Vakok és Gyengénlátók Somogy Megyei Egyesülete

Vakon megbízunk Önben!

Az Egyesület célja, hogy ellássa tagjai egyéni és kollektív érdekvédelmét, ezen belül módot nyújtson tagjainak érdekeik kifejezésére, lehetőséget teremtsen azok érvényesítésére és ellássa érdekképviseletüket.

Adószám:
18779659-1-14

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Vakok és Gyengénlátók Somogy Megyei Egyesülete

Szervezet adószáma:
18779659-1-14

Honlap:
http://www.somogyivakok.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/pages/Somogyi-Vakok-Egyes%C3%BClete/170035226528193

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10103214-56008600-01000002

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+3682319229

A szervezet címe:
7400 Kaposvár, Fő utca 63.

Tevékenységi kör:
Látás- és hallássérültek szervezetei, támogatása

Tevékenység leírása:
Egyesületünk 15 fő munkavállalót foglalkoztat, közülük 13-an megváltozott munkaképességűek. A megye teljes területén szervezzük és fogjuk össze a látássérülteket támogató tevékenységeket, szolgáltatásokat. Az iroda az egyesület működésének alapjaként elsősorban a tagság felé az információs, tanácsadó és szociális szolgáltató centrum szerepét látja el. Az ügyfélfogadások lehetőséget nyújtanak életviteli és pályaválasztási tanácsadásra, rehabilitációba irányításra.A hagyományos érdekvédelmi tevékenység mellett újszerű, megyeszerte megrendezett érzékenyítő programokkal mutatjuk be évek óta fogyatékos csoportunk életét a környezetünkben élőknek, miközben a résztvevő látássérülteknek közösségi élményt nyújtunk. Segédeszköz bemutatókat tartunk a teljes tagságnak évente öt alkalommal. megszervezzük és lebonyolítjuk a segédeszköz beszerzést és javítást. Kistérségeinkben segédeszköz kölcsönzőt működtetünk. Részt veszünk tanácsadásainkkal a megyében zajló akadálymentesítési folyamatokban. Az infokommunikációs akadálymentesítés keretében országos szinten is modell értékű eredményt értünk el.Szervezetünk 13 megváltozott munkaképességű munkavállalót foglalkoztat. Immár hagyományszerűen részt veszünk az X MAN versenyeken, ahol mintegy 150 sportolónak nyújtunk masszázsszolgáltatást. Szociális segítő csoportunk családlátogatások során hetente 15 főt keres fel, és nyújt segítséget. Az adó 1% gyűjtésből nyert pénzösszeget az elmúlt években segédeszköz vásárlás támogatására fordítottuk, átlagosan évi 60 főt tudunk ezen a módon adományhoz juttatni. Évente 40 látássérült jutott segítségünkkel számítógéphez, 1600 ingyenes fürdő belépőt használtak fel tagjaink. Együttműködéseink eredményeként 50 látássérült állt munkába az elmúlt három évben. Kulturális, szabadidős programjainkon a tagság mintegy 40%-a vesz részt rendszeresen. Érzékenyítő programjainkon évente 2000 főt juttatunk látássérültséget szimuláló tapasztalati élményhez. Az információs centrumként is működő iroda évi 2200 esetben nyújt segítséget az érdeklődőknek.

Mire gyűjt:

Az iroda sokrétű munkájának biztosításához működési költségek kiegészítésére várunk adományokat.

Irodatechnikai eszközök és bútorok vásárlása vált időszerűvé.

Kistérségekkel élő tagsággal személyes kapcsolattartás fenntartása, bővítése fokozott útiköltség térítést igényel.

Kulturális és szabadidős tevékenységeink a közösségépítés elengedhetetlen részei, az egyének elszigetelődését enyhítik. Rendezvényeink csak támogatással valósulhatnak meg.

Munkatársaink képzettségi szintjének növelése.

Jogi és pszichológiai tanácsadás biztosítása a tagság körében igény szerint csak támogatással valósítható meg.

A tagság többsége rendkívül nehéz szociális körülmények között él, az életvitelt segítő eszközök megvásárlásához anyagi segítségre van szükségük. 

Jogállás:
Közhasznú

Egyéb
Bankkártyás
adománygyűjtés

VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SOMOGY MEGYEI EGYESÜLETE

Vakok és Gyengénlátók Somogy Megyei Egyesülete

Feltöltés alatt!


Adománygyűjtés indult: 2017.11.17.
Összeg: 160.735 Ft
Támogatók száma: 6
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.