Védegylet Egyesület


Azt szeretnénk, ha élhetőbb várost és vidéket teremtenénk és hagynánk utódainkra. Egészséges környezetet, és élelmiszereket magunknak és gyerekeinknek. Kirívó szegénységtől és egyenlőtlenségektől mentes társadalmat. Azért küzdünk, hogy Magyarországon a demokrácia ne csak papíron létezzen.

Adószám:
18689637-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet
  • Futó kampányok
  • Korábbi kampányok

Szervezet hivatalos neve:
Védegylet Egyesület

Szervezet rövid neve:
Védegylet

Szervezet adószáma:
18689637-1-41

Honlap:
http://www.vedegylet.hu

Facebook oldal:
http://www.facebook.com/pages/V%C3%A9degylet/193571254007795

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200151-00067252-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+30-1-2791595

A szervezet címe:
1137 Budapest, Pozsonyi út 14. 2/9.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb oktatás, támogatás

Tevékenység leírása:

Jelenleg a Kisközösségek Átalakulásban programban dolgozunk együtt 17 helyi lakóközösséggel, aki a saját élelmiszer, energia és helyi gazdasági fejlesztésre forditanak energiát, időt. A program a nemzetközi Transition Network munkájához kapcsolodik, a magyarországon kisközösségi önszerveződő kulturát erősit. A program partnerunk a Profilantrop és a norvég Ötlet Bankja. Program honlapja: kozossegek.atalakulo.hu A helyi érdekvédelemben is közremüködunk helyi közösségekkel, városi fejlesztéssel kapcsolatos konfliktusokban segitunk jogi kérdésekben. A Méltányos kereskedelem és ennek ellenkezője, a NEM méltányos kereskedelemmel is foglalkozunk, jelenleg a TTIP - a EU - USA szabadkereskedelmi egyezmény - ellen lobbizuk több szintén. http://vedegylet.hu/

Mire gyűjt:

A Kisközösségek Átalakulásban program egyik célja, hogy egy kompetens és kreativ támogató csoportot hozunk létre, ami képes támogatni a kisközösség szintu 'átalakulást"; a célunk az, hogy minél több közösség erösödjön, minél kisebb, negativ ökologiai hatással. 

Elsősorban abban segitunk, hogy;

- összekössük a közösségeket, hogy legyen az aktiv közösségeknek lehetöség egymástól tanulni. 

- erősitjuk az önszervezödési kulturát, kézség fejlesztéssel, mentorálással, képzésekkel. 

- a tapasztalatokat összegyujtjük, és tovább adjuk, hogy egyre jobban érthetunk, milyen módon sikerulhet egy helyi szerveződés. 

 

Jogállás:
Közhasznú

Egyéb
Bankkártyás
kampány

Védegylet Egyesület

Védegylet

Feltöltés alatt!Összeg: 156.000 Ft
Támogatók száma: 25
Érdekel Támogatom
Zöld
Közösségi
kampány

RAKJUNK KÁLYHÁT KÖZÖSEN!

Védegylet

Téglakályhákat építünk: költséghatékony, környezet- és egészségkímélő fafűtéshez juttatva szegénységben élő családokat. Adományoddal most te is segíthetsz, hogy kevesebben fázzanak télen.

103% 464.000 Ft összegyűlt
450.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.