"ÚJ VILÁG" Alapítvány

Mert jót tenni jó!

Bíróság.hu státusz: Felszámolási eljárás alatt!

Adószám:
18215807-1-06

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
"ÚJ VILÁG" Alapítvány

Szervezet rövid neve:
ÚJ VILÁG Alapítvány

Szervezet adószáma:
18215807-1-06

Honlap:
http://ujvilagalapitvany.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/ujvilagert

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCSSPZnqfIFXct3SypXSfI-g

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11735067-20058373-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 70 203 2962

A szervezet címe:
6900 Makó, Szerecsen utca 15/a

Tevékenységi kör:
Nonprofit ernyõszervezetek, szövetségek

Tevékenység leírása:

Az Ön segítségével az alábbi tevékenységekkel tudjuk segíteni környezetünket:
Társadalmi érzékenyítés: A hátrányos helyzetű, fogyatékossággal élő emberek életéről információt nyújtunk a társadalom számára, hogy ők is mindenféle megkülönböztetés nélkül tudjanak integrálódni. Ezt a célt szolgálja például évente megrendezésre kerülő toleranciatáborunk, amely során 30 ép és 30 halmozottan sérült gyermek táborozhat együtt. Hiszen „Minden ember egyenlő, egyéniség és értékes!”  
Kutyás terápiás foglalkozások: A gyermekeket életkoruknak és képességeiknek megfelelően, játékos, mozgásos feladatokkal, valamint terápiás kutyák bevonásával fejlesztjük. Az efféle állatasszisztenciás terápiákat mind mentálisan és/vagy mozgásukban sérült, mind egészséges gyermekek számára elérhetővé tesszük.
Oktató, fejlesztő foglalkozások szervezése, levezénylése: Oktatási célú terápiás, valamint önfejlesztő, csoportos foglalkozásokkal várjuk a segítségre szorulókat. Jellemzően önbizalomfejlesztés, önfegyelem témákat kínálunk az érdeklődők számára. Továbbá a nyáriszünetben gyermektáborokat is szervezünk, amelynek során a gyermekek fejlődése kiemelten fontos hangsúlyt kap.
Adományokat osztunk: A rászoruló családokat, időseket tárgyi adományokkal, étellel támogatjuk, valamint kifejezetten nagy hangsúlyt fektetünk az éhező gyermekek ellátásában is.
Meleg ételt osztunk: Évente legalább egy alkalommal több száz melegétel kiosztását szervezzük meg.
Játszótereket újítunk fel: Az egyre elkülönülőbb társadalmi csoportok közelebb hozása érdekében példát mutatva léptünk közösen a cselekvés mezejére. A hátrányos helyzetű gyermekeknek is biztosítani kell a kikapcsolódás, szórakozás lehetőségét, amelyet mi szívügyünknek érzünk, továbbá a közösségformálás egy csodálatos módja, ha közösen a társadalomból kiszoruló csoportokkal együtt hozunk létre valami újat-
Gyermeknap szervezése: Minden évben május végén gyermeknapot szervezünk, hogy a gyermekek olyan dolgokkal találkozhassanak, amire egyébként nem lenne lehetőségük.

„Minden ember egyenlő, egyéniség és értékes!” Ha Ön is egyetért az előbbi idézettel és szívesen hozzájárulna munkánkhoz, akkor támogasson Bennünket!

Mire gyűjt:

A koronavírus okozta hátrányos helyzetünk miatt gyűjtünk a Kéz a Kézben Toleranciatábor megrendezésére. Itt 30 fogyatékossággal élő gyermek táborozik együtt 30 egészséges gyermekkel. A tábor ideje alatt szakmai pedagógusok segítik a munkánkat. Miután a sérült gyermekek súlyos fokozatóak, ezért szinte minden gyermeknek 1 szakpedagógusra van szüksége a tábor ideje alatt.

A koronavírus járvány miatt minden megdrágult. Ezért 4 millió forint plusz költségbe kerül a táborunk megrendezése. Negyedik éve rendezzük meg ezt a fontos érzékenyítő tábort.

Kérem, támogassa munkánkat, táborunkat adományukkal.! Minden gyermeknek joga van a táborhoz. Nekik is! Támogassa munkánkat!

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Egyéb fájl: Alapító okirat módosítás 2017

  Közhasznúsági melléklet (közhasznúsági beszámoló 2016)

  Egyéb fájl: 2017. évi beszámoló

  Közhasznúsági melléklet (közhasznúsági beszámoló 2017)

  Egyéb fájl: Alapító okirat módosítás 2020.

  Közhasznúsági melléklet (Közhasznúsági beszámoló 2018)

  Egyéb fájl: Beszámoló 2018

Egyéb
Közösségi
adománygyűjtés

Sérült vagyok, de táborozni akarok

ÚJ VILÁG Alapítvány

Segítsd Te is adományoddal 30 súlyosan fogyatékos gyermeket táboroztatását! Ebben az évben a koronavírus miatt minden drágább lett. Sajnos a tábor költségei megemelkedtek. Szeretnénk, mosolyt csalni az arcukra!

44% 308.000 Ft összegyűlt
700.000 Ft-ból
Érdekel
Egyéb
Közösségi
adománygyűjtés

A nyár mindenkié, a tábor a miénk!

ÚJ VILÁG Alapítvány

96% 481.000 Ft összegyűlt
500.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.