"Vigyázó kéz" Gyermekvédelmi Egyesület

15 éve segítjük a saját családjuk nélkül nevelkedő gyermekeket és fiatalokat.

Állami gondozásban lakás- és gyermekotthonokban nevelkedõ gyerekek harmonikusabb személyiségfejlõdésének elõmozdítása (egészséges és fogyatékkal élõ). Olyan gondokon próbálunk segíteni/megoldani, amiket a gyermekvédelem nem, vagy csak nagyon hosszú idõ alatt képes. Mi gyorsan tudunk reagálni.

Adószám:
18489822-1-07

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
"Vigyázó kéz" Gyermekvédelmi Egyesület

Szervezet adószáma:
18489822-1-07

Honlap:
http://www.vigyazokez.hu

Facebook oldal:
http.//www.facebeook.com/vigyazokez

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11607003-24321600-07000003

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-30-906-9148

A szervezet címe:
8000 Székesfehérvár, Tátra u. 61. 61.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb gyermek- és ifjúságvédelem

Tevékenység leírása:
2014 . áprilisig több mint 100 órában Jóga- és úszásoktatást szerveztünk a fogyatékkal élő gyermekek számára, akik a velencei Gyermekotthonban nevelkednek. Jégkorong, vízilabda és kézilabda mérkőzéseken vettünk részt a lakás- és gyermekotthonban, illetve nevelőszülőnél élő gyermekekkel közösen. 90 gyermek számára biztosítottuk a színházi előadások örömét. Folytatódnak az életvezetési tanácsadások, múzeumpedagógiai foglalkozások, a közös kirándulások, a korrepetálások. Tartós élelmiszer csomagokkal, ruhával, cipővel, könyvekkel, lakásfelszerelési cikkekkel segítjük az utógondozottakat, és a nehéz sorsú, immár nagykorú volt állami gondozottakat. Folyamatosan keressük a pályázati és egyéb forrásokat a legfontosabb programok megvalósíthatóságáért: a más-más ellátási helyen nevelkedő gyermekek számára testvértalálkozók és a nyári testvértábor szervezése, Egészséges élelmiszerek adományozása: gyümölcs, tejtermék. Speciális orvosi kezelések finanszírozása.2013 évben: Életvezetési tanácsadás, lelki segítségnyújtás (havi 3 x 2 óra), 390 fő vette igénybe. 8 alkalommal tudtunk nagyobb mennyiségű (több tonna) élelmiszer adományt osztani a nehéz sorsú gyermekek színvonalasabb élelmiszerellátása érdekében. Más-más ellátási helyen nevelkedő vér szerinti testvérek számára testvértalálkozókat és testvértábort szerveztünk. Interaktív történelmi kalandozások programsorozatunkban 123 fő vett részt. Nevelő- és örökbefogadó Szülők klubját szerveztük. Évi 6 alkalommal természetjáró túrát és úszásoktatás szerveztünk. 8 színházi előadás megtekintését 360 gyermek számára biztosítottuk. Pénzügyi kultúra fejlesztésére programsorozatot, valamint Speciális gyógykezeléseket szerveztünk és finanszíroztunk. A gyermekekkel egészségügyi szűrőprogramon vettünk részt. II. Kortárs Művészeti Aukciót szerveztünk a testvérkapcsolatok programjainak finanszírozására, és A XIV. Télapóváró 150 gyermek és testvérpár részvételével valósult meg.

Mire gyűjt:

A "Vigyázó kéz" Gyermekvédelmi Egyesület több száz saját családjuk nélkül nevelkedő 0-24 év közötti egészséges és fogyatékkal élő gyermeknek nyújtja segítő, fejlesztő szolgáltatásait.

Fő programunk: a más-más ellátási helyen nevelkedő testvérpárok/testvércsokrok számára a  találkozás és az egymás megismerését biztosítani testvértalálkozók, testvértáborok formájában.  Önkénteseink a felnőtt kíséretet és a programvezetéseket biztosítják, de a szállítási költségekre, élelmiszerre, kézműves anyagokra, tábornál a szállásköltségre fordítanánk  a szja 1 %-ból felajánlott forrást.

Fontosnak tartjuk a gyógyúszás és a jóga jótékony hatásának biztosítását a legrászorultabb gyermekek számára, amik nagyon költség- és időigényes, de szükséges fejlesztések.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.