Út a Lehetőségekhez alapítvány

Nekik is jár,mint a társadalom bármely más tagjának.

Az érzékszervi fogyatékkal élő mindennapjainak, önálló életvitelének (bank, -bírósági, -egészségügy, -rendőrségi ügyek) szórakozásának (- mozi, - turisztika), valamint kulturális (dalok, -versek, színház ,-kiállítás, -múzeumi látogatások) ismereteinek bővítése és ezek kommunikációs akadálymentesítése. A munkaerő-piacon való elhelyezkedésük segítése, támogatása, integrálása, ehhez kapcsoló képzések, szervezése, lebonyolítása, kommunikációs akadálymentesítése.

Adószám:
19037648-1-13

Támogatom

  • Szervezet
  • Futó adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Út a Lehetőségekhez alapítvány

Szervezet rövid neve:
Út a Lehetőségekhez

Szervezet adószáma:
19037648-1-13

Honlap:
http://www.utalehetosegekhez.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/%C3%9At-a-Lehet%C5%91s%C3%A9gekhez-Alap%C3%ADtv%C3%A1ny-%C3%A9rz%C3%A9kszervi-fogyat%C3%A9kkal-el%C5%91knek-1778402832466725/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10700653-70824074-51100005

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 202628412

A szervezet címe:
2120 Dunakeszi, Fillér u. 6.

Tevékenységi kör:
Többcélú és általános adományosztás, támogatás

Tevékenység leírása:

Törekszünk arra, hogy a fent kitűzött cél megvalósuljon a célcsoport számára, mint a társadalom bármely más tagjának. A kommunikációs akadálymentesítés jelnyelvi tolmácsok, segítő személyek, intézmények, szövetségek bevonásával jön létre. Kommunikációs akadálymentesítéshez szükséges eszközök beszerzése, biztosítása. Szórakozás és kulturális ismereteik bővítésére törekszünk, mindez színházak, múzeumok, kiállítás szervezők felkutatásával, bevonásával valósul meg. A munkáltatók érzékenyítése az érzékszervi fogyatékkal élők iránt, hogy emberi erőforrásként tekintsenek rájuk. Munkaerő-piaci integrálásukhoz a munkáltatók felkutatása, a két fél összekapcsolása. A munkáltató együttműködése révén a munkakörhöz kapcsolódó képzések (szakmai,munkavédelmi) szervezése, lebonyolítása és kommunikációs akadálymentesítése.

Mire gyűjt:

6 év alatti siket gyermekek színházi előadásanak jelnyelvi tolmácsolása. Az iskoláskor előtti hallógyermek saját anyanyelvén(hangzó nyelven) élvezheti az ovisoknak szóló darabokat. Sajnos a siket gyermekek nagyrésze kimarad ebből az élményből. Mivel még nem iskoláskorúak számukra a feliratozás nem megoldás. Saját nyelvükön (jelnyelven)értik meg a színházi előadásokat.Ehhez jeltolmácsokra van szükség.Az államifinanszírozású kommunikációs akadálymentesítés nem fed le minden területet.Ezert az intézmenyeknek kell megteremteniük a forrásokat a jegyárakra,jelnyelvi tolmácsok díjaira. A pénzügyi források megteremtésere kevés lehetősegük van az Intezményeknek, ezért tűzte ki célul Alapítványunk a siket, nagyotthalló gyermekek színházjegyének, jelnyelvi tolmácsolás dijának, utazási költsegének előteremtését és a projekt kivitelezését. Kérlek támogasd a siket ,nagyotthalló óvodasokat, hogy még több színházi élményben lehessen részük!

Jogállás:
Közhasznú

Oktatás
Bankkártyás
adománygyűjtés

Visszaadni a kétkezi szakma becsületét! Fiataloknak és....

Út a Lehetőségekhez

Szakmát adni a megváltozott munkaképességűeknek,fiataloknak és a továbbképzést igénylőknek. Sok esetben fordul elő mozgásszervi megbetegedés,mely ülőmunkára kényszeríti a munkavállalót.....


Számláló indult: 2020.06.24.
Összeg: 10.000 Ft
Támogatók száma: 2
Érdekel Támogatom

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.