Történelemtanárok Egylete

A történeti igazság a legfontosabb. A világnézeti mondanivalónál, az érzelmi hatásoknál és az előadás eleganciájánál fontosabb, hogy mindig a legjobb meggyőződésünk szerinti igazat mondjuk.

A Történelemtanárok Egylete iskolatípustól függetlenül minden történelemtanár és a történelemtanítás szakmai érdekvédelmi (érdekképviseleti) szervezete. Tagja lehet magyar és nem magyar állampolgár egyaránt. Tagjain kívül más is részesülhet közhasznú szolgáltatásaiból. Alapvető célja, közhasznú tevékenysége az információnyújtás, az információcsere elősegítése a pedagógiai szakmai közéletben; az oktatás, a történelemtanítás színvonalának emelése a tanári öntevékenység révén.

Adószám:
19657600-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

 • Szervezet adatai
 • Futó adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Történelemtanárok Egylete

Szervezet rövid neve:
TTE

Szervezet adószáma:
19657600-1-42

Honlap:
http://www.tte.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/tortenelemtanarok/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/user/Tortenelemtanarok

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11705008-20133762-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 309324826

A szervezet címe:
1075 Budapest, VII., Rumbach S. u. 3

Tevékenységi kör:
Szakmai érdekvédelmi szervezetek

Tevékenység leírása:

 • 2022. október 8-án rendeztük meg a Történelemtanárok (32.) Országos Konferenciáját: Merre van előre? Történelemtanításunk berögződései címmel.
 • Szakmai érdekvédelmi tevékenységünket is folytattuk: legmarkánsabb példája ennek, hogy aláírásgyűjtést kezdeményeztünk (amelyhez 11 civilszervezet, szerveződés csatlakozott) a polgári engedetlenség miatt állásukból eltávolított kollégák állásukba történő visszahelyezésének érdekében, amelyet közel húszezren írták alá, de állásfoglalásokat jelentettünk meg fontos szakmai kérdésekben is. https://tte.hu/tte-alairasgyujtes-erdemi-targyalast-az-elbocsatott-pedagogus-kollegak-visszahelyezeset/
 • A https://tte.hu/ oldalunkon rendszeresen jelentetünk meg szakanyagokat, híreket, információkat.
 • Metodikai szakanyagokra, jó gyakorlatokra hirdettünk pályázatot, majd a nyertes pályázatokat publikáltuk: https://tte.hu/szabo-marta-tortenelmi-fogalmak-hasznalatanak-fejlesztese-hexagonabrak-es-onertekelesi-rendszer-segitsegevel/
 • Sikerrel működtetjük a Tényleg oldalt (https://tenyleg.com/). Ez a legnépszerűbb honlapa történelmi bolondériákról.
 • Továbbra is fenntartottuk széles körű civil és szakmai kapcsolatrendszerünket: partnerünk többek között az EJHA, a Roma Parlament, a Szülői Hang Közösség, a Tanítanék Mozgalom, az Amnesty International, az Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete, TANOSZ, a Zöld Kakas Lyceum, Szépművészeti Múzeum, a Haver és a Centrópa Alapítvány.
 • Kopcsik István, a TTE alelnöke rendszeresen tart rendhagyó történelemórákat a Klub Rádió Ötösben című műsorának Különóra rovatában, így az Egylet által is képviselt korszerű történelemszemlélet folyamatosan eljuthat a nagy nyilvánossághoz.
 • Mire gyűjt:

  Alapfeladatunk a működésünk fenntartása. Ez teszi lehetővé irodánk működtetését, ahol rendszeres munkánkat végezzük, kollégáinkkal is találkozhatunk.

  Új programunk egy podcast indítása. Az egyes adásokban egy-egy történelemtanárt, történészt mutatunk be.

  Fontos célunk a honlapjaink tartalmi fejlesztése. A https://tte.hu/ oldalon módszertani cikkek, előadások, konferenciák, szakmai írások szemlézésének közzétételéhez kérünk anyagi támogatást. A https://tenyleg.com/ oldalon történelmi tévtanokat pontosítunk. 

  Jogállás:
  Közhasznú

  Dokumentumok:

    Közhasznúsági melléklet ()

  Oktatás
  Bankkártyás
  adománygyűjtés

  Egyezzünk ki a múlttal!

  TTE

  Számunkra fontos, hogy ismerjük a múlt igazi arcát, és tanuljunk belőle. Támogasd munkánkat, hogy biztosítani tudjuk a szakma folyamatos fejlődését!  Összeg: 1.055.000 Ft
  Támogatók száma: 167
  Érdekel Támogatom

  Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
  Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.