Vámos Segély Alapítvány

Egy nagy szív, akár egy óceán, soha nem fagy be.

Küldetésünk Alapítványunk célja a háború okozta sebek begyógyítása. Közösségünkben az ukrajnai menekültek esélyt kapnak arra, hogy újból felépítsék az életüket. Feladatunk, hogy a sokat szenvedő menekülteket megerősítsük minden tekintetben. Kiemelten segítünk az egyedülálló nőknek és gyermekeiknek. Célunk, hogy az alapítványunkkal kapcsolatban álló 1500 menekült megtalálja a helyét a magyar iskolákban, munkahelyeken és a társadalomban. A megfelelő életszínvonalhoz szükséges nyelvtudás, fizetés és lakhatás többségük számára elérhetetlen egyelőre, ezért ismeretek megosztásával és sokféle oktatással adunk támogatást. A pénzügyi, élelmiszer és tárgyi segélyezésre most ugyanúgy szükség van, mint a háború kitörésekor, ez azonban egyre nehezebb feladat. Szeretnénk megszólítani a magánszemélyeket és vállalatokat, hogy pénzadományaikkal támogassák küldetésünk megvalósítását.

Adószám:
19348285-1-42

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Vámos Segély Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Vámos Foundation

Szervezet adószáma:
19348285-1-42

Honlap:
http://vamosfoundation.com

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/p/Vamos-Foundation-100088543864685/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/@VamosFoundation

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11714051-21459076-________

A szervezet telefonszáma:
+36 307449465

A szervezet címe:
1086 Budapest, Baross utca 121. fszt. utcafront

Tevékenységi kör:
Menekültek szociális támogatása

Tevékenység leírása:

Legfontosabb tevékenységeink:

Tárgyi adományok gyűjtése és szétosztása, élelmiszerosztás, kézműves, interaktív foglalkozások szervezése óvodások és iskolások részére, pszichológiai segítségnyújtás gyerekeknek, felnőtteknek.

Rendszeres programjaink: Felnőtteknek és gyerekeknek rendszeresen biztosítunk beszélgetéseket pszichológussal, szakemberek bevonásával foglalkozunk a gyerekek átfogó fejlesztésével, iskola előkészítéssel. Rendszeres magyar- és angolnyelv-oktatás. Nyári tábort, nyárzáró (több száz fős) rendezvényt tartunk. „Női Klub” heti egy alkalommal; beszélgetünk, filmet nézünk, főzünk, előadásokat hallgatunk, workshopokon veszünk részt.

Mire gyűjt:

Milyen iskolába járni a menekült gyerekeknek? Minden új ebben az országban, ők nem értik a magyar nyelvet, a helyiek pedig az ukránt. A mi gyerekeink mégis új barátokról, jó élményekről, segítőkész tanárokról beszélnek. Mindezért hálásak vagyunk. A szülők is örülnek, de hamar rátérnek arra, hogy Magyarország drága hely a számukra. Sokan csak részmunkaidőben tudtak elhelyezkedni, mert egyedül látják el a gyereküket, többnyire nem a végzettségüknek, szakmai tapasztalatuknak megfelelő állásban, alacsony fizetésért.

Emiatt az iskolakezdés költségei szinte megfizethetetlenek a gyermeküket egyedül nevelő anyáknak, ezért gyűjtünk tanszerekre, iskolatáskára, hogy könnyebben kezdődjön a tanév. Számítunk a magánszemélyek és vállalkozások segítségre, hogy mi is segíthessük a menekült családokat.

A fotókon azok a boldog gyerekek láthatók, akiknek már sikerült iskolakezdési csomagot adnunk. Sokan várnak még hasonló örömre, ezért legalább további 10 rászoruló gyereknek szeretnénk egyenként 20 ezer forint értékben iskolakezdési csomagot adni, persze jó lenne még többnek :-)

Eközben más segélyezési célokra is szeretettel fogadunk adományokat.

Köszönettel Vámos Segély Alapítvány (Vámos Foundation)

Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Támogasd a menekült ukrán gyerekek iskolakezdését!

Vámos Foundation

Az iskolakezdés költségeit nem tudják kifizetni a gyermeküket egyedül nevelő ukrán menekült anyák, ezért gyűjtünk gyermekeik számára tanszerekre.

36% 108.000 Ft összegyűlt
300.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.