Török Sándor Waldorf-Pedagógiai Alapítvány

szolidaritás a nehéz pénzügyi helyzetbe került családok diákjai számára

A Török Sándor Waldorf Pedagógiai Alapítvány által fenntartott Pesthidegkúti Waldorf Iskola berkein belül működő Szociális Alapot az iskola szülői közössége hívta életre. A Szociális Alap működtetésével az iskola szülői közössége a családok egymás iránti szolidaritását szeretné kifejezni és ezáltal támogatást nyújtani azoknak, akik váratlanul, önhibájukon kívül nehéz pénzügyi helyzetbe kerülnek. A PHWI Szociális Alap működése a szülői közösség és az Alapítvány kölcsönös együttműködésében valósul meg, a közösség önszabályozó erejére építve.

Adószám:
19008343-2-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Török Sándor Waldorf-Pedagógiai Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Szociális Alap

Szervezet adószáma:
19008343-2-41

Honlap:
https://phwi.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/PesthidegkutiWaldorfIskola

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UC3chN8rDA8LRMkBxDDRDGHA

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200137-18527919-________

A szervezet telefonszáma:
+36 202573445

A szervezet címe:
1028 Budapest, Kossuth L. u. 15-17. 15-17.

Tevékenységi kör:
Alapfokú oktatás, támogatás

Tevékenység leírása:

A Török Sándor Waldorf Pedagógiai Alapítvány fenntartásában működik három köznevelési intézmény, ezek közül az egyik az 1988. utáni időszak Magyarországának első Waldorf-iskolája, a Pesthidegkúti Waldorf Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola (PHWI).

A PHWI alapértéke és az intézmény által közvetített kulturális sokszínűség elengedhetetlen feltétele, hogy széles spektrumban legyenek jelen az iskolai közösségben különböző társadalmi/szociális helyzetű családok. Az iskola szülői körére jellemző a magasabb fokú társadalmi felelősségvállalás, az egymás iránti szolidaritás.

 

A PHWI szülői közössége kezdeményezésére jött létre a PHWI Szociális Alap, egy olyan pénzügyi keret, amelynek forrásait a szülői közösség aktív adománygyűjtő munkája teremti elő. A Szociális Alap működése a szülői közösség önszabályozó erejére épül, ekként a közösség által előteremtett források sorsáról is a szülői közösség dönt a Szociális Alappal kapcsolatos operatív feladatokat ellátó, szülőkből álló Szociális Bizottság útján.

A Szociális Alap működése a PHWI szülői közössége és a fenntartó Alapítvány együttműködésében valósul meg.

A PHWI Szociális Alap támogatását elsősorban azok az iskolai közösséghez tartozó családok kérhetik, akik életében előre nem látható (vis maior) esemény következett be (pl. munkahely váratlan elvesztése, keresőképtelenség, betegség stb.). A támogatás célja elsősorban a gyermek iskolai életét érintő kiadások fedezése lehet. A Szociális Alap működése a szülői közösség által kidolgozott belső eljárásrend alapján történik.

Mire gyűjt:

Gyűjtési akciót szervezünk a szociálisan nehéz helyzetbe került PHWI diákok megsegítésére. Az akció keretében összegyűlt adományok felhasználásáról a fenntartó Alapítvány Kuratóriuma fog dönteni a PHWI Szociális Alappal történő szoros együttműködésben.

Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

TÁMOGASD A SZOCIÁLIS ALAPOT!

Szociális Alap

Támogatásoddal segítesz a járvány hatására nehéz helyzetbe került diákoknak. Álljlunk ki egymásért ebben az embert próbáló időszakban!

195% 781.000 Ft összegyűlt
400.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.