Traumaközpont Közhasznú Nonprofit Kft.

A terápiás segítség nem kiváltság, hanem mindenki számára hozzáférhető és hasznos eszköztár.

A Traumaközpont víziója, hogy Magyarország egy olyan hely, ahol a pszichológiai segítség nem kiváltság és mindenki akinek szüksége van hozzáfér a megfelelő ellátáshoz, szociális háttértől és az állami ellátórendszer kapacitásaitól függetlenül. A Traumaközpontban kiemelten fontos feladatnak tekintjük a hátrányos helyzetű vagy előítélettel kezelt társadalmi csoportokhoz tartozók ellátását, illetve olyan traumát átélt személyek rehabilitációját, akiknek az anyagi vagy társadalmi helyzete nem teszi lehetővé a szakszerű, folyamatos segítséghez való hozzáférést. Számukra szolgáltatásainkat kedvezményes díjazással nyújtjuk.

Adószám:
26531591-1-41

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Traumaközpont Közhasznú Nonprofit Kft.

Szervezet rövid neve:
Traumaközpont

Szervezet adószáma:
26531591-1-41

Honlap:
http://www.traumakozpont.hu

Facebook oldal:
http://www.facebook.com/traumakozpont/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10401000-50526885-51741003

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 613491450

A szervezet címe:
1133 Budapest, Kárpát utca 1/b 6. emelet

Tevékenységi kör:
Lelki segélynyújtás

Tevékenység leírása:

A Traumaközpont Nonprofit Kft. 2018-ban jött létre egy komoly szakmai bázisra és módszertanra építve annak érdekében, hogy a traumatizált magyar állampolgárokat és családtagjaikat pszichiátriai, pszichoterápiás, pszichológiai kezeléssel, illetve tanácsadással segítsük. A Traumaközpont elsősorban lélektani segítséget kínál egyéni konzultáció, tanácsadás, valamint egyéni és csoportos terápia formájában. Fontosnak tartjuk továbbá a mentális egészséggel kapcsolatos általános társadalmi ismeretek és tudatosság javítását. A Traumaközpontban képzéseket és kapacitásnövelő foglalkozásokat is szervezünk traumatizált emberekkel dolgozók számára, így különösen egészségügyi, rendvédelmi, igazságszolgáltatási területen dolgozók, illetve szociális munkások bevonásával. Ezen kívül kutatói és tudományos publikációs tevékenységet is végzünk.

Mire gyűjt:

Jelen kampányunkkal gyermekkori szexuális abúzus túlélőinek kívánunk terápiás segítséget nyújtani. A gyermekkori szexuális abúzus bonyolult és alattomos módon szövi át a túlélők későbbi életét, élményvilágát. Gyermekkori tapasztalataink hatással vannak az önmagunkról, a világról és az emberi kapcsolatokról kialakított képünkre. Mivel az abúzust többnyire a gyerekekhez közel álló felnőttek követik el, a túlélők gyakran önmagukat hibáztatják a történtek miatt, hiszen csak így tudják feloldani azt a szinte felfoghatatlan belső konfliktust, hogy azok az emberek, akiket szeretnek,  fájdalmat okoznak nekik, illetve nem védik meg őket. A gyermekkori szexuális abúzus leggyakrabban felnőttkori depresszióval jár együtt, ami a folyamatos önvád, szégyen és bűntudat talaján alakulhat ki. Sok esetben szorongásos zavarok, illetve a  poszttraumás stressz zavar tünetei is megjelenhetnek. További következmények lehetnek a testtel és testképpel kapcsolatos problémák, szexuális nehézségek, vagy étkezési zavarok, amik leginkább azzal hozhatók összefüggésbe, hogy sérül a túlélők viszonya a saját testükhöz. Legbelül koszosnak, undorítónak, rondának tartják magukat.

A mentális problémával pszichológushoz forduló kliensek nem mindig értik saját érzéseiket, viselkedésüket, és kétségeik vannak mi okozza hangulati, kapcsolati, vagy egyéb nehézségeiket. Sajnos gyakran derül ki idővel, hogy a háttérben gyerekkori szexuális abúzus húzódik meg. Őket már egyszer, gyermekként, cserbenhagyta a felnőttek világa.

Arra gyűjtünk, hogy felnőttként megkaphassák az elmaradt segítséget. Szeretnénk, minél több túlélő számára terápiás ellátást biztosítani, ehhez azonban a Ti segítségetekre is szükségünk van! Adakozz Te is, hogy a terápiás segítség ne legyen kiváltság! Terápiás támogatás során a túlélők egy biztonságos közegben dolgozhatják fel a velük történteket, segítséget kapnak abban, hogy felfedezzék az összefüggéseket jelenlegi panaszaik, elakadásaik és a múltban elszenvedett traumáik között és elinduljanak a gyógyulás útján.

Felmérések szerint, 18 éves korig a gyerekek körülbelül 20%-a szenved el valamilyen szexuális abúzust. Lányok esetében ez a szám magasabb, egyes kutatások szerint akár a 60%-ot is elérheti. A fiúgyermekek 5-10%-át éri szexuális abúzus, de mivel az esetek egy jelentős részére sosem derül fény, az áldozatok valós számát nehéz megítélni. Ne az anyagi helyzet legyen a feldolgozást támogató szakszerű pszichológiai segítség akadálya! A Te adományod segítségével a Traumaközpont rászorulók számára is elérhetővé teszi a terápiát.

Amennyiben terápiás segítségre van szükséged, keress minket az [email protected] e-mail címen.

Jogállás:
Közhasznú

Egészségügy
Közösségi
adománygyűjtés

Mentális segítségnyújtás az ukrán krízis áldozatainak

Traumaközpont

Mentális segítséget szeretnénk nyújtani az ukrán háboróbúl menekülőknek, az őket segítő szakembereknek, itt élő rokonaiknak és a háborús helyzet miatt szorongó embereknek.

101% 455.500 Ft összegyűlt
450.000 Ft-ból
Érdekel
Egészségügy
Közösségi
adománygyűjtés

Kézenfogva menekülők

Traumaközpont

Szeretnénk, minél több bántalmazott anya és gyermekei számára pszichológiai támogatást nyújtani, ehhez azonban a Ti segítségetekre is szükségünk van! Adakozz Te is, hogy a terápiás segítség ne kiváltság legyen!

92% 322.000 Ft összegyűlt
350.000 Ft-ból
Érdekel
Egészségügy
Közösségi
adománygyűjtés

Láthatatlan sérülések

Traumaközpont

A terápia ne legyen kiváltság! Adakozz Te is, hogy minél több hátrányos helyzetű túlélőt támogathassunk a gyermekkori szexuális abúzus feldolgozásának útján!

91% 320.000 Ft összegyűlt
350.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.