Történelemtanárok Egylete

A történeti igazság a legfontosabb. A világnézeti mondanivalónál, az érzelmi hatásoknál és az előadás eleganciájánál fontosabb, hogy mindig a legjobb meggyőződésünk szerinti igazat mondjuk.

A Történelemtanárok Egylete iskolatípustól függetlenül minden történelemtanár és a történelemtanítás szakmai érdekvédelmi (érdekképviseleti) szervezete. Tagja lehet magyar és nem magyar állampolgár egyaránt. Tagjain kívül más is részesülhet közhasznú szolgáltatásaiból. Alapvető célja, közhasznú tevékenysége az információnyújtás, az információcsere elősegítése a pedagógiai szakmai közéletben; az oktatás, a történelemtanítás színvonalának emelése a tanári öntevékenység révén.

Adószám:
19657600-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

 • Szervezet adatai
 • Futó adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Történelemtanárok Egylete

Szervezet rövid neve:
TTE

Szervezet adószáma:
19657600-1-42

Honlap:
http://www.tte.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/tortenelemtanarok/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/user/Tortenelemtanarok

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11705008-20133762-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 13186002

A szervezet címe:
1088 Budapest, Múzeum u. 7. 3. I/4.

Tevékenységi kör:
Szakmai érdekvédelmi szervezetek

Tevékenység leírása:

 • Sikeresen lezárult a TTE GULAG-GUVPI programja, ennek valamennyi szakanyagát ajánljuk figyelmébe tte.hu oldalunkon.
 • Együttműködési szerződést kötöttünk a Magyar Nemzeti Múzeummal, amelynek eredményeként tagjaink ingyenes ill. kedvezményes belépőkhöz, munkájukat segítő információkhoz juthatnak.
 • Együttműködési szerződést kötöttünk az MTA-SZTE Elbeszélt történelem és történelemtanítás kutatócsoportjával, ennek köszönhetően számos TTE-tag segített egy tudományos kutatást, melynek eredményét annak lezárása után közzétesszük.
 • Kopcsik István, a TTE alelnöke rendszeresen tart rendhagyó történelemórákat a Klub Rádió Ötösben című műsorának Különóra rovatában, így az Egylet által is képviselt korszerű történelemszemlélet folyamatosan eljuthat a nagy nyilvánossághoz.
 • Szakmai érdekvédelem és érdekérvényesítés:
  • a TTE 19 szakmai szervezettel közösen levelet írt Csépe Valériához a NAT munkálataival kapcsolatban (válasz eddig nem kaptunk);
  • nyílt levelet írtunk Balog Zoltánhoz: Lehet-e használni a 2017/18-as tanévben az érettségi vizsgán a régebbi történelem atlaszokat? Elértük,hogy az EMMI erre a tanévre lehetővé tette bármely történelmi atlasz használatát.
 • Az Országgyűlés Hivatala kérésére honlapunkon közzétettük a Megosztó kompromisszum – az 1867-es kiegyezés 150 év távlatából című konferencia meghívóját.
 • 120 fő részvételével rendeztük meg a Történelemtanárok 27. Országos Konferenciáját.Témák: 1) Se nem nagy,se nem októberi? Konferencia 1917-ről. 2) Reformáció  és történelemtanítás.
 • Sikerrel működtetjük a Tényleg oldalt (tenyleg.com). Ez a legnépszerűbb honlapa történelmi bolondériákról
 • Mire gyűjt:

  Elsődleges célunk a jelenleg részlegesen működő honlapunk technikai megújításának befejezése. Ennek eredményeként korábbi adatbázisaink bárki számára elérhetőek lesznek.  

  További célunk a honlap tartalmi fejlesztése, így módszertani cikkek, előadások, konferenciák, szakmai írások szemlézésének közzétételéhez kérünk anyagi támogatást. 

  Jogállás:
  Közhasznú

  Dokumentumok:

    Közhasznúsági melléklet ()

  Oktatás
  Bankkártyás
  adománygyűjtés

  Egyezzünk ki a múlttal!

  TTE

  Számunkra fontos, hogy ismerjük a múlt igazi arcát, és tanuljunk belőle. Támogasd munkánkat, hogy biztosítani tudjuk a szakma folyamatos fejlődését!  Összeg: 704.000 Ft
  Támogatók száma: 119
  Érdekel Támogatom

  Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.