Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Adj, hogy adhassunk!

Egyesületünk célul tűzte ki Budapest XIV. kerületében élő 16-23 éves korú, elsősorban vak-és gyengénlátó, valamint halmozottan sérült fiatal felnőttek részére nappali intézmény létrehozását. Az intézmény egy meglévő ingatlanban van, amely teljes felújításra szorul. A nappali foglalkoztató létrehozása hiánypótló szolgáltatás, amely elsősorban a szülőket tehermentesíti a napközbeni rendkívül megterhelő, állandó gyermek felügyelet alól. A fiataloknak fejlesztő- és gyógypedagógus segítségével hasznos időtöltésre nyílik lehetősége az intézmény keretén belül. A közös együttlét során megtanulhatják a társadalmi együttélés legfontosabb szabályait, ezzel fejlesztve saját önállóságukat, illetve a szülőkről történő részbeni leválásukat. A közeljövőben, - felújítás után - tervezzük a fogyatékkal élőket segítő nappali intézmény beindítását, mert igény merült fel a szülők részéről, hogy megoldást kell találni a kis felnőttek nappali felügyeletére és foglalkoztatására. 2016-ban az Alapszabályt módosítottuk, ami lehetővé tette, hogy a kiskorú gyermekek is lehetnek egyesületünk tagjai.

Adószám:
18185030-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Szervezet rövid neve:
VGYKE

Szervezet adószáma:
18185030-1-42

Honlap:
http://www.vgyke.com

Facebook oldal:
http://WWW.facebook.com/vgyke

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCVho8YjI8Jep3xok3rnshKw

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10409015-90147559-________

A szervezet telefonszáma:
+36 13845541

A szervezet címe:
1141 Budapest, Szugló u. 81.

Tevékenységi kör:
Látás- és hallássérültek szervezetei, támogatása

Tevékenység leírása:

A VGYKE 2004-ben alakult és azóta is folyamatosan működik. Egyesületünk széles körű szolgáltatást nyújt a vak, aliglátó és gyengénlátó emberek számára. Munkanapokon folyamatosan elérhető ügyfélszolgálati hálózatot tartunk fenn és helyi látássérült közösségeket szervezünk Budapesten (III., IV., VI., VII., IX., X., XIII., XIV., XVI., XVII., XVIII., XIX. kerületekben), valamint Pest megyében (Budaörs, Cegléd, Dabas, Gödöllő, Pilisvörösvár és Vác városokban).

Támogató szolgálatot, segédeszközboltot, gyógy- és nyirokmasszázs szolgáltatást működtetünk, pszichológiai tanácsadást, készségfejlesztést, Braille írás-olvasást, illetve IT okos eszköz oktatást végzünk.

Kulturális, egészségmegőrző, rehabilitációs és szabadidős programokat is szervezünk az érintettek részére. Ezen felül képzési lehetőségeket biztosítunk és igyekszünk munkalehetőségeket találni sorstársainknak új, munkaerő-piaci szolgáltatásunk révén. Érdekvédelmi tevékenységet folytatunk, amely magában foglalja az akadálymentesítéssel kapcsolatos tanácsadást, szakmai segítségnyújtást és a szemléletformáló tevékenységet is.

Folyamatosan kutatjuk az új szolgáltatási formák és segítségnyújtási lehetőségek megvalósíthatóságának útját és lehetőségét.

Mire gyűjt:

Zuglóban 10 -12 fő látássérült és fogyatékkal élő fiatalokat segítő nappali intézmény felújítására gyűjtünk. A munka magába foglalja a kazánjavítás, festés, mázolás, parkettázás és fürdőszoba kialakításának munkálatát és anyagköltségét.

 

Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Segíts, hogy látássérült fiataljainkat méltó helyen fogadhassuk!

VGYKE

Zuglóban 10-12 fő fiatal látássérült nappali intézményének felújítására gyűjtünk. Kazánjavítás, festés, mázolás, parkettázás és fürdőszoba kialakítás vár ránk!

15% 75.000 Ft összegyűlt
500.000 Ft-ból
még 77 nap
Érdekel Támogatom

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.