Váltott Családmodell Közhasznú alapítvány

Ahol az igazságtalanság igazsággá válik, ott az ellenállás kötelezö.(Bertold Brecht)

Az Alapítvány célja, hogy hozzájáruljon a családok egységének biztosításához, védelméhez, elsősorban a házasság felbontását követően. A gyermekelhelyezés kérdésben az apai és anyai státuszt betöltő személyek jogainak támogatása, a gyermekek egyenlő időbeli és anyagi érdekek nélküli gyermekelhelyezése. A gyermekek és apák kapcsolati támogatása arra az esetre, ha a gyermek szülei nem tudnának a gyermekelhelyezéssel kapcsolatos kérdésben megegyezni. A „váltott családmodellhez” kapcsolódó előadások, tanácsadások és társadalmi szerveződések, illetve jogi lépések szervezése, illetve elvégzése. A szülői felügyeleti joguktól megfosztott apai vagy anyai státuszt betöltő személyek segítése, a gyermekek lelki egészségének biztosítása, anyagi, illetve erkölcsi támogatása, részükre történő tanácsadás a szülői felügyeleti jog gyakorlásának kérdéseiről. A gyermekek, illetve a szülők jogainak védelme és kiterjesztése. Az Alapítvány célja továbbá, hogy segítséget nyújtson a rászoruló szülőknek, családoknak, gyermekeknek és hozzájáruljon a gyermekek egészségének védelméhez, testi-és lelki harmóniájuk, illetve a gyermekek klasszikus egységes családban történő nevelkedésének megvalósításához. A házasság felbontásából fakadó hajléktalanságból kitörni szándékozó személyek, illetve családok komplex segítő ellátása és ideiglenes elszállásolása. A rászoruló gyermekek segélyezése, segítése, szükségleteik alkalmi, illetve rendszeres kielégítése.

Adószám:
19224987-1-19

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Váltott Családmodell Közhasznú alapítvány

Szervezet rövid neve:
VCSM Közhasznú Alapítvány

Szervezet adószáma:
19224987-1-19

Honlap:
https://vcsmalapitvany.hu/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10404742-50526849-56861001

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 203788649

A szervezet címe:
8220 Balatonalmádi, Erkel Ferenc út 109.

Tevékenységi kör:
Emberi jogok védelme

Tevékenység leírása:

Az alapítványi célok megvalósítására érdekében az alapítvány megfelelő anyagi alap biztosítására és az alábbi közösségi célú és közérdekű tevékenységek végzésére törekszik: - Felmérések, statisztikák, kimutatások készítése - Jogi segítségnyújtás a családok, illetve szülők részére - A gyermekelhelyezéssel kapcsolatos jogi segítségnyújtó szolgálat kiépítése és megszerezése - Családok, illetve rászoruló szülők érdekében létesítmények (szállás) működtetése; - Családvédelemhez kapcsolódó előadások és tanácsadások szervezése, illetve elvégzése - A krízisben lévő családok, illetve szülők részére tanácsadás, mediáció előkészítése és megszervezése, lefolytatása - Segélyvonal kiépítése

Mire gyűjt:

Közhasznú szervezetünk azt tapasztalta, hogy a különélés ill. válás során átmentileg nehéz helyzetbe jutott szülök ill. gyermekek elszállásolása sokszor nehézségekbe ütközik. Alapítványunk jelenleg arra gyüjt elsösorban hogy a bajbajutott ill. átmenetileg hajléktalanná vált szülöket és gyermekek elszállásolni tudja ill. ehhez anyagi támogatást nyújtani tudjon (pl. bérleti díj akárcsak részleges átvétele formájában is). Az ehhez nyújtot segítségüket elöre is köszönjük!

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.