UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány

MINDEN GYEREKÉRT

Az UNICEF mintegy 190 országban és speciális jogállású területeken küzd a gyermekek jogaiért és jóllétéért, különös figyelmet fordítva azokra a leghátrányosabb sorsú gyermekekre, akiknek mindenki másnál nagyobb szükségük van a segítségre.

Adószám:
18212718-2-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg ennek a szervezetnek nincs aktív adománygyűjtése! Keress rá az oldalon hasonló tevékenységű adománygyűjtésekre:
Keresés

  • Szervezet
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány

Szervezet adószáma:
18212718-2-42

Honlap:
http://www.unicef.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/UNICEFMagyarorszag

Youtube oldal:
http://www.youtube.com/channel/UNICEF Magyar Bizottsag Videocsatornaja

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11705008-29913358-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+3612258818

A szervezet címe:
1077 Budapest, Wesselényi utca 16., Central Udvar

Tevékenységi kör:
Emberi jogok védelme

Tevékenység leírása:

Magyarországi tevékenységeink: Erőszakmentes Gyermekkor: Ébresztő Óra és HelpApp edukációs program. Az UNICEF Magyarország gyermekjogi-, iskolai edukációs- és erőszakmentes gyermekkort hirdető programja az Ébresztő-óra. Ennek részeként bemutatásra kerül a bántalmazási helyzetekben segítséget nyújtó HelpApp telefonra letölthető applikáció. Az UNICEF Magyar Bizottság a világon elsőként fejlesztett ki egy olyan mobiltelefonos alkalmazást, ami erőszak helyzetekben azonnali segítséget nyújt a gyermekeknek. Ha a gyermeket bántják, vagy veszélyben van, egyetlen gombnyomással segítséget hívhat. Az alkalmazás segítségével a gyerek tanácsot kérhet arra, mit mondjon, vagy mit tegyen ha erőszak érte, vagy segíteni szeretne valakit máson. A Bookline-nal közös Szívünk rajta program során könyveket ajánlunk gyerekeknek és felnőttek egyaránt, amelyek fejlezstenek, mesélnek, segítenek. 2015-ben indult el a Gyerekbarát település pályázatunk, amely során olyan önkormányzatok nyerhetik ela címet, akik különös figyelmet fordítanak a gyerekek jól-létére.Kampányaink eredményeképpen az öt év alatti túlélést támogatva, sok ezer oltóanyagot, víztisztító tablettát, rehidráló sót, alultáplált gyerekeknek speciális tápszert tudtunk eljuttatni a rászoruló térségekbe. Folyamatos támogatást nyújtottunk a szíriai menekült táborokban élő több mint 4 millió gyermek részére. Az UNICEF jelen van minden katasztrófa helyzetkor, hogy a rászoruló gyerekekért mindent megtegyen. Segít a természeti katasztrófák sújtotta területeken és háborús konfliktusokban élőknek, hogy megkapják az egészségükhöz, fejlődésükhöz szükséges támogatást.

Mire gyűjt:

1%-kal a Cyberbullying Magyarországon 

http://unicef.hu/minden-harmadik-gyereket-zaklatnak-az-interneten/

1%-os kampányfilmünk: 

Életre kelt chatek

https://www.youtube.com/watch?v=_sbo4W9ze3s

https://www.youtube.com/watch?v=tXvTNR0w3M8

 

 

Jogállás:
Közhasznú

Jogvédelem
Telefonos
adománygyűjtés

Segíts, hogy az álmok valóra váljanak!

UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány

A világ legkiszolgáltatottabb gyerekeinek az alapvető életfeltételek is álmok csupán. Nekik az UNICEF segít, de csak úgy tud, ha Önök is támogatják ebben! Hívja a 13600/32-es számot, ezzel 500 Ft-ot adományoz.


Telefonszám: 13600/32
258 hívás, 77 sms
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.