Tsara Project Alapítvány

Tsara-nak lenni jó! Segíts, hogy segíthessünk!

Általános iskolák építése A project célja iskolák építése Diego Suarez környéki falvakban, ahol jelenleg a gyermekeknek nincs lehetőségük tanulásra. Az átlag 56 m2-es tantermek mérete elegendő arra, hogy a környék összes iskolás korú gyermeke osztályokra bontatva, megfelelő körülmények között sajátítsa el az általános iskolai ismereteket. Közösségek szellemi támogatása Megfelelő szülői támogatás nélkül a gyerekeknek kevés esélyük van bekapcsolódni az oktatás szépségeibe. Látogatásainkkal programokat szervezünk az egész családnak,melyben játékosan a tanulás fontosságára hívjuk fel a figyelmet. Egészséges, tiszta környezet Iskoláinkban közösségi tereket is létre fogunk hozni. Fontosnak tartjuk a megfelelő vizesblokk kialakítását, a higéniai előírások betartását. Így minden iskolához mellékhelyiséget ,mosakodási lehetőséget és tiszta ivóvizet biztosítunk. Ezen lehetőségek a közösség minden tagjának elérhetőek lesznek. Tanárok továbbképzése Az iskolák működésében szervesen részt veszünk, programokat és továbbképzéseket biztosítunk a helyi tanároknak. A malagaszi és francia nyelv mellett hamarosan lehetőséget biztosítunk a gyerekeknek az angol nyelv tanulására is, hogy későbbiekben az országban egyre jobban erősödő turizmusban is sikeresen helyt tudjanak állni.

Adószám:
19141916-1-42

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Tsara Project Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Tsara Project

Szervezet adószáma:
19141916-1-42

Honlap:
http://tsaraproject.org

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/tsaraproject/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11707000-22225775-________

A szervezet telefonszáma:
+36 306049320

A szervezet címe:
1067 Budapest, Csengery utca 49.2.23.

Tevékenységi kör:
Többszintû és egyéb gyermekoktatás, támogatás

Tevékenység leírása:

Minden embernek biztosítani kell a tanuláshoz való jogot. Mégis pont ott, ahol a leginkább szükség lenne rá, sajnos nincsenek meg a megfelelő feltételek. Oktatás nélkül pedig kevés az esély egy jobb élethez. Együtt, közösen azonban rengeteget segíthetünk! A Tsara Project-tel azt a célt tűztük ki, hogy Madagaszkár falvaiban, az oktatási minisztérium által elfogadott tantermeket építsünk fel a helyi közösség szoros együttműködésével. Az első épületünk 2019 májusában el is készül, mely egy óvoda épület. A munka itt még nem áll meg, hiszen a ti adományaitokból még számos iskolát szeretnénk a térségben felépíteni.

Mire gyűjt:

A Tsara Project megvalósuló iskolája Madagaszkáron, Diego Suarez várostól nem messze fog megvalósúlni, önkormyázati telken. A környéken körülbelül 2000 ember lakik, javarészt földművelők. 200-300 gyereknek kellene csak itt iskolába járnia, az első öt osztályban. A jelenlegi lepusztult épület azonban ennek csak a harmadát képes ellátni. Az épületben kettő tanterem van, ahol tantermenként 30 diák tanul egyszerre. Kettő tanár dolgozik jelenleg az iskolában. Az 5 évfolyamot jelenleg ez az épület látja el. A gyerekek felváltva tanulnak, így a folyamatos, mindennapos oktatás jelenleg nem biztosított. A jelenlegi épület európai körülményekhez mérve használhatatlan, az épület tetejét teljesen belakták a denevérek, kibírhatatlan bűzt okozva a tantermekben. Az épület felépítésekor nem kapott az épület megfelelő belső tetőborítást. A terveinkben szerepel a teljes épület felújítása, a tetőszerkezet rendbetétele, fa mennyezet kialakítása, fertőtlenítés, és az épület mellé egy kis tanári szoba kialakítása. A tanári szoba amiatt is fontos, hogy játékainkat, és egyéb iskolai eszközeinket itt biztonságosan tudjuk tárolni.

Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Tantermet a gyerekeknek!

Tsara Project

Támogatásoddal még idén elkezdhetjük felújítani következő madagaszkári iskolánkat! Segítségeddel esélyt adunk e gyerekeknek a tanulásra és ezáltal egy szebb jövőre! Köszönjük, ha mellénk állsz!

8% 43.000 Ft összegyűlt
500.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.