Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesülete

EGYEDÜL NEM MEGgY!

.Az Egyesület célja, hogy ellássa tagjai egyéni és kollektív érdekvédelmét, ezen belül módot nyújtson tagjainak érdekeik kifejezésére, lehetőséget teremtsen azok érvényesítésére, ellássa érdekképviseletüket. Ezenkívül tagjai számára kulturális és egyéb szabadidős programok szervezését biztosítja.

Adószám:
18473951-1-06

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesülete

Szervezet rövid neve:
VAGYCSOME

Szervezet adószáma:
18473951-1-06

Honlap:
http://szegedilatasserultek.5mp.eu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/VAGYCSOME?ref=hl

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/my_videos?o=U

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10918001-00000019-54950003

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-70-3386694

A szervezet címe:
6721 Szeged, Bocskai utca 11.

Tevékenységi kör:
Látás- és hallássérültek szervezetei, támogatása

Tevékenység leírása:
- Érzékenyítő programok tartása a többségi társadalom tagjai számára, hogy lehetőséget kapjanak a látássérültek a társadalomba történő beilleszkedésre, és hasznos tagjaivá válhassanak. - Tagjaink számára is képzési lehetőséget biztosítunk, hogy az életviteli problémáik megoldásában ezzel is segítsük Őket. - Szabadidős programok gyanánt különböző kulturális és kirándulási alkalmakat szervezünk, ezzel is megakadályozva az elszigetelődést, mely sokszor megnehezíti a látássérültek egész életvitelét. - Fontos megemlíteni azokat a rendezvényeket is, melyek a Nemzetközi Fehér Bot Naphoz kapcsolódnak, ekkor konferenciát, koncertet, kiállítást rendezünk,és adományozóink, valamint önkénteseink áldozatos munkájának elismeréséül okleveleket adunk át. Illetve, az Egyesületünk által alapított Dr Jáksó László Emlékplakett is ekkor kerül átadásra, a tagjaink érdekében kiemelkedő teljesítményt nyújtó személy vagy szervezet számára. - Évi utolsó nagy rendezvényünk a Karácsonyi ünnepség, ahol tagjainknak szerény csomaggal kedveskedünk, mellyel adományozóink felajánlását továbbítjuk számukra.- Egyesületünk az elmúlt évben is gyarapítani tudta segédeszközparkját, ezzel is elősegítve a látássérült tagok mindennapi életviteli nehézségeinek leküzdését. - Forrást biztosítottunk arra, hogy segédeszköz- és tanulmányi támogatást biztosíthassunk tagjaink számára. - Több kirándulást is szerveztünk tagjainknak, némelyen kulturális programmal egybekötve vehettünk részt. Ezek egy részét pályázati forrásból sikerült előteremtenünk. - Többalkalmas képzéssorozattal tudtunk tagjaink mentális jólétéhez hozzájárulni. - A Fehér Bot Nemzetközi Napja alkalmából egy fő támogatónknak adhattuk át a Dr Jáksó László Emlékplakettet, és többeknek oklevelet. - Karácsonyi megemlékezésünk alkalmával adományozóink nagylelkű felajánlásaként tekintélyes csomagokat tudtunk átnyújtani tagjainknak továbbított adományként. Ezzel nagy örömet szereztünk számukra, hiszen többen is létminimum közeli összegből kénytelenek élni, és így még a déligyümölcs megvásárlása is elérhetetlen számukra. Megható érzés volt látni a szemükben csillogó hálakönnyeket és szeretetteljes megnyilvánulásaikat.

Mire gyűjt:

Elmaradhatatlan programként jelenik meg egyesületünk életében évről évre visszatérően egy hosszú hétvégi kirándulás. Sok taguknak egész évben ez, az egyesület által is támogatott kirándulás az egyetlen pihenési lehetőség, hiszen anyagi forrásaik más utazást nem tesznek lehetővé. A szervezésnél hangsúlyt fektetünk arra, hogy nemlátó tagjaink számára is minél élvezhetőbbé tehessük a programot, ezért előszeretettel látogatunk el olyan kiállításokra, ahol tapintható dolgokat is bemutatnak.

Csoportunk utaztatásához elengedhetetlen a külön busz, hisz mozgásukban korlátozott embereknek szervezzük a programot, ezért az autóbusz költségét, illetve a szállás egy részét kívánjuk támogatni tagjaink számára.

Jogállás:
Közhasznú

Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Szemtelen túra Somogyországban

VAGYCSOME

22% 20.000 Ft összegyűlt
90.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

EGYEDÜL NEM MEGgY!

VAGYCSOME

35% 70.000 Ft összegyűlt
200.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.