesen ismeretlen személynek. Szervezetünk nem csupán egy társadalmi rétegre specializálódott, hanem igyekszünk minél több helyre eljutni és segítséget nyújtani a lehető legtöbb rászorulónak, bármiféle megkülönböztetés - felekezeti hovatartozás, nemi identitás, bőrszín, származás - nélkül. Alapítványunk a hátrányos helyzetben lévő emberek mindennapjait kívánja szebbé tenni, a kisgyermekeket, családokat még ha csak 1-1 napra is, de szeretnénk kiszakítani nehéz életkörülményeik közül. Segítséget nyújtunk önéletrajz írásban, munkahely keresésben, hivatalos ügyek intézésében. Adomány gyűjtéseket szervezünk és a kapott adományokat személyesen visszük el a családoknak.

Mire gyűjt:
Szervezetünk evvel a gyűjtéssel szeretné segíteni a rászoruló, hátrányos helyzetű családokat, hogy nekik is szeretettben, nyugalomban teljen a Karácsony. Tartós élelmiszer csomagokat állítanánk össze, hogy a szülőknek ne fájjon a feje az ünnepekkor, hogy mi kerüljön az asztalra.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.