Törökbálinti Cantabile Kórus és Kulturális Egyesület

Könnyebb az élet, ha dalolhatsz róla!

A Kórus a magyar és egyetemes kóruskultúra ápolását és az énekkultúra terjesztését tűzi ki célul. A cél érdekében rendszeresen próbákat tart, koncerteket rendez és minden lehetséges alkalmat megragad, hogy művészetét a széles nyilvánosság szolgálatába állítsa. A Kórus a közösség kulturális életének gazdagabbá tételéért, a zenei kultúra terjesztéséért, a kórusművészet ápolásáért, nem nyereségszerzési célból tevékenykedik. A Kórus fent rögzített céljai minél hatékonyabb elérése érdekében kapcsolatokat kezdeményez és ápol a hasonló céllal működő bel- és külföldi kórusokkal.

Adószám:
18709766-1-13

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Törökbálinti Cantabile Kórus és Kulturális Egyesület

Szervezet rövid neve:
Törökbálinti Cantabile Kórus Egyesület

Szervezet adószáma:
18709766-1-13

Honlap:
http://www.cantabile.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/tcantabilekorus

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
64800097-10906574-00000000

A szervezet telefonszáma:
+36 306267399

A szervezet címe:
2045 Törökbálint, Munkácsy Mihály u. 83. 83.

Tevékenységi kör:
Elõadómûvészet

Tevékenység leírása:
A Törökbálinti Cantabile Kórust 1996-ban alapította Gyarmatiné Hegedűs Zsuzsanna ének-zenetanár zeneszerető törökbálinti polgárok, diákok, tanárok részvételével. A ma már 65 főből álló vegyes kórus tagjai 14 és 80 év közötti amatőr énekesek. Próba hetenként egyszer van Törökbálinton a Munkácsy Mihály Művelődési Házban. A kórus repertoárjában találhatunk népdalokat, egyházi és világi műveket és opera kórusrészleteket is. Az évente tartott kórustábor a művek betanulását segíti elő. A kórus rendszeresen fellép, ill. fellépett Törökbálinton és a szomszédos települések – Diósd, Százhalombatta, Érd, Budaörs, Biatorbágy – rendezvényein, de az országban más településekre is meghívták, így felléptünk például Andocson, Oroszlányban, Esztergomban, Dabason, Tarcalon, Tatabányán, Alcsúton, stb. A Cantabile élő adásban szerepelt a Magyar Rádióban és a Szlovák Rádióban, ezekről CD-felvétel is készült. Külföldi meghívásra koncertezett a kórus Franciaországban, Görögországban, Svédországban, Olaszországban, Ausztriában és Németországban, Lengyelországban, rendszeres kapcsolatot tart erdélyi és felvidéki kórusokkal. 2004 februárjától Vékey Marianna vezeti a kórust, akit 2015-ben Balassi Emlékéremmel tüntettek ki a magyar kultúráért kifejtett zenei tevékenységéért. Díjak, elismerések: 2001 KÓTA minősítés: aranyfokozat 2004 Interkultur Musica Mundi által szervezett‚ Isola del Sole‘ VI. nemzetközi kórusfesztivál és versenyen az olaszországi Gradoban a nemzetközi zsűri ezüst diplomát ítélt oda a kórusnak 2005 KÓTA minősítés: hangversenykórusi oklevél 2009 Prágai V. Adventi Nemzetközi Kórusversenyen ezüst diploma díj 2009 Törökbálint legeredményesebb civil szervezete cím elnyerése 2010 Vékey Marianna Törökbálint Város Önkormányzatától megkapta a Törökbálint Kultúrájáért díjat 2011. április Minősítő koncerten, a KÓTA zsűrijétől ismét legmagasabb minősítést, hangversenykórusi oklevelet kapott a kórus 2013 Nemzetközi ezüst elismerés - 8th International Choral Festival, Chorus Inside 2015 V. Muzsika Hídja Nemzetközi Kórusverseny (Vigadó), arany serleg. Fontosnak tartjuk, hogy a fiatal nemzedékekkel is megismertessük a kórusmuzsika szépségét, így közös fellépéseket szervezünk Törökbálint iskoláinak kórusaival és egyéb helyi és környékbeli ifjúsági kórusokkal.

Mire gyűjt:
A Törökbálinti Cantabile Kórus Egyesület egyik fontos célja, hogy ápolja a határon túli kapcsolatokat a magyar ajkú településeken. Az elmúlt években énekeltünk a Felvidéken, Erdélyben, Szlovéniában. Idén nyáron július 5. és 9. között Kárpátalján tervezünk egy kirándulást, mely során meglátogatnánk több magyarlakta települést: Munkácsot, Nagydobronyt, Beregszászt, Ungvárt. A körútra elkísér bennünket a Törökbálinti Katolikus Ifjúsági Kórus is. Természetesen lesz fellépésünk a körút alatt, de adományokat is viszünk az Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon lakói részére. Az utazás költségei meghaladják a másfél millió forintot. Ehhez szeretnénk adományokból 1 000 000 Ft-ot összegyűjteni.


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.