Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért

CSAK NŐ SZÜLHET GYERMEKET, DE BÁRKI AJÁNDÉKOZHAT ÉLETET!

Célunk: szervhiány miatt senki ne haljon meg Magyarországon, a szervátültetett emberek megfelelő rehabilitációban részesüljenek, hogy a sikeres műtét után teljes életet tudjanak élni. Célcsoportjaink: a szervátültetésre váró emberek, a szervátültetett emberek, a laikus társadalom.

Adószám:
19667063-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért

Szervezet rövid neve:
Transzplantációs Alapítvány

Szervezet adószáma:
19667063-1-41

Honlap:
http://www.transalap.hu

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/watch?v=sDimA28fVB8&feature=em-upload_owner

A szervezet e-mail címe:
[email protected]enet.hu

Bankszámlaszám:
10200885-32611135

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-1-2360833

A szervezet címe:
1138 Budapest, Váci út 184.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb egészségügy, támogatás

Tevékenység leírása:
„Árnyék és Fény” című - a donációt, dialízist, szervátültetést, és az új szervvel élő egészséges embereket bemutató – fotókiállításukkal járjuk az országot Interaktív előadások a vesebetegség megelőzéséről, illetve kezelési formáiról, a szervátültetésről laikusok számára www.transalap.hu és www.szervatultetes.hu honlapok működtetése, aktualizálása Ismeretterjesztés a művese kezelt betegek számára Vetítéssel illusztrált előadás a szervdonációban érintett egészségügyi dolgozóknak Színes magazint adunk ki és juttatunk el a szervre váró és szervátültetett gyermekek, kórházak és támogatóink, együttműködő partnereink számára. Szervdonációs és Transzplantációs Európa- és Világnapot szervezünk 2007 óta Magyarországon. Dokumentumfilmeket és TCR-t készítünk Nemzetközi konferenciát szervezünk és számtalan szakmai konferencián vagyunk meghívott előadók Mesekönyvet adunk ki Boldizsár Ildikó meseterapeuta és Tóth József festőművész, valamint a gyerekek közreműködésével, mely segíti a szülőket, hogy mondják el a gyereknek, mi a szervátültetés, mit jelent egy halott ember szervével élni.Legsikeresebb programunk a 12 évvel ezelőtt indult MI IS NYARALUNK - szervre váró és szervátültetett gyerekek, egészséges testvéreik és szüleik élményterápiás rehabilitációs tábora. Programjainkon a gyermekek pszichológusok, testnevelő tanárok, családterapeuta, szociológus, gyógypedagógus, gyógytornász segítségével tudományos alapokon megtervezett programokon vesznek részt. A vese-, máj-, szív-, tüdőelégtelenség „reménytelenségét” követően a szervátültetés megszabadítja ugyan a betegeket a kórháztól, a testi nyomorúságtól, a lelki sérüléseket ennél sokkal nehezebb helyrehozni. A tábor a közösségformáláson keresztül a „közvetlen” hasznon túl igen fontos részévé vált a gyermekek (és a családok) életének. Programjainkon ingyenes részvételt biztosítunk minden gyermeknek, valamint a 12 év alatti gyerek, és a 21 év alatti fogyatékkal élő gyerek/fiatal kísérője számára is. Alapvető célunk, hogy a szervátültetés utáni rehabilitáció segítségével a gyerekek be tudjanak illeszkedni az óvodába, iskolába, és sikeres, teljes életet élő felnőtteké váljanak, ne rokkantnyugdíjasok társadalmává.

Mire gyűjt:

Hálásan köszönünk bármiféle, kisebb vagy nagyobb, tárgyi vagy pénzbeli adományt!

  • 2012 óta több rászoruló családot támogatunk olyan módon, hogy tartós élelmiszereket és tisztítószereket bevásárlunk és házhoz szállítjuk kéthavi rendszerességgel. Ehhez a tevékenységhez keresünk támogatókat!
  • Ismeretterjesztő munkánkhoz elengedhetetlenül szükséges oktatófilmünk elfogyott. A film készítője által engedélyezett utónyomáshoz keresünk támogatót.
  • Árnyék és Fény c. fotókiállításunk bemutatásához évi max. 20 alkalommal szükségünk lenne egy Ford Transit, vagy hasonló méretű gépkocsira, az installáció szállításához.
  • Az adófizetők által felajánlott 1 %-ot 10 éve teljes egészében a MI IS NYARALUNK táborra fordítjuk.

Jogállás:
Közhasznú

Egyéb
Bankkártyás
adománygyűjtés

Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért

Transzplantációs Alapítvány

Feltöltés alatt!


Adománygyűjtés indult: 2017.11.17.
Összeg: 211.500 Ft
Támogatók száma: 3
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.