Tűzcsiholó Egyesület


A Tűzcsiholó Egyesület célja, hogy azoknak a gyerekeknek, akiknek a szülei valaha állami gondoskodásban éltek, ne kelljen gyermekotthonban felnőni. Ennek megvalósítása érdekében a tevékenységeink a család megerősítésére összpontosítanak. A támogatott családjaink Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegye eldugott településein laknak.

Adószám:
19241841-2-15

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Tűzcsiholó Egyesület

Szervezet rövid neve:
Tűzcsiholó Egyesület

Szervezet adószáma:
19241841-2-15

Honlap:
http://www.tuzcsiholo.eu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/tuzcsiholoegyesulet

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11732002-23551909-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 067029754

A szervezet címe:
4456 Tiszadob, Bocskai utca 26

Tevékenységi kör:
Családi problémák kezelése

Tevékenység leírása:
Fő tevékenységünk mentorálás, aminek a keretében a családok számára átfogó, az élet területének minden részére kiterjedő életvezetési tervet készítünk. Megtanítjuk a családi gazdálkodás alapjait, a háztartási és háztáji gazdálkodási ismereteket. Korábbi adósságaik rendezésére programot indítottunk, és azt továbbvíve pénzügyi tudatosság képzést szervezünk. Erős, megtartó közösség hálózatát szőjük köréjük, amiben egymás támogatásának is szerepe van. Tanévkezdési programunk keretében idén 114 gyereket támogattunk. Karácsonykor élelmiszer csomagot viszünk a támogatott családoknak és magánszemélyek felajánlásával tavaly 271 gyermek kapott személyre szóló ajándékot. Működésünk óta 18 gyermeket sikerült megmenteni a családból való kikerüléstől. Központunk Tiszadob, ahol a Fecske Adományboltot működtetjük, ami 8 volt állami gondozott asszonynak biztosít munkát. Az elmúlt évben 4 közösségi programot szerveztünk Tiszadobon, ahol összesen 240 fő volt jelen. Programunkban jelenleg 104 család vesz részt. Évente egyszer családi tábort szervezünk, ahol volt állami gondozott szülők a saját gyerekeikkel tölthetnek el egy hetet, megadván nekik azt, amik ők sosem tapasztaltak meg.

Mire gyűjt:
A családi tábor során a szülők a gyermekeikkel közösen nyaralnak a Balatonnál. Legfőbb célunk az, hogy maradandó élményhez juttassuk a gyerekeket és szülőiket, hogy együtt lehessenek egy csodálatos környezetben. Öröm látni, hogy milyen különleges dolog számukra, hogy együtt nyaral a család, amit többen most éltek meg először. Ez a hét azonban nem csak arról szól, hogy a családok nyaraljanak. Minden nap tanulnak különböző témákban, például arról, hogy hogyan lehetnek sikeresek gyermeknevelésben, munkavállalásban, családi gazdálkodásban. Ezen kívül külön a családokra szabva egy életvezetési tervet is készítünk, aminek köszönhetően látjuk azt, hogy hol tudunk a leghatékonyabban segíteni nekik, támogatni őket.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.