Tett és Védelem Alapítvány


A Tett és Védelem Alapítvány küldetése a szuverén, önálló magyarországi zsidó identitás megteremtése, védelme és propagálása. Céljaink között kiemelkedően fontos a társadalom minden meghatározó entitásával való közvetlen kapcsolatteremtés. Alapítványunk működése a kutatás-jogvédelem-oktatás hármas tevékenységre épül.

Adószám:
18333886-1-42

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Tett és Védelem Alapítvány

Szervezet rövid neve:
TEV

Szervezet adószáma:
18333886-1-42

Honlap:
http://www.tev.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/TEVAlapitvany

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCHXz9zsZ7nAxA_AJ7O5Fhpg

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
12100011-10450839-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 302075130

A szervezet címe:
1082 Budapest, Baross utca 61. 3. em.

Tevékenységi kör:
Kisebbségvédelem

Tevékenység leírása:
Alapítványunk 2022-ben is folytatja egyik alaptevékenységét: az antiszemita incidensek monitorozást és kutatását, melyek eredményeit havi jelentésekben tesszük közzé Antiszemita gyűlöletbűncselekmények és incidensek néven. A jelentéseket továbbra is elérhetővé tesszük nyomtatott formában, és az Alapítvány honlapján (www.tev.hu). Az adatok éves elemzése, és az éves jelentés elkészítése minden civil, szakmai és szakmapolitikai érdeklődőnek átfogó képet mutat a magyarországi antiszemita megnyilvánulásokkal kapcsolatban. Az oktatási tevékenységünk központi eleme 2022-ben az általános és középiskolai tankönyvek zsidó szempontú felülvizsgálata és véleményezése lesz. A korábbi években sikeresen megvalósított tankönyv-felülvizsgálati projekt folytatásával szeretnénk elérni, hogy a magyarországi diákok megalapozott ismereteket, tudást kapjanak a zsidóság történelmről, kulturájáról és a többségi társadalommal kialakított kapcsolatairól. Az irodalom, történelem és etika tankönyvek átolvasását külön szakértő csapatunk végzi. A Tett és Védelem Alapítvány tevékenységének fontos üzenete, hogy a gyűlöletcselekmények nem maradhatnak következmények nélkül. Az üzenet egyszerre szól a kárvallottaknak, az elkövetőknek és a társadalmi környezetnek, melyben a gyűlöletcselekmények történnek. Ezért, alapítványunk a jog teljes eszköztárát igénybe veszi a zsidóellenes megnyilvánulások feltárásában és az eljáró hatóságokkal való együttműködésben. Egy olyan jogi környezet megteremtéséért dolgozunk aktívan, amelyben eredményesen lehet fellépni a gyűlölettel és a diszkriminációval szemben. Mind a honlapunkon, mind emailen, és forródróton fogadjuk az antiszemita incidensek bejelentését 2022-ben is. A bejelentések értékelése után továbbra is van lehetőség arra, hogy jogi lépéseket tegyünk, vagy támogassuk a bejelentőt. Ezt a munkánkat jogász-csapatunk segíti. A TEV által alkalmazott, regionális és európai szinten elismert érdekvédelmi módszertan megismertetését és átadását 2022-ben is folytatjuk, mind a hazai, mind más országok zsidó közösségeinek bevonásával.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.