VitaFutura - az életért, a jövőért Közhasznú Alapítvány

Az életért, a jövőért

Alapítványunk célja az egészség- és környezettudatos életre való nevelés, a környezeti és gazdasági egyenlőtlenségek csökkentése hazai és afrikai programok révén.

Adószám:
18209974-1-13

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
VitaFutura - az életért, a jövőért Közhasznú Alapítvány

Szervezet rövid neve:
VitaFutura Kh. Alapítvány

Szervezet adószáma:
18209974-1-13

Honlap:
http://www.vitafutura.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/VitaFuturaAlapitvany

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200199-11526302-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 304119512

A szervezet címe:
2131 Göd, Pulykaház utca 9. A1. lépcsőház

Tevékenységi kör:
Közhasznú oktatási tevékenység (kht)

Tevékenység leírása:

Hazai ismeretterjesztés az egészséges és környezettudatos élettel kapcsolatosan, elsősorban online kommunikációs eszközök segítségével és előadások révén:

 • Környezeti nevelési könyvekből álló könyvcsomagok hazai óvodák részére
 • Mesés bábjáték az óvodás korosztály részére a hulladékképződés megelőzéséről és a szelektív hulladékgyűjtésről
 • Környezetvédelmi foglalkoztató füzet óvodásoknak
 • Interaktív, játékos előadások kisiskolások részére környezetvédelmi kérdésekben
 • "Kirándulj tudatosan" című kiadvány a tudatos kirándulás fő alapelveiről

Afrikai (kenyai) támogatási programok megvalósítása, elsősorban az oktatási lehetőségek és az elesett, rászoruló gyerekek támogatása révén:

 • Nairobi Matopeni nyomornegyedében élő - általános- és középiskolás - diákok tanulmányainak finanszírozása hazai támogatók által
 • Az iskola menedékotthonának támogatása egyszeri adományokkal
 • Élelmiszerekből, higiéniai szerekből és iskolaszerekből álló adományok egy bántalmazott gyerekekkel foglalkozó mombasai menedékotthon részére
 • Mentális egészséget javító programok szervezése ugyanezen menedékotthon lakói és más rászoruló kenyai gyerekek részére

Mire gyűjt:

 • Ovis könyvcsomag program: hazai óvodák részére környezeti nevelési könyvekből álló könyvcsomagok adományozása nyilvános pályázat útján.
 • Ovis mesejáték: mesés bábjáték tartása hazai óvodákban a hulladékképződés megelőzéséről és a szelektív hulladékgyűjtésről.  
 • Afrikai gyerekek iskoláztatásának támogotása: Nairobi Matopeni nyomornegyedében élő gyerekek oktatásának támogatása "Jelképes örökbefogadás" programunk keretében a gyerekek tandíjának finanszírozása és egyedi adományok révén.
 • Bántalmazott gyerekek támogatása: tartós élelmiszerekből és higiéniai szerekből álló csomagok adományozása és a gyerekek mentális egészségét javító programok (pl. kirándulás, játékdélutánok) szervezése egy olyan mombasai menedékotthon részére, ahol bántalmazott gyerekek, utcagyerekek és a gyerekkereskedelem áldozatává vált gyerekek pszichológiai kezelésével és mentális egészségének helyreállításával foglalkoznak. 

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.