Tisztelt Partnerünk!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy 2024. április 28. 18.00 - 24.00-ig tervezett rendszer-fejlesztési munkálatok miatt az Adjukössze.hu oldal elérése szünetelni fog.

Az esetleges kellemetlenségért elnézését kérjük, türelmét és megértését előre is köszönjük.

Adjukössze csapata

Tudatos Szülők Egyesülete

Minden gyermek legyen jól

Magyarországon ma kb. 300000 családból hiányzik az egyik szülő,válás vagy haláleset miatt, és ezek az egyszülős családok több mint félmillió gyereket nevelnek. A kormányzati célkitűzésekben kiemelt helyet foglalnak el a családok, az egyszülős családok is egyre nagyobb figyelmet kapnak. Az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány, elnöke Nagy Anna, korábbi kormányszóvivő,2005-ben alakult azzal a céllal, hogy segítséget, információt, kapcsolatteremtési lehetőséget nyújtson az egyszülős családoknak. Az Egyedülálló Szülők Klubja-Pécs az alapítványhoz kapcsolódva, 2017 tavaszán- első vidéki klubként - kezdte el működését. Az Egyszülős Központ felmérése szerint a legnagyobb kihívás az egyszülős családok életében az elszigetelődés, elmagányosodás, amint az elmúlt év a járványhelyzete tovább rontott. A kötetlen beszélgetős klubfoglalkozások keretén belül igyekeztünk segíteni a szülőknek, s a foglalkozásokkal párhuzamosan minden alkalommal a gyermekfelügyelet , játékos foglalkozások biztosítottak voltak. Időközben arra jöttünk rá, hogy az egyszülős lét sokkal szélesebb réteget érint, mit csak a jogi szempontból ténylegesen egyedülálló szülőket. Léteznek a "látens egyszülők", nagyszülők, vagy a különélő szülők, mozaik családok. Ezért az egyesület alapításakor rájuk is gondolva 2019-ben létre hoztuk a Tudatos Szülők Egyesületét. Célunk, hogy forrásokat teremtsünk minden tudatos szülőnek, hogy minőségi időt tudjon tölteni a gyerekekkel. Mind az egyedülálló szülők, mind a többgyermekes minimálbéres családok esetén nehéz, vagy lehetetlen egy-egy minőségi programot megfinanszírozni, még a családi belépők vásárlási lehetősége esetén is. A gyermek pedig akkor lesz jól, akkor lesz belőle érzelmileg és fizikálisan egészséges, tudatos felnőtt, ha biztosítani tudjuk számukra a minőségi időt, ahol ő a fontos és a szülője.Úgy gondoljuk, hogy szülők és gyermekek vannak, mindenkit szeretettel fogadunk, hogy tanuljunk egymástól és segítsük egymást, annak érdekében hogy egy mentálisan egészséges, boldog és tudatos generációt neveljünk fel.

Adószám:
19234498-1-02

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Tudatos Szülők Egyesülete

Szervezet rövid neve:
TSZE

Szervezet adószáma:
19234498-1-02

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/egyszulo.pecs

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
50400113-18158067-________

A szervezet telefonszáma:
+36 302952787

A szervezet címe:
7623 Pécs, Megyeri tér 10. II. 1.

Tevékenységi kör:
Szabadidõs és rétegszervezetek, klubok

Tevékenység leírása:
Havonta tematikus foglalkozásokat tartva a szülőknek (pl. Tudatos háztartás, Tudatos pénzgazdálkodás, Stylist, Online társkeresés lehetőségei és buktatói, Biztonság az on-line térben stb.). Nagy sikerrel rendeztünk családi programokat, melyeket az egyedülálló szülőknek nem lett volna módjuk finanszírozni (pl. Mecsextrém park, Buborék játszóház, színházi előadások, LézerCorner, strandolások, családi és gyermektáboroztatások stb.). Fontos tevékenységünk a személyiségfejlesztő- és művészetterápiás tréningek szervezése és tartása szülőknek és gyermekeknek egyaránt. A vírushelyzet miatt a foglalkozások jellemzően kiscsoportos kirándulások, túrák keretén belül valósultak meg.

Mire gyűjt:
Jelenleg még a működési költségünk finanszírozása is nehézségekbe ütközik. A programjainkat jelenleg önerőből igyekszünk finanszírozni, s bár jellemzően "kis költségvetésű" programokat szervezünk, mégis vannak családok, melyek még ezeket sem tudják megfinanszírozni. (Több esetben előfordult már, hogy a klub tagjai "dobták össze" azok részvételi díját, akiknek az lehetetlen volt.) Minden apró pénzbeni segítség jól jönne, de szívesen vennénk program felajánlásokat is, mint pl. képzési lehetőségek, állatkerti belépők, színházjegyek, gyár- munkahely látogatások stb.


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.