tranZit Hungary Közhasznú Egyesület

Kortárs képzőművészettel a kritikai szemléletért!

A tranzit.hu kortárs művészeti program 2005 óta működik Budapesten. Diszkurzív, oktatási, kutatási és publikációs projektek létrehozója és fóruma, nemzetközi és hazai együttműködések elindítója és fenntartója. A civil felelősségtudat elsajátításának kísérletező formájaként tekint a kortárs művészetre, melyet különböző diszciplínák metszéspontjában, történeti, politikai és társadalmi összefüggésben kutat, értelmez és vitat meg. A kritikai művészet kelet-európai neoavantgárd hagyományából kiindulva a művészeti tevékenységet közügynek, a társadalmi nyilvánosság terepének tartja.

Adószám:
18119347-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
tranZit Hungary Közhasznú Egyesület

Szervezet rövid neve:
tranzit.hu

Szervezet adószáma:
18119347-1-41

Honlap:
http://hu.tranzit.org/hu/projekt/0/2021-03-10/lehetosegek-tere

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/lehetosegektere

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCP9a3wY5--Wx_8jEJKMzIkw

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11600006-00000000-16067990

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 353052556

A szervezet címe:
1024 Budapest, Ezredes utca 13. IV 2.

Tevékenységi kör:
Képzõ- és iparmûvészet

Tevékenység leírása:
A tranzit.hu projektjeiben különböző témákkal és formátumokkal kísérletezik: az oktatás és a pedagógia alternatív formáival, a demokratikus együttműködéssel, illetve a kritikai gondolkodás gyakorlásával foglalkozik (Művészetelméleti és gyakorlati szabadiskola, Művészek az iskolában, Kreativitási Gyakorlatok). 2019-ben kezdeményezte a Lehetőségek tere projektet, amely egy iskolai oktatást kiegészítő közösségteremtő kezdeményezés, ahol 14-26 éves fiatalok közösségben, művészeti és demokratikus pedagógiai módszerekkel sajátíthatnak el olyan eszközöket, amelyek segíthetik őket abban, hogy aktívan alakítsák az életüket. 2021 ősze óta a Lehetőségek tere a Práter utca 63 alatt működik, ahol foglalkozásokkal és programokkal várja a fitalalokat. Programjainkon a művészet, a kreatív gondolkodás, valamint a dialógus- és vitakultúra eszközeivel ismerkedhetnek meg. Támogatjuk őket, hogy élményalapon sajátítsák el azokat az eszközöket, amikre szükségük lehet az életben és ezáltal jövőképet, perspektívát kapjanak. Célunk, hogy egymástól tanulva helyzetbe hozzuk őket, és felszabaduljanak az elvárásoknak való túlzott megfelelés alól, amelyre a hagyományos iskolák kondicionálják őket. A közösséget kiemelten fontosnak tartjuk az egyén életében, és hiszünk a kritikai gondolkodás meghatározó szerepében a felnőtté válásban.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.