Világítani Fogok Egyesület


Célunk, hogy csökkentsük a társadalmi hátrányokat. Célunk, hogy áthidaljuk a távolságot a leszakadó rétegek és a jóléti társadalom között. Célunk, hogy a kerecsendi gyerekek és családok is megtapasztalhassák a feltétel nélküli szeretetet és elfogadást. Célunk, hogy a gyerekek tehetségét kibontakoztatva jobb élethez segítsük őket.

Adószám:
19063672-1-10

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Világítani Fogok Egyesület

Szervezet rövid neve:
Világítani Fogok

Szervezet adószáma:
19063672-1-10

Honlap:
https://vilagitanifogok.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/vilagitanifogok

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11711096-21456499-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 203134000

A szervezet címe:
3396 Kerecsend, Fő út 154.

Tevékenységi kör:
Rászorult egyének támogatása

Tevékenység leírása:
Egyesületünk Kerecsenden szerteágazó munkát folytat. Önkénteseink hosszú évek óta szerveznek a gyerekek számára hosszúhétvégéket, nyári táborokat, őszi nagyfiú-nagylány tábort, színházlátogatásokat, kirándulásokat. Ezek az élménypedagógiai alkalmak teret nyitnak az egyes sorsok mélyebb megismerésének, az elakadások föltárásának, a személyes kapcsolatok elmélyítésének. E munka során kerültek látóterünkbe azok a fiúk is, akik a Panonnhalmi Bencés Gimnázium diákjaivá válhattak, illetve létrejöhetett az együttműködés a Gimnázium és a helyi általános iskola között. Ennek eredményeképp évente egy diák juthat be a nagymúltú iskolába, hogy ott érettségit szerezhessen. Magyarország 300 legszegényebb településén indulhatott el a Belügyminisztérium döntése alapján a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által közvetített Felzárkózó Települések és Fókuszban a gyermek program. Ennek keretében zajlik évek óta kemény, terepi szociális munka, adósságtanácsadás, drogprevenció, lakhatási program, kertprogram, munkerőpiaci mentorálás, a gyerekek felzárkóztatásának megsegítése fejlesztőpedagógus és gyermekpszichológus által, sportprogramok működtetése, mosási és fürdési lehetőség biztosítása a családoknak, az egészséges táplálkozás támogatása, köztisztasági tevékenység és mindenek előtt a születendő gyermekek életesélyeinek javítására az első 1000 napra vonatkozó kísérés, támogatás, családmentori munka, melyben gyógyszerekkel, vitaminokkal is ellátjuk a várandós anyukákat és a kisgyermekeket. Mentoraink munkájának eredményeképp e családok szükség esetén támaszkodhatnak a Felzárkózó Települések program minden szolgáltatására. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanáccsal együttműködve létrehoztunk és működtetünk egy ifjúsági terepi segítőcsportot, mely az országban egyedülálló vállalkozás, valamint délutáni programokat szervezünk az iskolás korosztálynak, mellyel jobb szocializációjukat, biztosabb önértékelésüket, környezetttudatosabb létüket igyekszünk segíteni. Ennek keretében zajlottak zenei foglalkozások fellépéssel együtt, működnek utcaőr csapatok és gyerekkert program.

Mire gyűjt:
A gyűjtés többcélú: egyrészt szeretnénk finanszírozni a gyerekek számára korábban elindított fejlesztő foglalkozásokat, másrészt a szabadidős programok, táborok biztonságos hátterét is szeretnénk a gyűjtésből megteremteni.

Jogállás:
Közhasznú

Szociális
Bankkártyás
adománygyűjtés

Világíts Te is Kerecsenden!

Világítani Fogok

140 hátrányos helyzetű gyermek nyári tábora, a felzárkóztatás, az esélyteremtés és a szeretet jegyében. A gyerekek egész évben ezt várják, támogasd, hogy ismét valóra válhasson!


Adománygyűjtés indult: 2024.04.24.
Összeg: 0 Ft
Támogatók száma: 0
Érdekel Támogatom

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.