Völgyzugolyház Alapítvány a Kacifántosokért

Ha a lehetőség nem kopogtat be hozzád, csinálj magadnak egy ajtót!

Rákosmentén és környékén élő súlyos és halmozottan sérült, a jelen oktatási rendszerbe nem integrálható gyermekek komplex fejlesztésének és teljes körű nappali ellátásának, közösségi életének biztosítása; sorstársi közösségépítés; integrált családi programok szervezése; társadalmi érzékenyítés.

Adószám:
18875731-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Völgyzugolyház Alapítvány a Kacifántosokért

Szervezet rövid neve:
Völgyzugolyház Alapítvány

Szervezet adószáma:
18875731-1-42

Honlap:
http://www.volgyzugolyhaz.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/volgyzugolyhaz/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200120-18541832-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-30-3664312

A szervezet címe:
1171 Budapest Nápoly utca 68.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb gyermek- és ifjúságvédelem

Tevékenység leírása:

Szülői kezdeményezésünkkel Rákosmentén (17.ker.) és környékén az intézményi szintű fejlesztő nevelés-oktatásból kieső tanköteles, súlyos, halmozottan fogyatékos gyerekek oktatására, ellátására kínálunk alternatívát. Hisszük, hogy mindenkinek joga van az emberhez méltó, minőségi oktatáshoz. Ezeknek a gyerekeknek is joga van közösségbe járni, barátokra találni, ezért dolgozunk. Az általunk toborzott szakemberek az EGYMI utazó pedagógusaiként járnak ki bázisunkra, Zugolydába. Így a gyerekek az adott intézményi ellátatlanság ellenére is megkaphatják a fejlesztő órákat. Emellett gondozási, nevelési feladatokra segítő munkaerőt szervezünk, illetve egyetemista szakmai gyakornokokat is fogadunk. Kezdetben az egyik gyerek otthonában, most pedig egy eddig használaton kívüli önkormányzati épületben szervezzük meg a gyerekek csoportos és egyéni fejlesztéseit. Ezt az ingatlant óriási társadalmi összefogással, támogatókkal, önkéntesekkel újítottuk fel. Az érintett családok a forrásteremtésbe, pályázatokba, közösségi programokba aktívan bevonhatóak lettek. A gyerekek és családjuk életminősége jelentősen javult, társadalmi integrációjuk növekedett. Munkánk elismertsége nyert pályázatainknak (helyi és országos), médiamegjelenéseinknek, társszervezetekkel való együttműködéseinknek köszönhetően nő, PR és marketingtevékenységünket folyamatosan fejlesztjük. Kezdeményezésünkön felbuzdulva több hasonló szülői csoport is elindult. 2019-ben elnyertük a Jószolgálati Díjat önkéntes kategóriában. Tevékenységünk további pillére Zugolyköz, ahol családi és szakmai rendezvények keretében vonjuk be a különböző érintett és nem érintett társadalmi rétegeket. Így biztosítjuk a szociális integrációt Zugolydásaink számára és egyúttal társadalmi érzékenyítést. Nyáron táborokat szervezünk, tanév közben pedig ünnepekhez kapcsolódóan különböző inkluzív rendezvényeket. Munkánk fontos pillére még Zugfejlesztő, ahol ambuláns fejlesztésekkel egy szélesebb skálán kívánunk különböző akadályozottsággal álő gyermekenek fejlesztési lehetőséget kínálni.

Mire gyűjt:

Völgyzugolyház fenntartására, bővítésére, fejlesztésére gyűjtünk, ami bázisul szolgál a súlyosan halmozottan fogyatékos gyerekek nappali ellátásához, fejlesztéséhez, integrált programok és közösségépítő rendezvények megvalósításához.

 A jelenlegi négynapos ellátást tovább szeretnénk bővíteni, tervezünk egyhónapos nyári napközit bevezetni, illetve Zugfecske (házi segítségnyújtás) szolgáltatást elindítani, hogy tovább segítsük, tehermentesítsük az érintett családokat. Folyamatosan előteremtendő forrást igényelnek: integrált táboraink, élményterápiáink, fejlesztő- és rehabilitációs eszközeink.

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Közhasznúsági melléklet ()

Szociális
Telefonos
adománygyűjtés

Oktatást és közösséget a Kacifántosoknak!

Völgyzugolyház Alapítvány

Célunk, hogy a súlyosan, halmozottan fogyatékos gyerekeknek oktatást és közösségi élményeket biztosítsunk. Támogasd te is a Kacifántosok fejlesztő terápiáit, táborait; Völgyzugolyházat, a második otthonukat!


68 hívás, 53 sms
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Rendezzük be együtt Völgyzugolyházat!

Völgyzugolyház Alapítvány

100% 400.500 Ft összegyűlt
400.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.