Vak Diákok Sportegyesülete


A Vak Diákok Sportegyesületének célja, hogy szabadidő- és versenysport lehetőséget biztosítson a vak gyermekek iskolájának jelenlegi tanulói, valamint a már végzett növendékek, illetve a látó társak között integráltan tanuló gyermekek számára.

Adószám:
18010200-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Vak Diákok Sportegyesülete

Szervezet adószáma:
18010200-1-42

Honlap:
http://vdse.atw.hu/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11714006-20294180

Közhasznú jogállás:
nem

A szervezet telefonszáma:
+3613631906

A szervezet címe:
1146 Budapest Ajtósi D. sor 39. 39.

Tevékenységi kör:
Sport

Tevékenység leírása:
1. tagjainak rendszeres sportolási és versenyzési lehetőség biztosítása 2. felnőtt, látássérült sportolók utánpótlásához a tehetségek nevelése 3. más országok hasonló sorsú és korú tanulóival kapcsolatfelvétel, közös versenylehetőségek, edzőtáborok szervezése 4. a szabadidő sportban résztvevők rendszeres sporttevékenységének biztosítása, az egészség megőrzése 5. sporttanfolyamok szervezése, működtetése 6. a látássérült gyerekek sportfoglalkoztatása, feltételeinek javítására támogatók megnyerése 7. Nevelőegyesületként fontos feladatunk a 2012-2016-es paralimpiai ciklus támogatása, sportolóink megfelelő szintű felkészítése. Jelenleg a 10 szakosztályban több mint 150 gyermek sportol aktívan. A különböző szakosztályok (atlétika, judo, goalball, íjászat, karate, sakk, tandem, természetjárás, torball, úszás) sportolói mind a hazai, mind a nemzetközi versenyeken komoly sikereket értek már el. A Magyar Paralimpiai Bizottság két éve lezajlott, egyik közgyűlésén az akkori elnök a legeredményesebb utánpótlás-neveléssel foglalkozó egyesületként jelölte meg a VDSE-t. Legnagyobb büszkeségeink közé tartozik, hogy az athéni Paralimpián induló 10 látássérült sportoló közül 5 fő a VDSE nevelése volt. A hazai versenyek és a nemzetközi meghívások mellett éves programunkban egyre nagyobb helyet foglalnak el a különböző bemutató jellegű sportesemények, rendezvények, ahol a vakok társadalmi integrációjának elősegítése érdekében igyekszünk minél szélesebb tájékoztatást adni életünkről, a vakok által űzhető sportok sajátosságairól. Sportolóink számára minden évben igyekszünk többféle táborozási lehetőséget biztosítani. Évről évre nagy népszerűségnek örvend a Dunakilitiben megrendezésre kerülő kenu és tandem tábor.

Mire gyűjt:

Sportolóink teljesítménye számára nagyon fontos, hogy a legnagyobb megmérettetéseik előtt speciális edzőtáborban készülhessenek.

2015. márciusában kerül megrendezésre a Nemzetközi Ifjúsági Csörgőlabda Verseny, melyen a VDSE "Kiskacsái" is részt vesznek. 

Segítségeddel 2014. novemberében egy három napos tatai edzőtáborban készülhetnek a versenyre. Támogatásodat a nemzetközi versenyen elért fantasztikus eredménnyel fogják meghállálni.

 

 

Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Szurkolj Te is a Kiskacsáknak

Vak Diákok Sportegyesülete

100% 201.000 Ft összegyűlt
200.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Szurkolj Te is a 'Kiskacsáknak'

Vak Diákok Sportegyesülete

66% 133.000 Ft összegyűlt
200.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.