Videó a Vakoknak Alapítvány

Fő célunk, hogy ne hagyjuk a látássérült embereket a sötétségben. Segítjük a vizuális tartalmak megnézését és megértését

A projektünk látássérülteknek és siketvakoknak segít főleg, de nem kizárólag, videó tartalmak megismerésében.

Adószám:
19321905-1-13

Támogatom

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Videó a Vakoknak Alapítvány

Szervezet rövid neve:
VaV Alapítvány

Szervezet adószáma:
19321905-1-13

Honlap:
https://www.videoavakoknak.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/videoforblind/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11707110-21465806-________

A szervezet telefonszáma:
+36 706089798

A szervezet címe:
2116 Zsámbok, Deák Ferenc utca 95.

Tevékenységi kör:
Látás- és hallássérültek szervezetei, támogatása

Tevékenység leírása:

A látássérült és siketvak emberek által kért, a különböző "social media" felületeken megtalálható videók, fényképek, rajzok, festmények vizuális tartalmainak átadása. Mely információkhoz másként sokkal körülményesebben vagy egyáltalán nem férhetnének hozzá. A leírásokat látó önkéntesek végzik, akik gyakran valamilyen fogyatékossággal is rendelkeznek. A narrációkat szöveges és hangformátumban készítik. Siketvakok számára a videók feliratait szöveges formában is megjelenítik. Hazai és nemzetközi statisztikai adatok mutatják, hogy a látássérültek száma folyamatosan növekszik, illetve a világban az információhoz jutás egyre inkább vizuális tartalmak felé mozdul el. Egy látássérült ember a videók által közvetített ismeretnek csupán kis százalékát értheti meg a látás hiánya miatt. A vak, aliglátó, gyengénlátó és siketvak emberek e téren hátrányos helyzetbe kerülnek. Az alapítvány célja ennek a hátránynak a csökkentése. Az alapítvány projektje két fő részből áll. Van egy mobiltelefonos/számítógépes applikáció, melyre jelenleg Facebook vagy Google fiókkal lehet bejelentkezni, de folyik a fejlesztés, hogy ezt tovább bővítsük. Az appon keresztül a látássérültek kereshetnek a narrált videók között, meghallgathatják a leírásokat, illetve ezen keresztül újabb videók leírását kérhetik. A platform lényege, hogy minden felhasználó a saját igényéhez mérten tudja visszahallgatni a leírását egy adott videónak. Ez jelenleg a https://app.videoforblind.com/ címen érhető el számukra. A másik a látók részére készült stúdió. Ezen lehet az előző app-on keresztül kért videókat leírni a látássérültek, siketvakok számára, több nyelven, három szempont alapján. A stúdió támogatja egyébként a leírások írott és hangfájlból meghallgatható formájának elkészítését is. Ez a https://portal.videoforblind.com/ címen érhető el. A fő szempontok, az ismeretterjesztés, az oktatás és a szórakoztatás, hogy mind élmény, mind ismeret és tudás átadása is megvalósuljon e folyamat során.

Mire gyűjt:

- a látássérült és látó önkéntesek számára fontos, hogy vagy asztali, vagy hordozható számítógép, esetleg tablet vagy okosteleon segítségével elérjék az internetet, ehhez célunk az ő tárgyi eszközökkel és internet-hozzáféréssel való ellátása, ezzel a jelenleginél is több videónarrálás kérés és videónarrálás készülhetne el, - szükség esetén irodai számítógép biztosítása mind a látássérült, siketvak mind a látó önkéntes számára, hogy hozzáférhessen az applikáció illetve a stúdió felületéhez, - az önkéntesek számára rendszeresen motivációs eszközök megvásárlása, - az E-learning platform fejlesztése, - Webináriumok rendszeres megtartása, - a projekt élettartama során felmerülő elkészítendő szakanyagok, cikkek folyamatos vagy ideiglenes szakértői díjának megtérítése, - a csoport tagjai között személyes és/vagy online találkozók megszervezése - ép vagy fogyatékos személy alkalmazása rész- vagy teljes munkaidőben

Szociális
Bankkártyás
adománygyűjtés

Segítség a látássérülteknek megismerni az állatok világát

VaV Alapítvány

Látássérült embereknek segítünk a világ megértésében egy innovatív online projekten keresztül. A jelenlegi kampánnyal az állatokról szóló tartalmakat bővítjük.


Adománygyűjtés indult: 2022.12.08.
Összeg: 14.000 Ft
Támogatók száma: 4
Érdekel Támogatom
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Gyújts fényt a sötétségben élők életében!

VaV Alapítvány

Az alapítványunk szöveges leírásokat készít videókról és képekről, hogy a látássérültek is hozzáférjenek a vizuális információkhoz. Segítsd őket támogatásoddal!

90% 180.000 Ft összegyűlt
200.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.